Здравейте на всички!
Прочетох всичко изписано по форумите за Дуфастона, но така и не намерих логичен отговор и обяснение защо при мен нещата се случват така
Ето защо реших и вас да попитам, много любезни и ориентирани отговори давате и се надявам и аз на съвет
Февруари месец родих първото си бебче и 8 месеца след това нямах цикъл (6 от които кърмех и тях може да не ги броим, та 2 месеца нямах цикъл). През тези 2 месеца направихме 2 прегледа и лигавицата ми беше все 5 мм. Накрая направихме хормонални изследвания и се оказа, че прогестерона ми е много нисък (0,75) откъдето генеколога ми предписа да приемам Дуфастон. Първоначално пих в продължение на 5 дни по 2 таблетки за да предизвикаме въобще цикъл. Така и стана, след което ми каза да пия на всеки 10-ти ден от цикъла до 25-тия ден по 1 таблетка Дуфастон. Така и направих, но проблема е че започвайки да пия на 10-тия ден Дуфастон и на 16-тия ден пак бях с мензис
Направо сега вместо нормален цикъл от 28 дни, моя е от 16 дни
Пропуснах да кажа, че ние с мъжа ми работим вече по въпроса за второ бебче и чрез този прием на Дуфастон и регулирането на цикъла именно това се цели. Същевременно чета че Дуфастона подтиска овулацията, а генеколога ми ми обясни че приемайки Дуфастон от 10-тия ден мога да очаквам между 12-тия и 14-тия овулацията си и тогава да правим бебчето
Вече много се обърках! Моля ви за съвет!