0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
акушер-гинеколог преди забременяването
« -: Октомври 18, 2006, 11:02:18 am »
Познавате ли добър акушер-гинеколог в София, който да се отнася сериозно към профилактиката преди забременяването?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: акушер-гинеколог преди забременяването
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2006, 13:03:37 pm »
Би трябвало всеки един да се отнася сериозно. Но на практика не е така. Всеки би ти казал - ако не стане след година, тогава ела.
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 10:32:54 am »
Може би, трябва да се изясня. Става въпрос за мерките, които трябва да вземем относно здравето си преди забременяването, профилактика на заболявания, инфекции и пр. За мен да се направи цитонамаска само, не е достатъчно, или и микробиологично изследване. Става въпрос за съвети, които лекарят да ни даде в индивидуален план, например за хронични заболявания или други, които като ги кажеш може да не звучат страшно, но се отразяват на здравето през бременността, като при жената, така и при бебето. Поне за сега нямам предвид опасения от типа на стерилитета. В тази връзка преди време се втурнах сама да си правя изследвания за хепатит, васерман, спин, хламидия... Но това са някакви начални мерки, ако мога така да се изразя, защото не знам конкретно за мен какво още да изследвам, необходима ли е някаква друга профилактика, и какво да правя ако все пак някой от тези тестове се окаже положителен, и защо трябва аз сама да си ги назначам, това не е ли работа на акушер-гинеколога...?
*
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2006, 23:54:13 pm »
Благодаря! Водила съм се по таблицата на д-р Даскалов. Този материал съм го пропуснала. Но все пак ми трябва лекар..., под чийто ръководство да правя всичко това...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2006, 00:37:18 am »
Струва ми се, че прекалено се вманиачаваш и вървиш с бодри крачки към хипохондрията.
Всеки уважаващ себе си човек се грижи разумно за здравето си, прави профилактични редовни прегледи и за забременяване не необходимо нищо по-особено да се прави.
*
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2006, 01:50:56 am »
Струва ми се, че прекалено се вманиачаваш и вървиш с бодри крачки към хипохондрията.
Всеки уважаващ себе си човек се грижи разумно за здравето си, прави профилактични редовни прегледи и за забременяване не необходимо нищо по-особено да се прави.
Много ти благодаря за милите думи! Но искам да ти кажа, че точно защото не направих част от тях, сега си блъскам главата!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2006, 01:54:08 am »
Не направи част от кое?
Огняна, човек не може да предвиди всичко в този живот.
При първата ми бременност не си направих никакви прегледи и изследвания и забременях на втория месец от опитите ми.
Сега си изследвах какво ли не, проблем няма, но и бременност няма вече две години и седем месеца.
*
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2006, 02:13:44 am »
Става въпрос за част от "рутинните антеконцепционни изследвания преди забременяване" - статия Пренатален скрининг, женска консултация /извинявам се все още не владея инструментите тук, за да го кача като линк направо/. Става въпрос за пренаталните /антенатални/ грижи...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2006, 02:16:37 am »
Ти чувстваш ли се здрава?
А партньорът ти?
Ако - да, не се занимавай с излишни неща и не виси из интернет, ами правете любов.
« Последна редакция: Октомври 22, 2006, 02:19:06 am от Lali »