0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #180 -: Януари 20, 2007, 14:07:48 pm »
Благодаря за подкрепата и за информацията.
Лекарката каза, че при такива нива не се налага ЯМР и успя да ме убеди. Даже ми намали дозата на Парлодела - по 1/2 през ден.
След 1 седмица пак ще го изследвам.
Тя твърди, че половите ми хормони са си наред и, че ще успеем да овладеем ситуацията!
Намали ми и дозата на Еутирокса. Каза, че и той може да е повлиял, ако ми е дошъл в повечко. Затова ми пусна и щитовидни хормони.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #181 -: Януари 20, 2007, 16:04:53 pm »
ако се опита да ти спре изцяло парлодела преди да си забременяла непременно се консултирай с поне още 1 специалист. препоръчвам тодорова естествено :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #182 -: Януари 21, 2007, 14:21:02 pm »
здравейте отново!
lilia_n_s защо се отказваш толкова бързо от ЯМР, нима не искаш да знаеш дали имаш или не аденом?
На мен лично цялата процедура и изледвания (ЯМР, хормони, влизане в болница, вземане на Достинекс) ми излязоха безплатни, т.е. само с направление за ендокринолог от личния лекар. И също така мисля че ако ЯМР-то е толкова опасно (имам предвид облъчването) няма да е най-препоръчваното изследване в нашия случай, нали?
*
« Отговор #183 -: Януари 22, 2007, 14:35:07 pm »
Здравейте, днес си пуснах контрола на пролактина. Току що си взех резултата 22.04 mlU/l (реф 90-523)  8O Аз такъв пролактин в живота си не съм виждала. Дали има отношение към резултата, че вчера съм пила Достинекс. Абе казахте ми вие, че дозата ми е конска :D Утре отивам при док, май ще намалим дозата.

*

лили

• 2151
« Отговор #184 -: Януари 23, 2007, 16:52:39 pm »
...lilia_n_s защо се отказваш толкова бързо от ЯМР, нима не искаш да знаеш дали имаш или не аденом?
защото лечението във всички случаи е бромокриптин. ямр е имало смисъл да се прави когато решението е било бромокриптин или операция. сего когато лечението е бромокриптин или бромокриптин къде е смисъла да се подлагаш на това. какъвто и отговор да ти даде изследването решението все е бромокриптин. тука не става въпрос само до пестене на средства макар че и това не е малко.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #185 -: Януари 23, 2007, 20:06:32 pm »
ами според мен не е така понеже моето лечение е с достинекс, а за операция не мисля и да си помислям за момента
*

лили

• 2151
« Отговор #186 -: Януари 23, 2007, 21:03:58 pm »
достинекса е бромокриптин. доста по-пречистен но все пак бромокриптин. значи отново се връщаме там че решението е бромокриптин или бромокриптин. защо тогава се налага ямр според тебе
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #187 -: Януари 27, 2007, 12:31:07 pm »
здравейте,
аз имам диагноза за поликистоза на яйчниците, но също така и повишени нива на пролактин, който не позволява да има овулация, което всички знаем до какво води...правих си ЯМР, но за щастие нямам аденом на хипофизата...
така в момента пия вече 6 месеца парлодел, за да намаля нивата на пролактина, но пък и не ми идва без да пия други хапчета..от парлодела не съм качила никакви килца (с което не мога да се похваля като пиех ДИане-35) :x
така пия дуфастон, за да предизвикам мензис, а после 5 дни по време на мензиса и кристилобегит, за да предизвикам овулация...
миналия месец като бях на лекар ми казаха, че имам прекрасна яйцеклетка, която би трябвало да може да се оплоди...след като си изпих дозата с дуфастон трябваше да ми дойде до 4-5дни, но вече минава повече от седмица и няма нищо. естествено си направих тест за бременност, но нищо.. :(
и сега въпросът ми е какво да правя ако не ми дойде, а не съм и бременна..дали на някой му се е случвало подобно нещо..много ще ме успокои...
*

лили

• 2151
« Отговор #188 -: Януари 27, 2007, 12:38:26 pm »
лекар му е майката. внимавай с клостила - чела си листовката му предполагам
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

dr-h

Re: Отново висок Пролактин:(ЯМР
« Отговор #189 -: Януари 29, 2007, 17:53:35 pm »
Някой който има пролактином би ли ми написал дословно текста от ЯМР. Много ще съм Ви благодарна. Може да го изпратите и на e-mail &t.hristova@abv.bg
« Отговор #190 -: Януари 29, 2007, 18:01:23 pm »
Момичета аз нямам пролактином, но пролактина ми скача както си иска. Ходих в София в Клиниката по Ендокринология за отпускане на Достинекс, но от там ми казаха, че трябва да имаш нещо за да го получиш. С две думи ми отказаха. При вас как е? Всеки, който пие Достинекс ли има пролактином?
« Отговор #191 -: Януари 29, 2007, 20:52:31 pm »
Дали има отношение към резултата, че вчера съм пила Достинекс.
Има отношение. Достинексът е депо. Пролактинът трябва да се измерва в деня, в който трябва да го пиеш, но естествено преди да е изпит. :)
достинекса е бромокриптин. доста по-пречистен но все пак бромокриптин.
Достинексът е Cabergoline. Парлоделът е Бромокриптин.
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 21:05:52 pm от sonnenschein »
*
Re: Отново висок Пролактин:(ЯМР
« Отговор #192 -: Януари 29, 2007, 23:00:53 pm »
Някой който има пролактином би ли ми написал дословно текста от ЯМР.
"Интраселарна, неголяма по обем /4/3мм/ огнищна лезия, органносвързана с аденохипофизата и локализирана медиално-парасагитално вляво и дорзално-непосредствено пред неврохипофизата, с хипоинтенсна характеристика на сигналите в Т1, която води до девиация на инфундибулума напред и контралатерално вдясно. ....Находката отговаря на питуитарен пикоаденом /пролактином/"
Миличка, надявам се да съм била полезна, но защо ти е необходим точен текст?!

