0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблем с доверието
« -: Октомври 18, 2006, 13:08:23 pm »
Здравейте. Изключително ми е трудно да говоря за проблемите си (май ми е трудно дори да мисля за тях...), но вашата искреност и грижа една към друга толкова ме впечатли, че ще се опитам да ви споделя какво се върти в главата ми.
Моят проблем май може да се дефинира така: пълно недоверие(граничещо с ужас) в лекарите. Преди 6 години разбрахме, че забременяването за нас не е лесна работа и потърсихме компетентна помощ. Първият специалист, към когото се обърнах ми направи едно хормонално и ехогравски изследване в продължение на няколко месеца, след което  започна със стимулация (дори не помня името на гадното лекарство с което ме тъпка цяла година). Липсата на резултат ме накара да потърся и втори и трети (отиде още една година). Стигна се до лапароскопия - резултат - запушени тръби ("идеален" случай за стимулации, нали?). Последва пластика на тубарен фактор (да не ви занимавам с ужасите които преживях след нея, тромбофлебити, инфекции, хернии и т.н.) и тези процедури изядоха още време. Последваха думите на хирурга - "отивай да забременяваш". На въпросите ми: "Не е ли необходимо да се изследва съпругът ми?", "Наред ли са ми хормоните?" и т.н., отговорът беше "Има време". Ама къде е това време, аз съм на 38 години. И последвалата година на опити пак е безрезултатна. И изобщо дългогодишният ми контакт с лекарите ми данесе само разочарование и ужас от безхаберно и меркантилно отношение и немарливост.
Отлично знам, че годинките ми са напреднали и текат последните минути, но не мога да преодолея ужаса си от докторите и да потърся нов специалист, а така ми се иска да не се отказвам. Резултатът от тези ми терзания са само безсънни нощи и отровени дни...и ненормален работохолизъм.
*
Re: Проблем с доверието
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2006, 13:42:23 pm »
Здравей Рая,
Съжалявам, че се е наложило да минете през всичко това, но искам да те уверя, че все още има човечни хора и сред докторите, за които всеки пациент е важен. Вярно е, че се броят на пръсти, но ги има и някои от тях са нашите доктори! Възрастта ти не е чак толкова голяма, има доста момичета тук, които са успели на твоята възраст, че и малко по-големи. От къде си? Къде си правила всички тези процедури и изследвания? Тук може да намериш много добри препоръки за доктори от момичета със сходен с твоя проблем и  много приятелки, които да те подкрепят! В никакъв случай не се предавай, понякога пътят ни към голямото щастие е труден, но това го прави още по-голямо! Пожелавам ти много много късмет и скоро да се превърнеш в обичана мама.  :bighug:
« Последна редакция: Октомври 18, 2006, 13:45:56 pm от cygnus »
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2006, 13:46:15 pm »
      Чела съм за клиниката по стерилитет в гр.Плевен, че се борят заедно с теб и преживяват всичко с теб. Много момичета има които са много доволни от лечението и отношението. Потърси информация в сайта.
       А за емоционалното ти състояние ти се прекланям , защото си силна и борбена жена. Не се предавай ние ще сме с теб  :bighug:
*
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2006, 14:00:31 pm »
raja,
 чудесно те разбирам. Аз по принцип изпитвам огромно недоверие към повечето лекари. Не знам как да те ориентирам, избираш си един и това е, но просто не може да чакаш!
Възхищавам ти се на работохолизма, мен пък тъкмо наобратно ме избива. Въобще не ми се търси работа, все си мисля "ами ако не мога да ходя на прегледи", "ако се наложи стимулация, а я отлагам заради работата". Знам че са оправдания, ама това е...мързел!
*
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2006, 14:18:00 pm »
Благодаря ви! Много ви благодаря! За първи път обличам с думи емоциите си и съм много развълнувана.
От София съм, а споменатите събития преживях в "Шейново" и в "Майчин дом".
Мислех си, че съм реагирала на всичко разумно и овладяно и че недоверието, което изпитвам е в рамките на нормалното, впредвид обстоятелствата. Че имам емоционален проблем, разбрах преди няколко седмици, когато видях на отсрещната страна на улицата хирурга, за който вече ви говорих. Тялото ми реагира странно. Първо се вцепених, после се разтреперих, и аз незнам как се добрах до първата градинка - седнах и се разревах неудържимо пред очите на преминамащите, без да знам защо...
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2006, 14:29:19 pm »
Миличка Рая, толкова си се травмирала... И как няма, след всичко това. Не се оставяй на болката от преживяното. Обърни се към специалист по стерилитет - има и добри лекари, ще видиш.  :love:
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2006, 14:31:51 pm »
Миличка Рая... Много си борбена, и шапка ти свалям, за това, че си преодоляла всички тези препятствия...
Тук ще намериш доста сходни истории, но и много информация, към кого да се обърнеш....
И аз трудно избирам, но моят безпрекословен избор беше д-р Владимиров www.ivg.bg
Можеш да пробваш и при доктор Стаменов http://www.invitro-bg.com/, това са хората, на които момичетата от София се доверяват...

