0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
Забременяване и АКНЕ
« -: Октомври 11, 2006, 13:58:13 pm »
   Съвсем скоро открих този форум и доста ми допадна. Предполагам че причината за това са идентични проблеми и въпроси на момичетата от форума с моите. От разгледаните дотук материали не попаднах на тема, свързана със забременяването и по - специално влиянието на акнето върху ранното  развитие на плода.! Интересуваме, защото и аз като много от вас съм на етап БЕБЕПРАВЕНЕ, но неотдавна прочетох някъде, че лекарствата, кремовете и лосионите срещу АКНЕ оказват негативно вличние върху развитието на плода и дори това е опасно за него. А аз съм с тази диагноза от няколко месеца  ползваХ препарати срещу акне, но откакто попаднах за материала за влиянието на препаратите, просто спрях да ги използвам и от 2 месеца забелязвам, че АКНЕто се е задълбочило :( Моля за повече информация и съвети относно проблема! А на всички БЕБЕПРАВЕщИ - успех и скоро проплакване  :D :D :D :pacifier:
Re: Забременяване и АКНЕ
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2006, 15:18:36 pm »
Честно казано не знам дали моя опит ще има ефект и при теб, но мога да ти кажа, аз как се оттървах от акнето. Чрез 10 дни на плодове (ябълки)  и чай + 5 дни захранване. Но по него време не правехме опити за бебе. Ако си "ЗА" е най-добре да посетиш лекар от екипа на д-р Емилова за да ти даде програма.
*
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2006, 15:40:55 pm »
Не съм чела, нито чувала за подобна връзка

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2006, 15:50:03 pm »
Не съм чела, нито чувала за подобна връзка

Не знам, но аз така се оттървах от акнето. Може би кръвта се прочиства по някакъв начин и за това. Не съм гладувала заради акнето, а поради други причини, но факт е, че пъпките ми изчезнаха.
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2006, 16:16:26 pm »
Ради, Таня абсолиутно има връзка. Поради простата при4ина 4е в по4ти вси4ки тези кремове има витамин А, който е вреден за плода.
 По ирония на съдбата единственото нещо, което ми помогна за акнето, това е Диането 35  :lol: Тук предписват това противоза4атъ4но дори на тинейджерките дето още нямат сексуален живот, защото регулира хормоните и елиминира акнето.
 Години наред докато го взимах нищо, лицева кожа като на бебе, щом го спрях лицето ми пак стана като 4е ли отново съм на 16 (с малко бръ4ки в добавка  :D).
 Ходих по дерматолози - все едно повтарят антибиоти4ните кремове за най-ефикасни след Диането, но те са противопоказни при забременяване. Това е, поставена пред дилемата акне + гадна кожа, но с надежда да забременея, или супер кожа, блестяща, без никакво несъвършенство, но без шанс да забременея поради контрацепцията, избрах 1то  :lol:
 Много ми тежеше тази ирония или таталност сега въобще не се задълбо4авам, пробвай с нещо хомеопати4но- бирена мая и тн...
*
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2006, 16:21:38 pm »
tina_cute не тази връзка имах предвид ;)
Не съм чела нито пък чувала да има някаква връзка между кремовете за акне и влиянието им  върху плода

