0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #360 -: Ноември 21, 2008, 11:56:44 am »
БЛАГОДАРЯ, ВИЛИЛИ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР. ЩЕ ПИЯ ДОСТИНЕКС ЗАЩОТО РАЗБРАХ, ЧЕ НЯМА ВНОС НА ПАРЛОДЕЛ, ПЪК И МОЯ ЛЕКАР НАСТОЯВА ДА СЕ ЛЕКУВАМ С ДОСТИНЕКС.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=svetlinka1][/url]
« Отговор #361 -: Ноември 21, 2008, 11:58:21 am »
Може би си права, Циклама, че си внушавам. Това, което ме кара да си мисля, че съм имала високи пролактинови нива преди да забременея е факта, че цикълът ми отново се удължи на 40-дневен /докато бях на Бромокриптин беше средно 30-дн./. И все пак това, че съм забременяла сочи, че съм имала овулация /пък била тя и на 28-30-ия ден/,т.е. пролактинът е бил кажи-речи послушен. Права си, че е нормално бременните да са с по-високи нива, но отново има граници за съответния месец. Не може да съм например във втори месец, а стойностите ми да са за седми. Високият пролактин е опасен до 3-4 месец, защото колкото пролактинът е +, толкова прогестеронът е -. След образуването на плацентата пролактинът вече не е толкова страшен. Май така стоят нещата. Ако бъркам нека някой да ме поправи, толкова статии прочетох, че може и да съм оплескала инфото  :)
    Благодаря ти, че ме приканваш да не се обвинявам. Права си, и да го правя, и да не го правя не мога да върна времето назад и да променя събитията... Успех на всички!

Моят цикъл след резекцията на яйчниците беше 42 дни /преди това въобще нямах/. Тогавашните ми изследвания не показаха висок пролактин. Фоликулите ми не се пукаха, но това нямаше нищо общо с пролактина, а с други хормони. Няколко години след това, когато цикълът ми се съкрати на 32 дни - точно тогава ми установиха висок пролактин, така че твоята теория не е вярна.  :D

Освен това се замисли, че цикълът в който си забременяла си имала овулация. Да не си мислиш, че след забременяването точно тогава ти е скочил пролактина с неестествени темпове. Няма логика. Приемала си и утрогестан, което никак не е малко. Твоят спонтанен аборт едва ли се различава от този на жени, които не са имали никога проблеми. Така че самообвиненията ти са наистина безпочвени. Аз преживях мисед и го приех, че просто се случва, както на много други жени.

Тъжно е, но наистина понякога не можем да направим абсолютно нищо и не можем да се борим срещу природата. Така че напред - само с позитивни мисли!

« Отговор #362 -: Ноември 21, 2008, 18:34:47 pm »
Цитат
Ами да ви кажа,аз също знам,че Достинекса е противопоказен при бременност.Не знам защо и как би навредил,но самия факт,че при положителен тест ще трябва да се спре го доказва.Докато бромокриптина се пие и по време на бременност.