И още нещо - колкото и да ти се струва трудно да се довериш на лекар - просто си назначи среща и при двамата, отиди, виж, говори... И сама вземи решението си...
Щом си работохоличка, то значи, че можеш и много добре да прецениш ситуацията...
Успех  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2006, 14:44:00 pm »
Рая, аз също съм на 38 год. и също като теб ме мотаха около 10 год. Времето минава толкова бързо, нали! Много добре знам какво ти е.Пожелавам ти да си намериш кадърен лекар, както те съветват и др. момичета и да станеш майка! И не си мисли, че 38 год. са много. Аз се чувствам на 20, почувствай се и ти!
*
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2006, 14:49:05 pm »
Миличка, съжалявам за това което си преживяла след пластиката. На мен също ми правиха пластика миналата година и дока каза, че ми дава максимум 1година и 30%. Е тази година правих инвитро което беше не успешно, но не се предавам, а аз съм на 34г. Просто трябва да намериш лекар специалист по стерилитет и ако трябва да си наложиш да му се довериш защото не сме престарели, но часовника си цъка. И по между другото имаше една жена на 42год. бременна след инвитро. Тока, че кураж и се бори докъто имаш тази възможност много неща зависят и от теб. Успех!  :babbycarrage:  :balk_21:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2006, 22:25:20 pm »
Raja,през доста трънлив път си минала! :youwoman:Много ти съчувствам. :heartbeat: Но времето минава,така че ДЕЙСТВАЙ! :balk_21:Имам приятелка,забременяла(нормално :lol:)и родила момиченце на 39 год.Дано това ти вдъхне вяра и кураж да продължиш борбата!Вземи се в ръце,направете спермограма и късмет! stork-girl
*
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2006, 22:47:45 pm »
Благодаря на всички ви. Толкова сте мили. И аз ви прегръщам! Днес от вас научих поне две неща: че да споделяш не е чак толкова страшно, колкото си мислех, и че максимата ми "Колкото повече опознавам хората, толкова повече заобичвам компютрите" може и да подлежи на съмнение. Ще се постарая и аз да бъда полезна на форума.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2006, 23:00:36 pm »
Цитат
И аз трудно избирам, но моят безпрекословен избор беше д-р Владимиров www.ivg.bg
Можеш да пробваш и при доктор Стаменов http://www.invitro-bg.com/, това са хората, на които момичетата от София се доверяват...
:balk_602: И не само девойките от София...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Октомври 20, 2006, 12:45:57 pm »
Рая, много си изстрадала и много време си загубила, но не е късно още! надежда има, има и истински лекари!
не се предавай на отчаяние и емоции, а се хващайте с любимия под ръка и към специализираните клиники по стерилитет! отдавна е ясно, че Майчин дом и Шейново за репродуктивни проблеми не стават.
ако още не си избрала твоя лекар, позволявам си с чиста съвест да ти препоръчам моя (който е и лекар на много от момичетата тук) - доктор Явор Владимиров от Център по репродуктивна медицина "София". Сайтът на центъра е www.ivf.bg. Не само отличен специалист по репродуктивна медицина, но и прекрасен човек, събрал прекрасен екип около себе си. На 39 години прегърнах сина си - благодарение на него и на още няколко прекрасни лекари и хора, чиито имена са постоянно в нашия форум.
Останалите момичета тук също могат да ти препоръчат свестни лекари, така че имаш възможност да ги пообиколиш и да си съставиш лично мнение.
Желая ти бързо преодоляване на емоционалната криза с доверието към лекарите и скоро да гушкате своето бебе.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Октомври 30, 2006, 15:47:25 pm »
Рая, чак сега видях темата ти  :bighug:

lb2f
*
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2006, 17:17:22 pm »
рая, подкрепям 100% казаното от jam.
Аз също не минавам по ул.Шейново, а напоследък и по ул.Петър Берон. Много си преуморена и от работа и от борбата. Давай си почивка,не се скривай в работа, а погледни проблема открито и действай организирано да го решиш, ти си силно момиче (извинявай, знам колко е вбесяващо да ти го казват). Щади се и отиди при лекар специалист по безплодие. Недоверието ти има пълно основание - имам списък гинеколози които "са първите които ще бъдат изправени до стената, когато дойде революцията" (споко,цитат) :) ! Кураж от още един на 38 :) Ела някой път да пием бира на Софийските срещи да видиш, че не си самотен караконджул и ще се възприемеш съсем различно.   
 :bighug:

Косето е на небето.
*
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2006, 18:51:51 pm »
hope, как разбра за караконджула? Точно така се чувствам - караконджул, хранещ се с екранна радиация...
Много ме трогна този твой пост, защото идеята за "...до стената" хич не ми е чужда (за съжаление). Бях на последната Софийска среща и, да права си, имаше ефект - пак съм си караконджул, ама не толкова жалък. Дори направих и следващата крачка - имам час при д-р Владимиров - повръща ми се от ужас, но мисля, че ще отида, заради себе си и заради всички тези момичета, които толкова ме впечатлиха. И аз те прегръщам и ти благодаря.
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2006, 19:51:28 pm »
Ще ти дам аз на тебе един караконджул  :bighug:
За тези, които не са виждали Рая, това е едно прекрасно момиче! Изглежда на 25 и е много приятен събеседник.
Да не съм те чула повече да говориш така!  :bighug:

lb2f
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2006, 09:58:22 am »
Рая, ако трябва ще те държим за ръчичката и насила ще те заведем при Владимиров - ще видиш, че той не хапе  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2006, 18:26:08 pm »
jazzybaby, rally_pat - вие сте чудесни! Прегръщам ви.
*

merianna

« Отговор #19 -: Ноември 03, 2006, 14:19:09 pm »
Сега вече и аз събрах смелост да пиша. Мила Рая, аз съм в същата ситуация,а и по години те доближавам. Имам 5 неуспешни бремености и още си нямам дете. Първите 4 бяха една след друга и се редуваха - ту мисед, ту кухо яйце. Затворих се в себе си. Не разговарях с никого на тази тема (дори и със съпруга си). Нещо повече - 6 години не стъпих на гинеколог. В началото на тази година,мислейки че вече съм намерила МОЯ ЛЕКАР, се отърсих от апатията. Той ме убеди, че проблема ми е психически и в момента, в който забременея да отида при него в София (аз съм от Стара Загора). Този път забременяването отне 6 месеца. Стана след като вече се бях отчаяла (не стига, че не износвам, ами вече и не забременявам). И така до датата на рожденния ми ден -на 15.09 разбрах, че съм бременна. Дата на последен цикъл -15.08 (Голяма богородица-именния ми ден). А и точно този месец ходихме на Троянския манастир. Помолихме се. Взех си и малка иконка (триръката Дева Мария), на която постоянно се молех. Щастието обаче беше кратко. В 8 г.с. отново спря да се развива, изчезна пулса. Пореден кюртаж - 5-ти.  И сега се питам на къде. На кого да се доверя и ще мога ли. Кой може да ми помогне. Едно от момичетата беше писало,че иска бременност, дори и краткотрайна. Недей миличка-това ще те убие. Да знаеш, че само преди ден си галел коремчето си и си се радвал,а днес не можеш да се погледнеш в огледалото, защото се мразиш.  Да знаеш, че собственото ти тяло убива бебето...
Много съм объркана. Моля ви кажете ми тези лекари,които препоръчвате дали се занимават само с проблеми със зачеването или могат да помогнат и в моя случай.
Благодаря ви, че ви има.