здравейте аз също имам ендокринен проблем -миналия месец ми установиха висок ФСХ 17.54 при горна граница 12.5 ,и ТТХ 4.54 при горна граница 4.2
а след това и ТАТ551.5 при горна 115
съответно мАТ 22.8 при горна 34 (това добре)
но тъй като ендокриноложката при която ме изпратиха д-р Манолова ми изписа само за Хашимото което явно се установи тъй като и на ехограф на жлезата се видя леко увеличение с нехомогенна структура-eutirox 25 mg и каза да се пазим поне 2 месеца защото е опасно с тези ст-сти.Това ясно.Аз също съм медицинско лице между другото,но ми е много трудно да се ориентирам за добър колега в проблемната област
. Интересува ме за високия ФСХ към кого да се обърна тъй като за него тя нищо не ми каза.
естествено и ние опитваме за бебче вече почти година ...
а направихме наскоро и спермограма по желание на приятеля ми -която показа -цитирам"лека asthenozoospermia ;наличие на аглутинати"!!! за астенозооспермията разбрах какво представлява ,но тези аглутинати дето не трябва да ги има !?! Предполагам влияе по някакъв начин това "слепване"на сперматозоидите върху цялата картинка .Точно преди спермограмата и двамата се лекувахме -аз имах във взет влагалищен секрет E.coli,i Gardnerella.-почти без оплаквания само обилен бял секрет-с Макмирор -глобули и таблетки ;той -таблетки .Казаха ни в центъра в който прави изследването приятеля ми че таблетките нямат отношение към резултата от анализа...направихме я в мц"София",където работи разбрах и д-р Владимиров.нуждая се от вашия съвет-към кого мислите че е най добре да се обърнемтъй като явно има ме проблеми?