Viarvam витамин А има в доста храни. Едва ли витамин А от кремовете ще е от същественно значение. Така мисля аз!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2006, 16:26:31 pm »
Да в храните има, но дозировката и комбинацията съвсем не е като в кремовете. По принцип на опаковките си им пише, 4е са противопоказни, задължително е. Аз не изказвам мое мнение, а цитирах това на лекари които са кожни специалисти  :D
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2006, 18:02:30 pm »
А така!Аз тъкмо открих единствения крем на света, който успява да пребори пъпките и сега се оказва, че не бил препоръчителен... :x
На опаковката на му не пише нищо конкретно по въпроса.
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2006, 10:11:26 am »
A този крем, е? :D
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2006, 15:51:26 pm »
''Akне аут'' на Биотрейд. Страхотен е, бях забравила колко съм красива без пъпки 8). Продава се в аптеките, нанася се само върху проблемните места, защото много изсушава кожата. После ръцете е хубаво да се измият с топла вода и сапун.
 Сега обаче се чудя, дали да не го спирам след овулация?
 Ако някой има повече инфо, нека сподели. :?
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2006, 18:58:14 pm »
Благодаря на всички, които проявиха интерес, прочетоха статията и отговориха. Аз ползвах Acnederm, на чиято изрична листовака пише да не се прилага про бременност. А на листовката на другия крем, който слагах сутрин пише да се прилага (при бременност и кърмене) само след  лекарско предписание. Логично си го обяснявам, че в тези мазиал има много антибиотични съставки и разни киселини, които явно са опасни за плода, а и по време на самото кърмене. Затова най-добре да се лекуваме с "бабини мазила"!!!
  Ако знаете нещо освен бирена мая - пишете!!!
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2006, 19:03:09 pm »
Честно казано не знам дали моя опит ще има ефект и при теб, но мога да ти кажа, аз как се оттървах от акнето. Чрез 10 дни на плодове (ябълки)  и чай + 5 дни захранване. Но по него време не правехме опити за бебе. Ако си "ЗА" е най-добре да посетиш лекар от екипа на д-р Емилова за да ти даде програма.
   Тина, мерси за отговора и съвета. Лечебното гладуване по Лидия Ковачева съм го правила 3 пъти за различни интервали от време. Определено има ефект върху кожата, но... Не може цял живот да спазваш едностранно хранене. Е, хубаво е да се прочистваш от време на време - оказва вличние на кожата. Но точно в момента се подготвям и правя опити за забременяване, така че няма да го спазвам. Вместо това се храня много здравословно - като количество и качество на храната, така че за сега съм доволна!!!
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2006, 09:40:53 am »
rady_baby1 , моля, няма защо  :balk_602:. За друго, честно казано не мога да се сетя, освен да си правиш маски подходящи за твоя тип кожа и да посещаваш по-често (примерно 2 пъти месечно) козметик. Пожелавам ти в най-скоро време да ни зарадваш с  :bfp1: .
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2006, 12:15:34 pm »
Ради, а хормонални изследвания правила ли си?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2006, 13:59:41 pm »
rady_baby1 , моля, няма защо  :balk_602:. За друго, честно казано не мога да се сетя, освен да си правиш маски подходящи за твоя тип кожа и да посещаваш по-често (примерно 2 пъти месечно) козметик. Пожелавам ти в най-скоро време да ни зарадваш с  :bfp1: .
Да, Тина, явно в този момент освен козметични процедури нищо друго не би могло да се направи за кожата ми. Аз посещавам козметик задължително веднъж в месеца за почистване на лицето и моята козметичка казва, че за момента това е достатъчно. Но ако има нужда ходя дори и два пъти. Дори ако ми излезе някоя пъпка и се възпали, отивам при нея и тя я обработва с дарсонвала.  Мислиш ли обаче, че това би било достатъчно??? :?: :?:О....... и мерси за пожеланието за... ДВЕТЕ ЧЕРТИЧКИ!!! :D :D :D
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2006, 14:15:24 pm »
Какви точно хормонални изследвания - на щитовидните хормони или на половите?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2006, 14:17:08 pm »
Е кажи и за двете. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2006, 09:25:18 am »
здравейте!
от години не мога да се отърва от акне по раменете и шията. да, на плодове и чаи е хубаво, прочистваш се и кожата заблестява. но проблема маи си остава. От един месец пия редовно Мака и мисля, че имам чувствително подобрение. Ползвам и лосион от серията с Ройбос, тои няма алкохол и антибиотици. А маката има благоприятно влияние върху хормоните, кожата и яйчниците... Имаше една статия скоро в Лечител. За мъжете също е хубаво да пият Мака.
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2006, 13:00:31 pm »
здравейте!
от години не мога да се отърва от акне по раменете и шията. да, на плодове и чаи е хубаво, прочистваш се и кожата заблестява. но проблема маи си остава. От един месец пия редовно Мака и мисля, че имам чувствително подобрение. Ползвам и лосион от серията с Ройбос, тои няма алкохол и антибиотици. А маката има благоприятно влияние върху хормоните, кожата и яйчниците... Имаше една статия скоро в Лечител. За мъжете също е хубаво да пият Мака.
Това, което споделяш е доста интересно! За първи път чувам за Мака и Ройбойс. Какво предстарвляват? Пият ли се, мажат ли се?Напиши повече за тези продукти!!!
*

rady_vo

• *
  • 11
  • все ми се спи
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2006, 13:09:14 pm »
Е кажи и за двете. :)
Изследванията са ми в норма - полови - Testosteron 2,00 nmol/l, DHEA-S 3,28 mkg/l (от 12.04.2005), а на  щитовидните (от 13.06.2005) -  TSH - 0,87, FT4 -  1,11. Според референтните граници всичко е в нормата. Как мислите? Добри ли са стойностите? Все пак през есента на 2002 ми махнаха малко възелче от щитовидната жлеза, но хормоните ми никога не са били с високи стойности. А половите ми ги изиска  гинеколога, защото имах кистички, които след лечение с Diane35 съответно минаха. Но вече не съм на хапчета от година и 3 месеца, а от 4 месеца правя опити за забременяване. А от вече 6 месеца пия и фолиева киселина. Какво мислите за моя случай?