0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дуфастон
« Отговор #20 -: Май 18, 2006, 22:59:21 pm »
извинете ме за невежеството, но за какво се пие Дуфастон :?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Дуфастон
« Отговор #21 -: Май 19, 2006, 09:50:01 am »
Дуфастон
« Отговор #22 -: Май 19, 2006, 11:12:21 am »
Благодаря ти Lali! Тъй като се опитвам да забременея вече 7-8 месеца, а прочетох, че на много от вас Дуфастон е помогнал, исках да разбера за какво точно се пие той...но при мен няма нито един от симптомите, които са описани там...поне аз не знам за такива. Благодаря още веднъж  :)

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Дуфастон
« Отговор #23 -: Май 19, 2006, 18:50:22 pm »
мила Десита Дуфастона трябва да ти го назначи лекар все пак!!!! :lol:
Дуфастон
« Отговор #24 -: Май 20, 2006, 10:35:51 am »
разбира се Ади...не бих си назначила сама лечение  :roll: просто прочетох, че това лекарство е помогнало на много момичета и трябваше да разбера за какво точно се използва  8)

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Дуфастон
« Отговор #25 -: Май 21, 2006, 09:41:56 am »
Според мен дуфастонът е помогнал на изключително малко момичета, за да успеят.
При другите е било въпрос на късмет.
Дуфастонът се изписва за удебеляване на маточната лигавица през втората фаза, което според мои наблюдения не е така.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Дуфастон
« Отговор #26 -: Май 21, 2006, 15:24:05 pm »
Цитат на: Lali
Според мен дуфастонът е помогнал на изключително малко момичета, за да успеят.
При другите е било въпрос на късмет.
Дуфастонът се изписва за удебеляване на маточната лигавица през втората фаза, което според мои наблюдения не е така.[/quote

И при мен след инсе ми изписаха Дуфастон и Естрофен защото лигавицата беше много тънка,но ефект нямаше!!!!!!
Re: Дуфастон
« Отговор #27 -: Ноември 03, 2008, 11:47:53 am »
Здравейте,
Ще помоля за съвет,тъй като аз пих Дуфастон за предизвикване на цикъла, а такъв липсва дори след 10дни след спиране на приема.Нормално ли е?  :oops: Понеже съм с нередовен и лекарят ми предписа 3х1 за 3 дни Дуфастон и след като ми дойде от 11 до 14 ден Клостилбегит и следене на фоликулите.Да но цикъл липсва!Трбва ли пак да се консултирам с него?

Предварително благодаря!  :P

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Ноември 04, 2008, 07:18:30 am »
Да трябва, и дори с втори и трети  лекар.
Преди да се нормализира що-годе МЦ и преди да се направи спермограма на половинката , а на теб изследване за проходимост на тръбите - не се назначава Клостилбегит.
Посети клиника по стерилитет, ако искаш компетентно мнение по проблемите си.

ПП. Направи си тест за бременност - ако не ти идва от Дуфастона - може да си бременна.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Дуфастон
« Отговор #29 -: Ноември 04, 2008, 09:48:16 am »
Благодаря за отговора Денис  :) Вече сме направили всички изследвания, като спермограми и т.н.Правих си тест за бременност,даже няколко,но всичките са отрицателни  :( Записах си час за петък и тогава ще видим, но като обясних на лекаря ми , че не ми идва от Дуфастона, тпий каза "Лошо...".Попитаме дали гоня бременност и аз като казах "да", отговорът му беше- "Това е добре,може да си бременна и ела да видим"  :oops: .А и наче за клиника, ходя точно в такава, въпреки, че лекарят ми каза, че не съм за там...но нещо се бях шашнала  :oops: .

*

nuti

« Отговор #30 -: Ноември 05, 2008, 16:56:01 pm »
Здравейте на всички!
Прочетох всичко изписано по форумите за Дуфастона, но така и не намерих логичен отговор и обяснение защо при мен нещата се случват така  :( Ето защо реших и вас да попитам, много любезни и ориентирани отговори давате и се надявам и аз на съвет  :)
Февруари месец родих първото си бебче и 8 месеца след това нямах цикъл (6 от които кърмех и тях може да не ги броим, та 2 месеца нямах цикъл). През тези 2 месеца направихме 2 прегледа и лигавицата ми беше все 5 мм. Накрая направихме хормонални изследвания и се оказа, че прогестерона ми е много нисък (0,75) откъдето генеколога ми предписа да приемам Дуфастон. Първоначално пих в продължение на 5 дни по 2 таблетки за да предизвикаме въобще цикъл. Така и стана, след което ми каза да пия на всеки 10-ти ден от цикъла до 25-тия ден по 1 таблетка Дуфастон. Така и направих, но проблема е че започвайки да пия на 10-тия ден Дуфастон и на 16-тия ден пак бях с мензис  8O Направо сега вместо нормален цикъл от 28 дни, моя е от 16 дни  8O
Пропуснах да кажа, че ние с мъжа ми работим вече по въпроса за второ бебче и чрез този прием на Дуфастон и регулирането на цикъла именно това се цели. Същевременно чета че Дуфастона подтиска овулацията, а генеколога ми ми обясни че приемайки Дуфастон от 10-тия ден мога да очаквам между 12-тия и 14-тия овулацията си и тогава да правим бебчето  8O Вече много се обърках! Моля ви за съвет!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #31 -: Ноември 07, 2008, 13:44:37 pm »
Спри дуфастона, виж кога ти е овулацията и после ще решите какво да правите. Аз все си мисля че е по-удачно от 17 денда го взимаш. Ама след като ти издърпва и цикъла... според мен ти е мааааалко излишен сега. Онова изследване от "време оно" повтаряла ли си го?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