Аз също съм с повишени нива на пролактина и преди година и половина бях за консултация в клиниката по ендокринология в София, за да сменим Бромокриптина с Достинекс. След седмица изследвания и консултации все пак стигнаха до извода, че щом ще правя ин витро не е добре да започвам Достинекс, защото при евентуална бременност ще трябва да се замени с Бромокриптин, а при мен смяната на лекарствата и дозите води до резки промени в нивата на пролактина, което изобщо няма да се отрази добре на бременността. Това е и заключението в епикиризата. При първия ми опит ин витро имах бременност и Стаменов ми беше назначил Бромокриптина да го вземам поне до 20 седмица/до която не стигнах, но това беше по други причини/.
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #363 -: Ноември 27, 2008, 15:01:48 pm »
Цитат
Да не си мислиш, че след забременяването точно тогава ти е скочил пролактина с неестествени темпове. Няма логика.
Eй, Циклама, права беше за пролактина!!! Напълно в граници ми е, и то 20 дни след аборта, когато е нормално да е леко завишен. Поуспокоих се малко. Дано да си остане така в граници, да имам нормален цикъл и съответно овулация! И нека скоро всички се похвалим с две чертички! :)
« Отговор #364 -: Ноември 27, 2008, 16:18:36 pm »
Здравеите.ВиЛиЛи много ти благодаря за отговора ти.това което немога да разбера,е защо мн.моми4ета казват 4е достинекса вреди ако се забременее а други твардят 4е е безобиден ?аз тепарва ще трябва да правя ямр,за да  се види какво е положението,но доктора които е ендокринолог ми каза 4етрябвада запо4на ле4ението по барзо.както  казах на мен пролактина ми беше първо 1900.1 а след няколко дни го направих отново и беше 1230.менструалниа мии цикъл е нередовен,имам 4есто главоболие и  проблем ,4е бебо не идва.
« Отговор #365 -: Ноември 27, 2008, 16:24:38 pm »
забравих да споделя 4е преди 10 години бях оперирана от киста на яи4ника,и  след това ми стана нередовен м.цикал,а и от тогава имам окосмяване на гърдите.,не е нищо фрапиращо,но си мисля 4е цялото това нещо е свързано със вси4ко това.след това години наред имах кисти и на 2 та яи4ника всеки месец но се пукаха по време на менст.ми цикъл/.
« Отговор #366 -: Ноември 29, 2008, 19:10:59 pm »
Здравейте момичета! Аз също имам повишен пролактин. Нивото му при първите изследвания в началото на месеца бяха 814, при граница 500 за жените. След една седмица пак направих изследването и показа пролактин 716. Ходих на очен лекар, мери ми налягането-нормално е. Главата не ме боли. Цикълът ми е редовен, не е болезнен и е към 4 дни.сега трябва да отида на ендокринолог и на ЯМР. Кажете ми повече за този ЯМР. Ако има ходили, разбира се. Другите хормони са ми в норма. Хемоглобина ми е на долната граница, но все пак не е много нисък.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]
« Отговор #367 -: Ноември 30, 2008, 12:47:47 pm »
За ЯМР - няма нищо страшно. Ако ти го назначи ендокринолог, работещ със здравната каса, ще е безплатно изследването. Аз заплатих преди 3 години само контрастното вещество - 180лв в Ст. Загора. Казаха ми, че с използването на контрастното вещество ми дават по-голяма сигурност в резултатите - т.е. че наистина няма тумор.Веднага ми разчетоха резултатите и всичко свърши за 2 часа.
*
« Отговор #368 -: Ноември 30, 2008, 14:53:22 pm »
А на мен при с-ти от 715,3 за граница при жените от 395, ми казаха,че няма нужда от ЯМР,защото завишението не е в пъти по-голямо от нормата.Изписаха ми Достинекс и за 2 месеца пролактина ми слезе на долната граница и спрях лечението.От тогава два пъти го изследвам през 2 месеца и е в нормите, по средата на реф. с-ти вече седми месец.А мен ме болеше много глава и гърдите ми бяха постоянно големи,твърди и болезнени.Така,че намери си добър ендокринолог преди да направиш ЯМР.Стойностите ти не са чак толкова високи.
[/URL]
« Отговор #369 -: Ноември 30, 2008, 16:06:00 pm »
Не винаги при леко завишени стойности на Пролактина няма нужда от ЯМР.Моят Пролактин беше 814 при горна граница около 600,но въпреки всичко на ЯМР се откри,че имам аденом 5мм.След повече от година лечение с Бромокриптин и Достинекс аденомат ми е намалял с 1мм.
Според мен няма нищо страшно в ЯМР.Само съжалявам,че загубих малко време,докато си го назнача,защото лекарят,на който бях попаднала,не беше достатъчно компетентен да ми го назначи той.Трябваше аз да чета по форумите,за да се усъмня,че нещо не е наред и да си изискам това изследване.
Милена,правилно си се насочила към ендокринолог.Направи си консултацията и реши какво да предприемеш.Успех!
« Отговор #370 -: Ноември 30, 2008, 16:49:06 pm »
Благодаря Ви момичета за съветите! Във вторник ще отида на ендокринолог, за да ми назначи ЯМР. Наистина никога не съм предполагала, че ще имам такива проблеми със забременяването.До момента на изследването не бях дори мислила за пролактина.  :( Ще Ви пиша пак като отида на лекар. Целувки!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]
« Отговор #371 -: Декември 03, 2008, 16:03:41 pm »
Здравейте, момичета!  :) Днес ми излезнаха резултатите на пролактина - 510 при реф.макс 370???Преди това не съм лежала или нещо подобно, а направо ми взеха кръв... :oops: Според вас има ли нужда да се притеснявам  :oops:

« Отговор #372 -: Декември 03, 2008, 18:37:25 pm »
Пламитото,не ти е хубаво нивото на Пролактина,но е факт,че когато изследването не е направено по правилата тези стойности не са много достоверни.Пролактина е стресов хормон.Някой някъде беше писал,че и от едно тряскане на вратата може да ти се повиши,доколко е така не знам.Но определено ще трябва да го повториш и си потърси или друга лаборатория, или ако идеш пак в тази кажи,че държиш да полежиш 20-ина минути преди да ти вземат кръв.Изобщо всички изисквания можеш да прочетеш по-назад в темата.
Милена1982,относно ЯМР-то.В него няма нищо страшно.Знам,че се прави по 2 начина с контрастно вещество и без такова.На мен не са ми слагали контрастно вещество,затова мога да ти кажа само за втория вид.Просто лягаш на нещо като легло,слагат ти едни подобни на ограничители около главата(не те притискат),за да не мърдаш и да заемеш правилна позиция.На този резонанс,на който бях аз ме вкара цялата в него.Казаха ми,за да не проваля изследването да не мърдам изобщо,затворих си очите,за да не мигам.При мен продължи не повече от 10 минути.Чуваш бръмченето на уреда,странно е,но те разсейва до някъде.Аз,за да ми мине времето се молех през цялото време.И това е!!!След около час и половина е готов резултата и знаеш с какво трябва да се бориш,или ти олеква.
И при двата резултата продължаваш напред!!!!
Успех,момичета!Извинете за дългия пост,но аз също много се чудих какво точно представлява ЯМР,а никъде никой не беше обяснил подробно какво да очаквам.Дано да съм ви била полезна.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #373 -: Декември 03, 2008, 19:40:56 pm »
Да кажа и аз за ЯМР,тъй като при ВиЛиЛи е било без контрастно вещество,да кажа как е с контрастно,при мен беше със.Всичко е както го е описала ВиЛиЛи,само дето горе долу след 10мин.те изкарват навън без да мърдаш разбира се,слагат ти контрастното вещество венозно,връщат те обратно и още 5 мин.си вътре и ти бръмчи и това е.Нищо за притеснение,само дето не трябва да имаш нищо метално по себе си,дори и сутиена свалих,че и бях с блузка с разни джунджурии по нея,че и полата ми имаше,ама аз не знаех и се наложи да остана по бикини.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #374 -: Декември 03, 2008, 23:41:00 pm »
И аз съм правила ЯМР с контраст.Миналата година изследването продължи 18 минути-9 минути без контраст и 9 минути с него.Контраста не го чувстваш по никакъв начин,е,като изключим вкарването на абокадчето,но не е болка за умиране,просто убождане.
Тази година изследването ми беше по-кратко,защото бяха сменили апарата.Може би беше 10-15 минути.Отново с контраст.И пак като първия път,на половината от времето те вадят от "тунела",за да ти вкарат контраста.На мен само краката/от колената на долу/ми стърчаха навън.Както ме беше успокоило едно момиче от този форум миналата година,когато и аз се чудех страшно ли е,та тя беше написала-"това е най-приятнто ми изследване".И за мен се отнася същото.Важно е резултата да е добър.И все пак,ако има проблем,научаваш за него и можеш много по-успешно да го решиш,отколкото ако прилагаш някакво хаотично лечение за завишен Пролактин/аз бях така прдеи да ме диагностицират/ и да не постигаш желания резултат.
Между другото,ако някоя от вас е с аденом и се чуди дали има право на ЯМР веднъж годишно по Каса-да,има.Аз правих миналата година юни месец и тази година октомври.Тази година почаках малко повече за разрешението,но нямах бърза работа.Плащам си само контраста,който струва 100 лева.Самият ЯМР дори нямам представа каква му е цената.
И аз май доста пописах,дано поне съм била полезна :wink:.
« Отговор #375 -: Декември 04, 2008, 07:13:17 am »
Дааа,относно цената.Моя ЯМР като беше без контрастно и бях и с направление,не съм дала и един лев.Отнася се за Пловдив,ако някой го интересува ще ви кажа къде бях. :D
*

Марина75

• 3039
« Отговор #376 -: Декември 04, 2008, 08:03:57 am »
И аз бях по ЗК,но ме обръснаха 100лв.за контраста.Не знам от какво зависи дали ще сложат или не,но ме предупредиха,че АКО се наложи да сложат ще трябва да си го платя ,и то СЕ наложи,нямам представа от какво зависи,но снесах 100лв.
Аз и в началото на год.правих скенер на малък таз и за него също така ме предупредиха и пак се наложи ,но беше 70лв.,но това е друга тема.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #377 -: Декември 04, 2008, 12:52:01 pm »
Аз и двата пъти правих ЯМР в Окръжна болница в Пловдив.Желанието за поставяне на контраст беше лично мое,иначе и аз нямаше да платя нищо.Бях предупредена,че контраста не се поема от Касата.
« Отговор #378 -: Декември 04, 2008, 13:29:23 pm »
А ако пролактинът ми е 510 при реф.480, но имам овулация, има ли причина да се притеснявам ?  :oops:

*

Марина75

• 3039
« Отговор #379 -: Декември 04, 2008, 13:36:02 pm »
А ако пролактинът ми е 510 при реф.480, но имам овулация, има ли причина да се притеснявам ?  :oops:
Определено има причина за притеснение,дори да ти е под нормата ,но на горна граница пак не е добре,най-добре обаче ще ти отговори ендокринолог и моя съвет е по-скоро да потърсиш лекарски съвет.Пък може и просто да не си спазила изискванията за даване на кръв и за това да ти е такъв резултата,щом имаш ову.........не знам.