0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nuti

Re: Дуфастон
« Отговор #40 -: Ноември 26, 2008, 08:18:51 am »
Здравейте момичета!
При мен идилията продължава  :( С Утрогестана, дори и удвоена доза, дори и променена схема на прием (от 16-ти ден до 24-ти ден), пак менструацията ми дойде на 21-вия ден  :(  Миналия месец с Дуфастона дойде на 16-тия, така че макар и малък, напредък има, но резултат - никакъв  :( За момента, генеколога ми ми каза да спра Утрогестана и да изместим цикъла, но това е само за този месец, от другия - пак  :( Направо незная вече какво става с мен!  :(
Същевременно, си правих тестове за овулация, които показаха 1 ден положителен резултат, а другите - отрицателен. През това време с мъжа ми стабилно ловувахме, но .... Или теста е бил фалшив, или не е успяла да се оплоди яйцеклетката, или ... вече незная какво да мисля  :( Много ми е гадно и съм на косъм да зарежа всичко, всичките лекарства, процедури, прегледи и да оставя нещата в ръцете на съдбата!
Пожелавам на всички ви по-добри резултати от моите!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #41 -: Ноември 28, 2008, 07:06:46 am »
Когато има проблем с МЦ и О. трябва да мине доста време за да може МЦ да се нормализира от прогестините /Дуфастон,Утрогестан и т.н./ И освен това ако не се разбере къде е проблема, спре ли се лечението - пак се връща старото положение /липса на О. и проблем с МЦ.../ И друго - трябва да си под лекарско наблюдение /ФМ/ за да се разбере дали има полза от това лечение.
Моят съвет е - добър лекар /специалист по стерилитет/, пакет от изследвания /за да се види  къде е причината/, адекватно лечение с лекарски надзор и така докато не се случи чудото. :D

ПП. Положителният тест за О. не ти гарантира, че наистина е имало О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #42 -: Ноември 30, 2008, 14:31:55 pm »
Здравейте момичета.
искам да попитам дали някои се е сблъсквал с моя проблем- пия вече 2-ра опаковка Дуфастон по предписание на доктора ми да не го прекъсвам (след инсеминация) и трябваше да ми дойде МЦ м-у 26и 28.11.2008 г но го няма.Днес правих тест за бременност но уви -----отрицателен.Някои знае ли на какво може да се дължи липсата на МЦ,при условие че винаги ми е точен.А и между другото пия аспирин протект (откриха ми антиспермални тела) - може ли аспирина да влияе на цикъла.Дайте ми някакъв съвет