nuti

« Отговор #32 -: Ноември 08, 2008, 17:34:16 pm »
Тамара, мноооого благодаря за отговора  :D  Вече се бях отчаяла, че никой няма да ми обърне внимание на сигурно тъпите ми питания  :(  Простете предварително за невежеството ми, просто се доверявам май твърде много на гинеколога си и така да се каже на сляпо изпълнявам заръките му  :?
Иначе хормоналното ми изследване е от дата 07.10.2008 г. и не съм го повтаряла, защото за този кратък едномесечен период се развиха по гореописания начин нещата. Идната седмица съм си записала час пак при моя генеколог и ще видим какво ще ми предпише този път. Надявам се схемата ми на прием на Дуфастона да я коригира, защото той наистина много ми издърпва цикъла  :?  А и ще го питам за овулацията и Дуфастона и този 10-ти ден, от който ми го е изписал. Сега вече съм по-информирана и зная какво да питам  :)
Сега притесненията ми са основно в посока защо се случва така с моето тяло и защо така реагира на Дуфастона, но се надявам на тях отговор да даде прегледа ми при генеколога  :)
Благодаря за отделеното време и внимание!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2008, 18:46:18 pm »
Щом изследването е от тази година няма нужда да го повтаряш. То си е новичко. Най-добре провери пролактина след като си кърмила до скоро. Той може да ти прави мизерии ако още е висок.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

nuti

« Отговор #34 -: Ноември 09, 2008, 08:57:42 am »
Тамара, аз си направих изследване на всичките полови хормони. Техните стойности са, както следва:
- естрадиол - 79,75
- ЛХ - 11,82
- ФСХ - 8,18
- прогестерон - 0,75
- пролактин - 1,68
- тестостерон - 0,70
Преди изследването, предния ден генеколога ми ме прегледа и бях с 5 мм (ако не бъркам мерната единица) размер на маточната лигавица. Този й размер се беше задържал повече от месец и половина на това ниво и според него предстоеше овулация, но тя не настъпваше. Това бяха неговите разсъждения. Не се знае в кой ден от цикъла е направено това изследване, защото такъв нямаше. Т.е. аз съм се задържала на първата фаза от цикъла и там съм си останала.  8O По необясними причини!
На изследването ми са посочени референтни стойности на пролактина 5,0 - 35, което мен ме навява на мисълта, че той е много нисък, а не че прогестерона ми е нисък, защото неговите референтни стойности ги дават за тази първа фаза 0,1 - 5,4  8O
Незная, да не правим предположения. Тази седмица ще го посетя пак генеколога си и ще видим какво ново ще ми предпише  :?
*

nuti

« Отговор #35 -: Ноември 15, 2008, 08:57:38 am »
Здравей Тамара  :)
Вчера най-накрая се престраших да отида при генеколога си. Той първо ми се накара, че не съм му звъннала веднага при това извънменструално, според него, кървене на 16-тия ми ден, но после поомекна и си ме прегледа на спокойствие. При прегледа каза само, че имам много добри яйчници, което незная какво значи. Относно кървенето, каза че най-вероятна ми е малка дозата от 1 т. дневно Дуфастон, а относно това че имах по това време и главоболие и бях раздразнителна, каза че това са странични ефекти. Сега ми предписа вместо Дуфастона да пия Утрогестан като смени и схемата на прием - от 15 - тия до 24 - тия ден като пия по 2 т. дневно. Така вече ми звучи по-логически  :) Е, ще видим дали тази промяна ще доведе до заветните и така очаквани 2 чертички  :D Стискам ви палци и на вас, всичките очакващи ги!
*
« Отговор #36 -: Ноември 15, 2008, 23:03:43 pm »
Цитат
При прегледа каза само, че имам много добри яйчници, което незная какво значи.

Вероято ти е казал, че имаш много добри фоликули, не яйчници.
По време на овулация доминантият от тях се пука и отделя годна за оплождане яйциклетка. Успех ти желая, дано я "уловите".  :wink:
*

nuti

« Отговор #37 -: Ноември 16, 2008, 10:18:21 am »
almam благодаря за отговора и пояснението  :D Той понякога моя генеколог разговаря с мен на възможно най-прост език, защото в противен случай много въпроси му задавам и той така се и улеснява. Може наистина да ми е казал яйчници, за да не се налага да ми обяснява какво е фоликули  :D Но той не знае, че аз малко или много започнах да се пообразовам от форумите и статиите в Интернет  :D  Както и да е, а може и просто да е имал предвид, че не са ми поликистозни яйчниците. Няма значение  :D
Много ти благодаря за прекрасното пожелание! И аз за това си стискам палци! Стискам и на всички ви кандидат-мами да видите скоро заветните 2 чертички  :D
*

АниDani

« Отговор #38 -: Ноември 23, 2008, 00:38:40 am »
На мен ми назначиха дуфастон защото ТСХ ми е 3 при норма 4.2 на лабораторията. Док ми обясни, че за да има имплатация на оплодената яйцеклетка ТСХ не трябва да е повече от 2-2.5 и затова да взима дуфастон 2 т на ден.

Може ли моля някой да ми обясни какво общо има повишения ТСХ с прогестерона ( дуфастон)

И още, вече ми е 40 ден а цикъла не идва, толкова бях сигурна, че съм бременна, че на майтап тази сутрин направих тест шур чоис и беше отрицателен  8O

Утре съм на УЗ и ще ви държа в течение, защото не видях като моя случай, а на някой може да му потрябва
« Отговор #39 -: Ноември 25, 2008, 19:20:17 pm »
Здравейте момичета! Аз също започнах дуфастон от 17 ден на цикъла. По предписание на лекаря ми, които е специалист по стерилитет. От година и три месеца се опитваме да имаме бебе, но не става. Пожелавам Ви успех!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]