здравейте, момичета!
Аз съм на 37 години от София. Учих в Лондон, Великобритания и после работих в топ търговски банки в София на много високо ниво. Стресът в моя живот беше невероятен! Ученето в Лондон беше придружено с много силни чувства към един мой състудент от Западна Германия, но за съжаление за мен това завърши с постъпване в психиатрия. Оттогава се лекувах с невролептици, а през последните 10 години пиех Rispolept. Дълги години лекарите не ми позволяваха бременност, въпреки че 1 година след като се омъжих забременях от съпруга ми и ме накараха да прекъсна бремеността, защото получих отново психична криза, за да се лекувам с току-що нашумелия "Рисполепт" в България. Бях в клиниката в Алеск. болница, София. Психиатърката, която след това ме следеше 10 години прояви небрежност просто щото не бройкам парички и се оказа, че от приема на "Рисполепта" съм качила ПРОЛАКТИНА, в резултат на което 2005 г. при абсолютно желана бременност, тя ми даде съвет по време на първия триместър да пия 4мг. на ден - доста, не беше чудно, че в 10 г.с. се получи спонтанен аборт. Живея с любимия ми съпруг от 1996г. Сега с триста зоря ми смениха лекарството с Abilify и пролактина влезе в граница. В резултат на небрежността на моята психиатърка, която не чете публикациите на Българска Психиатрична Асоциация и не ми следеше пролактина, аз развих микроаденом на хипофизата, който при ЯМР се оказа 3 mm. Ходих на един много известен ендокринолог, който обаче не ми допадна много и той ми предписа Бромокриптин по 1 табл. сутрин.
Междувремнно бебе няма. Сега миналия месец забременях и реших уплашена за бебето и още без ИНТЕРНЕТ вкъщи да спра Парлодела, за да не се увреди ембриото, тъй като при мен има и недостатъчен прогестерон бях на хормонална терапия с Каргил и Утрогестан. Но онази вечер преди два дена се случи непоправимото, болки долу в гърба около гръбнака, като при идване на мензис, когато си настинал, и въпреки, че след два-три часа ми направиха инжекция Но-шпа и Папаверин и Каргил, съсирека излезе. Беше прекрасно дете! Така добре оформено. Сложихме го във физиологичен серум и сега искам да го изследвам, както хистологично, така и генетично, а също искам и имунологичния аспект да бъде разгледан. Знае ли някой от четящите, къде в София може комплексно да се реши този въпрос. Накратко вече имам установена с ЯМР мултипленна склероза, която вероятно е протекла със психиатрични усложнения, вследствие на приложеното лечение развих микроаденом на хипофизата, а през 2002 г. на 33г. при абсолютно здрав живот в резултат на работата ми в Булбанк на трето ниво под УС, така се стресирах, че се наложи да ми извадят жлъчката. Сега не работя и единствената ми мечта е да мога да родя свое детенце и знам, че Бог ще благослови въпреки ужасния ми характер. Ще опитам всичко, ще търся най-добрите лекари, вкъщи имам купища папки с изследвания и епикризи. Мисля, че в основата на лечението на спонтанните аборти вследствие висок пролактин трябва да стои и помощта на психолозите и психотерапията. Чрез молитва и контрол на психичните ни процеси, чрез силната вяра в любовта на този който ни е създал - Творецът - чрез смиреното приемане на неговата воля човешкото създание може да постигне и най-големите си мечти!