Пламитото,не ти е хубаво нивото на Пролактина,но е факт,че когато изследването не е направено по правилата тези стойности не са много достоверни.Пролактина е стресов хормон.Някой някъде беше писал,че и от едно тряскане на вратата може да ти се повиши,доколко е така не знам.Но определено ще трябва да го повториш и си потърси или друга лаборатория, или ако идеш пак в тази кажи,че държиш да полежиш 20-ина минути преди да ти вземат кръв.Изобщо всички изисквания можеш да прочетеш по-назад в темата.
Милена1982,относно ЯМР-то.В него няма нищо страшно.Знам,че се прави по 2 начина с контрастно вещество и без такова.На мен не са ми слагали контрастно вещество,затова мога да ти кажа само за втория вид.Просто лягаш на нещо като легло,слагат ти едни подобни на ограничители около главата(не те притискат),за да не мърдаш и да заемеш правилна позиция.На този резонанс,на който бях аз ме вкара цялата в него.Казаха ми,за да не проваля изследването да не мърдам изобщо,затворих си очите,за да не мигам.При мен продължи не повече от 10 минути.Чуваш бръмченето на уреда,странно е,но те разсейва до някъде.Аз,за да ми мине времето се молех през цялото време.И това е!!!След около час и половина е готов резултата и знаеш с какво трябва да се бориш,или ти олеква.
И при двата резултата продължаваш напред!!!!
Успех,момичета!Извинете за дългия пост,но аз също много се чудих какво точно представлява ЯМР,а никъде никой не беше обяснил подробно какво да очаквам.Дано да съм ви била полезна.