0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #220 -: Март 02, 2007, 20:08:32 pm »
Мари, ако  единствената причина за промяната е в цената ще си остана на докстинекс, нали вече е безплатен по каса... малко съм притеснена, че вече няколоко месеца стойностите са ми под долна граница и се чудех дали заради това не е нужно да сменя лекарството.
« Последна редакция: Март 02, 2007, 21:41:15 pm от maia_st »

*
« Отговор #221 -: Март 02, 2007, 20:57:07 pm »
Момичета,извинявайте,че се вмъквам в темата,ама какво отношение има ниският пролактин към забременяването?Досега мислех,че само високият пречи... :oops:
*
« Отговор #222 -: Март 02, 2007, 21:53:07 pm »
Le, мисля че не пречи, поне така твърди ендокринолога ми, но ме притеснява. Все пак не са ли затова границите, да показват че ако стойностите са под и над значи има някакъв проблем?! И аз не зная...ако има някой компетентен по въпроса нека сподели  :balk_113:

*
« Отговор #223 -: Март 03, 2007, 00:23:22 am »
Момичета, аз съм на бромокрептин от четири години. Вече така свикнах със странимните ефекти, че не им обръщам внимание. Едно ще ви кажа - повишеното ниво на пролактина и евентуалното наличие на аденом са причина за липса на бременност в копмекс с други фаткори. Ето имам приателка с аденом 4 мм и си забременя напълно нормално с второ. Не казвам че аденома не е причина,но вече не мисля че е основна
*
« Отговор #224 -: Март 03, 2007, 09:05:48 am »
Le, мисля че не пречи, поне така твърди ендокринолога ми, но ме притеснява. Все пак не са ли затова границите, да показват че ако стойностите са под и над значи има някакъв проблем?! И аз не зная...ако има някой компетентен по въпроса нека сподели  :balk_113:
Майче,щом ендокринолог ти го е казал,значи е така!Той е достатъчно компетентен. :D
*
« Отговор #225 -: Март 03, 2007, 14:42:37 pm »
Момичета, аз съм на бромокрептин от четири години. Вече така свикнах със странимните ефекти, че не им обръщам внимание.

Привет и от мен:-)

Отдавна не съм се включвала тук, но за съжаление причината не е че съм се избавила от проблема /висок пролактин/. Само съм го намалила, но пак нищо не става с бебчето.
Мими - на теб до кога ти казаха да пиеш бромокриптин? Аз го пия вече близо година и се притеснявам - с тези странични ефекти като дебелеенеееееееее.
При теб така ли е? Водя същия режим на живот и хранене, дори се органичавам /защото вече не се побирам в нищо/ и все си дебелея - особено в коремнат аобласт  :(.
Някой знае ли от какво друго освен от аденом може да се вдига пролактина? При мен след ЯМР се установи, че нямам такъв аденом - което е хубавата новина все пак.

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #226 -: Март 03, 2007, 18:41:46 pm »
котана, попитай лекаря си дали може да го смениш с парлодел след като се чувстваш зле от бромокриптина. или го пии вечер с храна. съмнявам се че дебелеенето е само от бромокриптина. освен това мисля че ако пролактина ти вече е в норма а все още не можеш да забременееш е време да си направиш още изследвания.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #227 -: Март 19, 2007, 08:53:11 am »
Здравейте! Добре че го има този сайт. Искам да споделя с вас притесненията си, но първо малко предистория. Имах цикъл който страшно много се изместваше с по цели 10 дни, дори и повече. С приятеля ми не се пазехме и когато ми закъснееше правих тестове, които винаги бяха отрицателни. Отидох на лекар. Пуснаха ми хормонално изследване. Оказа се че иамам висок пролактин. По-вече не обясниха, подробности за този хормон научих от този сайт. Пих Парлодел много малко време 1мес 1/2. От 1000 стойностите паднаха на 136. Нямах секрети от гърдите и поради това не ме пратиха на скенер.Качих 10-12 кг.- не мога да се понасям, бях започнала да пълнея още преди да разбера какъв е проблема. 2-3 месеца по-късно отново ми закъсня. Не си обърнах особенно внимание поради многото проблеми по това време. Сменях си работата и жилището - и беше пълна лудница.Този път реших да не правя тестове - резултата беше ясен за мен. Страх ме беше да мисля за това - отново пролактина. Мина време- не ми дойде. Взех си тест - положителен!!! За първи път ми се случваше, тест линията беше бледа и аз се съмнявах. Взех си още 2 теста и те същите. Отидох на 1-вия лекар. Пргледа ме (без видеозон) и ми каза че още е рано. Отидох на 2-ри лекар, той ми потвърди бременността - много се зарадвах :D! Отидох и на 3-ти лекар - той нямаше какво по-различно да ми каже.  Разбрах че съм бременна в събота и неделя( с тестовете), в понеделник започнах с лекарите. В четвъртък ми беше 1-вия ден на новото работно място. В сряда вечерта ме болеше слабо корема, като отидох до тоалетната видях слабо кафеникаво зацапване.Не знаех как да постъпя мислех и за новото място, как ще им сервирам че съм бременна. На другия ден корема не спираше да ме наболява, а и зацапването се променяше. Много ме беше страх, но трябваше да изчакам края на роаботното време. От там отидох до лекарката, която беше запозната с пролактина и беше установила бременността. Прати ме в Майчин дом. А там - 1-во чаках 50 мин. да дойде лекар, после отново ме прегледаха и ми изписаха лекарства които нямали в болницата. Приятеля ми търча да ги копува. Приеха ме в 19:00 часа. Имах лекарствата (едното беше инжекция) и отидох да се обадя на сестрите да ми я поставят и да ми кажат какво да правя. Казаха ми да изчакам лекаря на другия ден  :? . На сутринта кървенето беше силно и аз усещах че работите не вървят добре (вече доста време бях в това положение). Чаках доктора в 08:00 сутринта, но той не дойде имал секцио да прави.Дойде в 11:30 и ме прегледа. Разкрещя ми се че вече нямало бременност- късно било, представяте ли си! Последва кюртаж... ужас за мен! Това се случи ноември. Сега трябваше да ми дойде на 08.март, закъснява ми вече с 11 дни. Правих си 3 теста (последнияго правих преди да седна да ви пиша) - отрицателни. Много ме е страх!!! ОТНОВО ПРОЛАКТИНА ЛИ Е? В сряда ще ходя да си пусна изследвания. Не мога да спра да мисля за това. Искаме дете и и зчаквахме да минат 3-4 месеа от аборта. А сега какво - отново проблеми. Благодаря ви че ви има!!! Трябваше да излея всичко това !