*
« Отговор #193 -: Януари 30, 2007, 12:52:43 pm »
Здравейте, момичета, да се включа и аз в темата за пролактина. От около месец съм с уртикария, която според двама независими алерголози най-вероятно е причинена от Parlodel-a, което пък от своя страна ще попречи на предстоящото ми инвитро. Та спрях го аз Парлодела от два дни (по решение на док) и ще чакам да видя дали уртикарията ще изчезне. Само че ме е страх, че ако причината е Парлодела, няма как да понижа пролактина преди инвитрото (Достинекса/ Cabergoline не го препоръчват при целящи забременяване).  Доста се порових из нета и на много места за регулиране на повишен пролактин препоръчват друг допаминов агонист – Quinagolide (търг. наименование Norprolac). Някой да е чувал нещо за него?
« Отговор #194 -: Януари 30, 2007, 14:09:17 pm »
"Допаминови агонисти като пролактин- инхибитори:
Bromocriptin
Cabergolin
Lisurid
Metergolin
Quinagolide
Фармакология на NORPROLAC® Quinagolide :
Ендокринни функции:
Пролактиномите се редуцират в 10- 75%
Дозира се от 5 до 10 пъти по- ниско от Бромокриптина
Влияе върху допаминовите рецептори
Quinagolide действа като Bromocriptin в понижаването на патологично повишения пролактин и в отстраняването на клиничните симптоми при микроаденоми.
Пациенти и лекари определят Quinagolide  като по- добър от Bromocriptin по отношение на страничните действия и с последващото от това прекъсване на терапията.
93% от пациентите, които не реагират на Bromocriptin показват понижение на пролактина при лечение с Quinagolide.
90% от жените, приемащи Quinagolide са родили дете. По време на бременността не е установен растеж на пролактинома, тъй като пациентките са били лекувани и по време на бременността.
Quinagolide не повишава компликациите при бременност."
инфото е от www.kup.at/kup/bildsatz/43.ppt

« Последна редакция: Януари 30, 2007, 14:33:07 pm от sonnenschein »
*
« Отговор #195 -: Януари 30, 2007, 14:23:48 pm »
много благодаря, sonnenschein. Ще взема да питам док дали не мога да заместя Parlodel/ Bromocriptin с Quinagolide. Това, че 90% от жените приемали Quinagolide са родили, ми подейства много обнадеждаващо :)
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 16:08:44 pm от borea »
« Отговор #196 -: Февруари 05, 2007, 00:33:53 am »
Здравейте, мили момичета. От много време се каня да се включа във форума.Толкова се радвам , че ви има  и мога да споделя проблема си с вас.И аз имам проблем с гадния пролактин :(Преди  6 месеца си направих хормонални изследвания, всички останали хормони бяха в норма, само пролактина се оказа леко над горната граница 583,1 mIU\ml при норма за лабораторията - 72-511 mIU\ml. Естествено се притесних и отидох при гинеколога си, а той ми каза , че не е голямо завишението на хормона, но при положение , че правим опити за забременяване , е най- добре да се презастраховаме и да почна да пия Бромокриптин по 1/4 табл. сутрин и вечер. Е , аз го послушах и започнах да го пия. Първоначално бях очарована от действието му , защото цикълът ми се нормализира, започна да ми идва на 30 дни, а предитова  на 35 -40 дни. Бях много щастлива , защтото винаги съм си мислила , че никога няма да го променя.Вече 6 месеца пия бромокриптин, нямам никакви странични ефекти :) Мислех да направя контрола на пролактина и ако е в норма да го спра, защото лекарят ми каза , че не е хубаво да го продължавам повече от 6 месеца.  Проблемът е , че ми закъснява, а това не се е случвало отдавна :(Мисля, че не е възможно да съм бременна , защото сме бебеправили само веднъж този месец .Просто не знам какво да правя :help1:Страх ме е и да спра бромокриптина , като чета какво става при рязко спиране.
*
« Отговор #197 -: Февруари 05, 2007, 08:54:18 am »
maco консултирай се с лекаря си. Той най-добре знае какво да се направи, ние само могем да гадаем.
Успех ти желая :D

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #198 -: Февруари 05, 2007, 09:09:26 am »
Мако,аз пия бромкриптин в същата доза като теб + хапче Витекс.И доколкото знам Бромкриптина се пие до забременяване.Аз го пия вече 1,5 год.Първия док при който ходих ме накара да го спра,за да сме направили почивка.Тогава нивата на пролактина скочиха до 970mIU\ml.Така,че лечението преди това просто се обезсмисли.Но съм направила консултация с много други лекари и те са единодушни,че с лекарствата се продължава до забременяване.
*

лили

• 2151
« Отговор #199 -: Февруари 05, 2007, 11:23:20 am »
бромокриптина не се спира докато не забременееш. дори тогава спирането става постепенно и се контролира от специалист.
направи си тест. веднъж в подходящия момент е повече от достатъчно :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!