0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #300 -: Май 21, 2007, 16:31:05 pm »
Аз нямам никакви странични ефекти от бромокриптина,пия го вече 4-та година.
« Отговор #301 -: Май 22, 2007, 10:19:55 am »
Бромокриптина не е безубиден за бебето и повечето лекари препоръчват спирането му при регистриране на бременост. Намират се  и такива, които твърдят, че трябва да се пие и след забременяване. Прочети листовката и потърси инфо тук във форума. На мен лично няколко лекари ми казаха да го спра при регистриране на бременност.
« Отговор #302 -: Май 22, 2007, 19:34:38 pm »
Бромокриптин или Парлодел се пият до края на 3-я месец!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #303 -: Май 22, 2007, 20:42:25 pm »
Бромокриптина не е безубиден за бебето и повечето лекари препоръчват спирането му при регистриране на бременост. Намират се  и такива, които твърдят, че трябва да се пие и след забременяване. Прочети листовката и потърси инфо тук във форума. На мен лично няколко лекари ми казаха да го спра при регистриране на бременност.
напротив. опасно е какъвто и да е хормонален препарат да се спира от раз, особено пък ако си бил на по-висока доза.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #304 -: Май 23, 2007, 11:25:52 am »
Аз пия бромокриптин вече втора година и го спрях рязко /още ме е яд за което/ проактина скочи до небесата, сега пак го почнах постепенно. Нямам странични ефекти, даже мога да кажа, че се чувствам по-добре.
Това, което ми казаха и в клиниката на Щерев, и няколко други специалиста е, че се пие даже докато родя защото имало опастност от спонтанен аборт. Една приятелка, която вече роди, приложи тази схема и нямаше опастност, но при всеки е различно....
Искам да Ви питам имате ли проблем с килограмите в следствие на високия пролектин и приема на бромкриптин? И ако се опитвате да ги свалите има ли ефект?

*
« Отговор #305 -: Май 23, 2007, 11:47:43 am »
Аз от един месец съм на Парлодел, защото имал по малко странични ефекти от Бромокриптина. Декември месец пролактина ми беше в нормата, обаче след това от мисли дали ще стане бебето и ми се повиши. Качих и 5,6,7 кг.  :? И никакъв резултат при опитите ми да ги сваля. Ям само салати и плодове, обаче... Половин година пия и дуфастон и явно от толкова хормонални лекарства станах като бухтичка. като страничен ефект ме хвана запек, а от там и възпаление на червата. някой друг има ли подобен проблем? Преди 2 год. от висок пролактин кървенето ми продължи 40 дена. После пих Бромокр. 1 месец и след 4-5 месеца забременях, обаче в неподходящия момент... Вече момента е подходящ, обаче сега бебето не става и отново по същия път...
*
« Отговор #306 -: Май 23, 2007, 12:04:02 pm »
Съжалявам за бебето mimi26! Дано да стане по-скоро.

А за килограмите аз питах щото качих 14 кг и нищо не помага. Спортувах активно всеки ден, пробвах с диети, ама нищо не стана. Като съм ги заковала тия килограми и това е. Моя приятелка, която има същия проблем с пролактина, го пи докато роди, като го спря пак напълня доста. Сега уж почна да пие отново ама не знам какъв ще е ефекта.
Вече взех да си мисля, че има някаква връзка между този пролактин и килограмите и ще си ходя гладна и дебела  :D

« Отговор #307 -: Май 23, 2007, 17:39:59 pm »
Момичета, аз също съм с висок пролактин, микроаденом 6мм... и тиреоидит.
Проблема с килограмите го има и при мен, но лекаря ми твърди че няма нищо общо с болестта. Миналото лято качих 6 кг за 3 месеца, сега свалих 4 кг, но за много кратко. Ако знаете как можем да се преборим с това, моля споделете
*
« Отговор #308 -: Май 24, 2007, 20:02:14 pm »
Със сигурност не е от болестта. 2005г. ми откриха микроаденом, надебелях с 20 кг. след като почнах лечението. До тогава си бях слаба и с пролактином в главата. Твърдо си е от хормоните според мен. Миналото лято с неистови усилия  свалих 8кг. Но почнах инвитро процедура и си върнах всичко свалено :( Скоро с мъжа ми правихме протеиновата диета. Той свали 5кг. за 5 дни, а аз си останах дебела нищо не действа :? Пак ще се ориентирам към спорта няма начин...диетите не действат! 
« Отговор #309 -: Май 25, 2007, 10:54:13 am »
ами аз пък правих френската диета, и макар че не издържах 14 дни свалих 4 кг, но сега ще започвам безвъглехидратната(протеинова) и дано от нея да има някакъв ефект
:)
*

лили

• 2151
« Отговор #310 -: Май 25, 2007, 11:08:08 am »
Момичета, аз също съм с висок пролактин, микроаденом 6мм... и тиреоидит.
Проблема с килограмите го има и при мен, но лекаря ми твърди че няма нищо общо с болестта. Миналото лято качих 6 кг за 3 месеца, сега свалих 4 кг, но за много кратко. Ако знаете как можем да се преборим с това, моля споделете
а с какво има общо според него
гладуването е абсолютно противопоказно за хашимото
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #311 -: Май 25, 2007, 11:15:27 am »
и аз си нямам никаква идея с какво си има общо, много съм непросветена за този тиреоидит, аз повече и постоянно се притеснявам за аденома и затова не обръщам никакво внимание на останалите неща. Мися че правя голяма грешка, но... немога да огрея наявсякъде
*

