"При изследване ми намериха два пъти по-висок пролактин. След 2 седмици ще правя второ. Не ми е ясно в какви единици ли, как да го напиша, се измерват стойностите, защото на моя лист пише 29,17 ng/ml. До колкото разбрах- това е два пъти над референтната стойност на пролактина. Изчетох цялата тема и забелязвам, че вашите пролактини са три- и четирицифрени стойности. От къде се получава това разминаване? И моите 29,17 на колко ли се равняват?
Надявам се, при второто изследване, да се окаже, че нямам нужда от лечение, но ако все пак се стигне до такова- до кога трябва да пия лекарства? И отразяват ли се на начина на живот те? "
Здравейте отново. Току-що се връщам от преглед. Направих втори пролактин, който отново показа два пъти завишение. Е, този път е 28 ng/ml , при референтни стойности от 2,5 до 14,6 ng/ml. Гинекологът ми даде направление за ендокринолог, като беше категоричен, че трябва да бъда приета в отделение по ендокринология за допълнителни изследвания. От там би трябвало да ме насочат за ЯМР. Аз съм в Пловдив. Ендокринологът ще го търся тук, макар докторът да каза, че за случаи като моя нямало точно такъв специалист. Не ми се вярва да съм единствената в града с проблем като моя, така че много моля, ако има четящи пловдивчанки- нека ми пишат на пощата. За сега търся ендокринолог, който да работи с касата. На един по-следващ етап ще ми бъдат нужни координатите на доц. Андрей Иванов от Военна академия в София (това е за ЯМР). Благодаря ви за предварително!