*
« Отговор #228 -: Март 19, 2007, 14:54:09 pm »
Момичета, може ли да ми кажете защо бромокриптина не можа да се пие по време на бременност?
« Отговор #229 -: Март 19, 2007, 14:58:28 pm »
Момичета, може ли да ми кажете защо бромокриптина не можа да се пие по време на бременност?
Разгледай цялата тема!

*
« Отговор #230 -: Март 19, 2007, 15:14:49 pm »
Разгледах я.И още повече се обърках... :? спира ли се сега този бромокриптин при бременност или не?И следва ли да се направи веднага изследване на пролактина?
« Последна редакция: Март 19, 2007, 18:03:09 pm от Birdy »
*

boti4eli

« Отговор #231 -: Март 20, 2007, 13:24:49 pm »
Здравейте!Ама това с пролактина било сериозна работа!При мен ситуацията е следната:След 2 год.нарушения в цикъла/ходила съм много пъти на гинеколог - "щяло от само себи си да мине"/и наддаване с 13кг.за тези 2 години,реших да направя хормоналните изследвания.И шок - пролактин - 4187.56mlU/L,т.е.почти сигурен аденом на хипофизата.Тъй като при тези показатели,би трябвало да имам злуз от гърдите/А АЗ НЯМАМ/,докторите повториха изследването-този път пролактинът беше617.72mlU/L.Пак е повишен,но не толкова.Минах през ЯМЗ-всичко е както трябва,за щастие!На мен също при предписаха Бромокриптин-по 1/2таблетка преди лягане.Това смятам,че би помогнало да регулира пролактина.Това,което много ме притеснява е ниското ниво на хормоните на яйчниците:FSH-0.10IU/L,LH-0.02IU/L,естрадиол и тестостерон - 0,ТСХ-1,586mlU/L.Изследването го направих на третия ден след последната менструация.Ултразвуковото изследване на яйчниците и матка показа,че всичко е наред!Бромокриптинът наистина ли води до надебеляване?Ще се радвам,ако споделите с мен мнението си!Как смятате,с тези показания ще имам ли проблем със забременяването,според докторите - не!Благодаря ви!
*

dori min4eva

« Отговор #232 -: Март 23, 2007, 19:30:59 pm »
здравейте,за случай като моя досега не бях чела.След ЯМЗ установиха микроаденом на хипофизата при съвсем нормални стойности напролактина.Понеже ЯМЗ правих без контраст неможе да се разбере за какво става въпрос.Преди 2години имах висок прл. но не много и доста голям хаос с хормоните.Ендокринолога ме посъветва да направя нов ЯМЗ 1песец след предишния.Не знам какво да правя и не е ли опасно?
*

obarkana

« Отговор #233 -: Март 24, 2007, 15:53:58 pm »
Здравейте, мили дами,
от доста дълго време чета постовете ви по проблема с високия пролактин. Научих от вас много неща и искрено ви благодаря, че споделяте своя опит и знания - те са много полезни и помагат на много хора :D.
Моята ситуация е малко объркана или по-скоро аз съм обърканата :?. Преди няколко месеца при изследване се установи, че пролактинът ми е завишен /720 при реф. ст-ти 59-619 mlU/L/. Предписаха ми Парлодел - по 1/2 т. вечер. Пих Парлодела около два месеца, отново повторих изследването - почти същия резултат!!!!!!! Сега ми увеличиха дозата на Парлодела - по 1 т. вечер, но док изказа мнение, че Парлоделът може да не ми действа. Ако е така, какъв е изходът от моята ситуация? Нали активното вещество и в Парлодела, и в Бромокриптина и в Достинекса е едно и също, как ще го сваля този висок пролактин? Някой имал ли е подобен проблем?
Другото, което исках да допълня е, че имам редовен цикъл, без закъснения и т.н., секрет от гърдите нямам и единствената индикация, че нещо не е в ред е липсата на овулация.
Ще съм много благодарна да чуя вашите мнения по моя казус  :D,
благодаря ви предварително!
Поздрави и хиляди стистнати палци за заветните  :bfp:!
*

лили

• 2151
« Отговор #234 -: Март 26, 2007, 23:33:18 pm »
Alyona, непременно потърси второ мнение. нелогично ми е това което са ти казали

obarkana, не мисля че се почва с ниски дози бромокриптин (парлодел). по-скоро схемата се почва с висока доза и постепенно намаляване. предполагам затова не ти действа. отделно че завишението не е голямо...т.е. възможно е да не е направено правилно изследването и изобщо да нямаш завишение. така или иначе на твое място бих чула още едно мнение.
« Последна редакция: Март 26, 2007, 23:39:12 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

obarkana

« Отговор #235 -: Март 27, 2007, 11:44:27 am »
лили[/b, благодаря ти за отзивчивостта  :thankyousign:, :balk_7:,
за дозата на Парлодел-а - реших, че ми изписва малко с надеждата, че завишението ще се нормализира с лека намеса - както и ти смяташ завишението не е много голямо. А за изследването - правено е по всички правила, повечето, от които прочетох в този форум. Последния път даже лежах 15-тина минути преди да ми вземат кръв, така че мисля, че проблемът не е в изследването, а в хормона.
Благодаря ти за съвета да потърся и друго мнение, ще го направя в най-скоро време - ако не за друго, то поне за собствено успокоение :D.
Още веднъж ти благодаря!
*

лили

• 2151
« Отговор #236 -: Март 27, 2007, 11:56:50 am »
объркана, след като изследването е правено по правилата, и поне 2 пъти е дало завишение, значи завишение има. в такъв случай остава второто - назначеното лечение е неправилно. потърси второ мнение, но аз мисля че ще ти променят схемата - висока доза с постепенно намаляване. успех
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #237 -: Март 27, 2007, 13:41:13 pm »
лили, още веднъж ти благодаря,
обезателно ще потърся и второ мнение  :D,
досега се въздържах, защото ме беше страх да не стане пълна каша - един доктор казва едно, друг - друго, и пациента се чуди какво да прави и на кого да вярва 8O. Явно вече не е хубаво да отлагам и ще трябва да предприема нови действия.
Поздрави, голямо благодаря и успех :D.
*
« Отговор #238 -: Март 28, 2007, 09:58:11 am »
Здравей Obarkana, само малко уточнение - активното вещество в Парлодела и Бромокриптина е Бромокриптин, а в Достинекса е друго - Каберголин. Друг е въпроса, че Достинекса категорично не се препоръчва при целящи бременност (вчера получих поредното потвърждение за това от д-р Начев от Института по ендокринология). Каза ми още, че в България други медикаменти, освен гореизброените няма. При мен проблема е, че направих страхотна алергия към Парлодела (бромокриптина), и спрях да го пия. И д-р Стаменов, и д-р Начев ми казаха да не пия Достинекс. Сега пролактинът ми е в реф. граници, но близо до горната, и док каза, че искал малко да го сваля.
« Отговор #239 -: Март 28, 2007, 19:36:00 pm »
Здравейте, момичета! От август насам не съм си правила изследвания за пролактина. Ноември бях и бременна, този месец ми закъсня драстично - 20 дни. Ходих на лекар и исках да си направя изследвания, но лекарката ми разгледа старите резултати и въз основа на тези от август ми каза че прогестерона ми бил нисък и ми изписа Дуфастон, без да ми назначи изследвания. Преди когато се установи че пролактина ми е висок (стигна до стойности 1000), с Парлодела бързо се регулира, никой не ми е казвал нищо за прогестерона. Но все пак от изследвания от преди 7 мес. да ми назначат лечение -  :? ! Пих го 2-3 дни и го спрях. Вчера ми дойде, но се притеснявам за стойностите на пролактина. Посъветвайте ме за добър ендокринолог в София, моля ви!!!