Здравейте, момичета! Позволявам си да отворя нова тема, защото и аз вече не знам какво да правя.
Та историята накратко е следната: Опитваме от септември 2004 г. Имаше период, в който доста често ходех на гинеколог и лекувах едни стафилококи. Иначе като цяло съм била добре според док. Откриха ми киста и почти ме оперираха!
- просто тя изчезна преди операцията и се спасих от рязане !!! После си направих хормоналните изследвания, които бяха в норма. Изследвах микоплазма и уреаплазма - отрицателни. Пуснах си кръвни изследвания на хламидия IgA и IgM - отрицателни. Правихме спермограма при д-р Александров Варна - отлична - 71 % подвижност, 65 % нормални, 3 дни въздържание и 3 мл. количество (въпреки, че половинка "умря" от притеснение). После си направих цветна снимка при д-р Маркова - резултат лява запушена тръба, дясна проходима. Доста ме боля, между другото! След това пак неуспешни опити и си назначих лапаро. Направи ми я Александров на 27.09.2006 г. и епикризата гласи: ендометриоза на тазовия перитонеум. Горил ми е част от срастванията. За тръбите ми казаха, че отвън !?! били изглеждали нормални. Та не ми е ясно сега имам или не запушена лява тръба. Като цяло становището на д-р Александров е да опитам още половин, 1 година и ако не станело по нормален начин, следвало инвитро, нямало смисъл от инсеминации!!! Не ми назначи и никакво лечение след лапарото, щото ендометриозата била лека до средна форма.
Аз обаче почвам да си мисля да опитам с една инсеминация, че инвитрото е тежката артилерия.
Иначе си имам нормален цикъл, овулация - засичана с БТ и тестове за ову, следи от овулация по яйчниците (видели ги при лапарото) и изобщо всичко ми изглежда наред. Ааа, забравих, изследвах и щитовидната жлеза и там всичко е в норма - 2,85 и т.н. (извинявам се, но не са пред мен изследванията, за да съм по точна).
И след цялото това писание, питам ви, какво да правя оттук нататък? Вие как мислите? Моля помогнете със съвети.