Здравейте!Ама това с пролактина било сериозна работа!При мен ситуацията е следната:След 2 год.нарушения в цикъла/ходила съм много пъти на гинеколог - "щяло от само себи си да мине"/и наддаване с 13кг.за тези 2 години,реших да направя хормоналните изследвания.И шок - пролактин - 4187.56mlU/L,т.е.почти сигурен аденом на хипофизата.Тъй като при тези показатели,би трябвало да имам злуз от гърдите/А АЗ НЯМАМ/,докторите повториха изследването-този път пролактинът беше617.72mlU/L.Пак е повишен,но не толкова.Минах през ЯМЗ-всичко е както трябва,за щастие!На мен също при предписаха Бромокриптин-по 1/2таблетка преди лягане.Това смятам,че би помогнало да регулира пролактина.Това,което много ме притеснява е ниското ниво на хормоните на яйчниците:FSH-0.10IU/L,LH-0.02IU/L,естрадиол и тестостерон - 0,ТСХ-1,586mlU/L.Изследването го направих на третия ден след последната менструация.Ултразвуковото изследване на яйчниците и матка показа,че всичко е наред!Бромокриптинът наистина ли води до надебеляване?Ще се радвам,ако споделите с мен мнението си!Как смятате,с тези показания ще имам ли проблем със забременяването,според докторите - не!Благодаря ви!