лили

• 2151
« Отговор #312 -: Май 25, 2007, 11:21:58 am »
правиш грешка защото аденома според мен ти е по-малкия проблем от хашимотото. не го мисли аденома - ти си пиеш лекарства за него и той рано или късно ще се свие. обърни си внимание на хашимотото - от там са ти килограмите. кой ти е лекаря. потърси второ и трето мнение ако трябва. несериозно е да ти говори че кг ти нямат нищо общо с болестта при положение че навсякъде в нета има инфо според което има. пък и доста случаи го доказват - включително твоя
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #313 -: Май 25, 2007, 16:30:36 pm »
Здравейте момичета! Аз също пия парлодел вече втори месец, но килограмите ми не мърдат. Стоя си на 38 кг и каквото и да направя, за да кача е неуспешно. А тези кг. са ми от много годинки. Сега съм на диета за наддаване. И дано има успех, че как ще стане това бебе с тези кг. По-скоро проблема с напълняването ме съмнява да е някъде другаде. До колкото прочетох внимателно всички имате заболяване и на щитовидната жлиза и по-скоро може би е от там. А прочетох, че високия пролактин се дължи на четири фактора - аденом, щитовидна жлеза, кисти на яйчниците и стрес. Зависимостта е и права и обратна, поне с такива впечатления останах, след като изчетах толкова много. Лили знае много - послушайте я. Наистина хашимото е по-големия проблем, защото там нещата ако не се увладеят може изобщо да няма бебче, а ако има - има риск от малоформации :(. А лекарстава за високия пролактин действат, повярвайте. И във листовката на парлодел пише, че няма проблем за приема му по време на бременност, ако това се налага по мед. причини. Не бива да се плашим само като се чете "трябва да се спре". От такова невнимателно четене моя приятелка абортира. Може и да греша някъде, затова има хора в бели пристилки учили толкова години, за да помагат на нас. Дано всички намерите подходящия лекар и успех! :wink:
« Отговор #314 -: Май 25, 2007, 16:48:16 pm »
Ами на мен ми предстои следващият месец да подменям протокола за Достинекс и искам да попитам някой наясно ли е дали мога да си сменя ендокринолога, т.е. като взема ново направление и отида при нов ендокринолог, той ще ми даде ли нов протокло след необходимите изследвания или трябва да си остана при същия, след като в момента съм диспансерна към него?
Много са ми неясни тези неща, все още съм на 22, не мисля за бебче, но знам че когато това стане трябва да съм готова във всяко едно отношение..., а всичко е толкова неясно.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #315 -: Май 25, 2007, 16:55:24 pm »
Ако си доволна от ендокринолога си, по-добре остани при него. Не е добре да се сменя.
« Отговор #316 -: Май 25, 2007, 17:57:44 pm »
Със сигурност не е от болестта. 2005г. ми откриха микроаденом, надебелях с 20 кг. след като почнах лечението. До тогава си бях слаба и с пролактином в главата. Твърдо си е от хормоните според мен. Миналото лято с неистови усилия  свалих 8кг. Но почнах инвитро процедура и си върнах всичко свалено :( Скоро с мъжа ми правихме протеиновата диета. Той свали 5кг. за 5 дни, а аз си останах дебела нищо не действа :? Пак ще се ориентирам към спорта няма начин...диетите не действат! 
ох милата,ако наистина си решила да спортуваш ти препоръчвам сутрин на гладно,пиеш едно кафе и действаш.тогава се горят най-много мазнини.не гладувай,просто гледай последното ядене да е около 19ч.успех!!!
« Отговор #317 -: Май 25, 2007, 18:21:10 pm »
Ако си доволна от ендокринолога си, по-добре остани при него. Не е добре да се сменя.
ами проблема е че наистина не съм хич доволна от моя ендокринолог, не че в Пловдив има някой наистина добър така като чета, но мисля да се ориентирам към докрор Минчева от ВМИ, а иначе в момента съм при доктор Мечкаров...
« Отговор #318 -: Юни 13, 2007, 15:25:57 pm »
Проблемът за покачването на килограмите съм го поставяла и на лекуващата ме лекарка доц. Андреева. Според нея не било от Бромокрептина, но всички , които имат такива проблеми се оплакват от наднормено тегло. Едва ли всички прекаляват с храната. Според мен е вседствие на хормоналния дисбаланс. Проблемът е ,че повечето лекари  се опитват да замажат нещата и действат малко на парче,като не обичатда ти дават много информазция.  и любимата им фраза , когато не могат да диагностицират нещо е "предменстреялен синдром"
*
« Отговор #319 -: Юни 14, 2007, 10:45:36 am »
 pan-mar, вярно че всичко е до организъм, но много често лекарите като видят висок пролактин и действат само за пролактина, бе за да търсят причината за покачването му. Моята приятелка е с аденом на хипофизата и повярвай ми сега е на 34 г. и има фигура като на 20 г. нераждала жена, аз съм на парлодел от 4 месеца вече и не мърдам и грам от моите заветни 38 кг. Много се съмнявам да е от това. Понякога причините са комплексни, но не трябвада се пренебрегва и генчето. Абе, трябва да се изследват всички хормони. Един дисбаланс е вселдствие или причина за друг. То малко стана като скачени съдове, ама по-точно определение не мога да дам с моя скромен опит. :wink: