0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване след лечение на ендометриоза
« Отговор #40 -: Януари 25, 2008, 10:14:06 am »
Biserche,първо да ти честитя рождения ден на патерици :oops:Пожелавам ти само здраве и едно или пък две,може и три бебчета! :D
На мен ми дойде на 22.01.Цикълът ми е същият - кошмарен,болки, много силно течение и съсиреци.Нещо вече не разбирам защо се получава така.
Ти как си, какво стана този месец при теб?Чакам отговор.

*
« Отговор #41 -: Януари 25, 2008, 13:32:03 pm »
Здравейте, искам и аз да се впиша в редиците на преминали лечението.Последната  инжекция ми я сложиха на 03.11.Док каза, че имало и случаи в които изобщо не идва. Нали се сещате как се притесних. Естествено чакането на първата менструация беше доста напрегнато.Реших да не правим опити за забременяване докато не ми дойде.Та от 03.11 ми дойде чак на 21.01, на 80-тия ден, нормално, без много болка. И честно казано се поуспокоих. Сега...право напред към целта. Успех на всички.
*

Vilma

• *
  • 15
  • Прави добро и ще получиш добро!
« Отговор #42 -: Януари 28, 2008, 09:00:04 am »
Здравейте! Честит рожден ден на двете водолейки, на патерица! И аз съм водолей, но съм родена през февруари! Иначе и аз съм от отбора на чакащите! Последната инжекция ми я сложиха на 13.01 - и чакам. Но честно казано не се притеснявам, даже не знам кога да го очаквам МЦ. Не си помня последната дата и мисля да не ги смятам и да не ги мисля тия дати! Когато дойде - пък тогава ще му мисля! Даже опити мисля да правим чак след първия цикъл, а и преглед искам да си направя! Абе с две думи не бързам за никъде, а просто се наслаждавам на живота. Гледам да не мисля, за да не страдам от страхове и опасения! Иначе за напълняването - аз качих 1 кг. / за сега / но имам коремче, а никога не съм имала и се чувствам все подута. Вие така ли се чувствахте? И вълни си имам, особено нощем. Мисля, че не напълнявам, защото много спортувам и макар работата ми да е зад бюро, все гледам да се движа! Това ме успокоява. На вас, момичета, кога ви спряха тия вълни, че мен все ме морят? :(
« Отговор #43 -: Януари 28, 2008, 21:54:18 pm »
Благодаря ви момичета за пожеланията, дано поне част от тях да се сбъдне.
Точно на рождения ми ден ми дойде МЦ и от тогава съм доста зле емоционално-много съм обезверена, но въпреки това продължавам борбата. Бях засякла точно ову-то и бяхме пробвали с бебеправенето, но уви ... Между другото имах много дълъг цикъл - ову чак на 19 ден и МЦ чак на 31-я ден, а преди инжекциите бях на 26 дни с ову на 11-12-ти ден.
Започнах да си подготвям нещата за ИКСИ, но преди това реших да пробвам инсе. Оказа се, че хормона ми TSH е много повишен и ме пращат на консултация с ендокринолог. Ще питам док специално дали пък диферелина не е направил тази беля. Това се лекува и може би ще ми предпишат нещо хормонално да пия един месец,а може да е лабораторна грешка-незнам. Има вероятност от това да съм напълняла, чувствам се и аз като "подута" все още. Никога не съм била дебела - висока съм 1.72 и бях 60-62 кг, сега съм 70 /много лошо/.
Топли вълни имах до момента, когато ми дойде МЦ за пръв път след инжекциите, оттогава нямам такива притеснения /слава Богу/.
Навила съм си обаче на пръста, че тази година трябва да се бременее, иначе догодина ще подавам документи за осиновяване - не мога повече, нямам нерви да чакам и да си съсипвам нервите, а и не си представям да гледам бебе на 100 години. Е, аз станах на 34, но пак не са малко и е крайно време, часовника "цъка".
Честно казано сега инсето ми се струва "като на игра" и хич не разчитам, че ще се получи, но съм длъжна да пробвам всичко и тогава да мина на последния вариант.
Явно, че "Сатурновата дупка", в която съм около рождения си ден се оказа много дълбока и незнам как ще изплувам от нея, но съм силен характер и смятам да го направя все пак.
Пишете ми какво става с вас, ако мога-ще помагам с нещо, нали сме тук, за да се подкрепяме? :D
*
« Отговор #44 -: Януари 29, 2008, 13:38:01 pm »
Честно казано сега инсето ми се струва "като на игра" и хич не разчитам, че ще се получи, но съм длъжна да пробвам всичко и тогава да мина на последния вариант.
Явно, че "Сатурновата дупка", в която съм около рождения си ден се оказа много дълбока и незнам как ще изплувам от нея, но съм силен характер и смятам да го направя все пак.
 :D

Дано "като на игра" да се превърне в  :bfp: Желая ти да превъзмогнеш по-бързо сатурновата дупка, че ще ти трябват сили.Като на всички нас, разбира се.И аз съм решила другия месец инсе, но не знам от къде да тръгна, ще трябва да се разровя тук и да прочета малко.
*
« Отговор #45 -: Януари 30, 2008, 09:38:33 am »
Момичета, днес ми е 9 ден и все още не ми е спряло напълно.Според моя док е препоръчително да започна да пия Дуфастон.Каза ми, че той ще възстанови матката по-бързо/нали ми махна 3 миоми/ и ще регулира цикъла,т.е. би трябвало да ми тече по-слабо.Хич не ми се иска пак да се гъча с хормони, но колкото повече мисля толкова повече се навивам, че е добре да ги пия.Вие как мислите?
Аз и инсе не мога да направя докато не ми се възстанови ендометриума.Плюс това и аз не съм наясно какво точно се прави.
Бисерче, и аз съм решила твърдо тази година да бременея.Аз пък утре навършвам Христовата възраст.Силно се надявам тя да ми донесе късмет.
А за килограмите няма да говоря - от 1 месец съм на диета и грам не съм свалила,даже имам чувството че качвам още.Подула съм се като балон,сигурно задържам и вода.
Ох,хайде стига съм се оплаквала. :)
И да пишите и вие как сте, че сте единствените, които ме разбирате. :grouphug:

« Отговор #46 -: Януари 30, 2008, 21:59:05 pm »
И на мен като ми дойде за пръв път след инжекциите ми тече МЦ 8 дни, спря самичко. Вторият МЦ мина по добре - само 5-6 дни,колкото ми беше преди лечението. Няма да се притесняваш, ще се нормализират нещата. Според мен трябва да си пиеш Дуфастона, щом док ти го предписва, освен, ако не му вярваш?
Вземи говори с доки да си пуснеш едно изследване на TSH - хормона, ако искаш. Аз мисля, че може от това да съм напълняла. Предстои ми преглед при ендокринолог, защото нормата на този хормон е 0-5, а моето е 9, и нещо.
Утре ще продължа с пожеланията за рождения ден  :D
*
« Отговор #47 -: Януари 31, 2008, 16:32:11 pm »
Здравейте моми4ета,и аз съм в тази група.Може би някои от вас знаят,аз минах шесмесе4но ле4ение със Золадекс.Днес е 79-ти ден след последната инжекция,но МЦ още няма.Ще по4акам оше 10-15 дни и може би ще отида на преглед.На 15 януари щях да правя лапароскопия,за да видим как са нещата след ле4ението,оба4е се отказах в последния момент :? .В края на март имам 4ас за д-р Персенска и ще оставя тя да реши дали ще има лапаро или направо инсе.Желая успех на вси4ки,които ТВЪРДО сме решили тази година да бъдем бременни.Дано тази година ве4е да е нашата. :crossfingers: :bighug:
« Отговор #48 -: Януари 31, 2008, 22:43:31 pm »
Честит рожден ден Амина!!! Да си жива, здрава и много щастлива! Дано тази година щъркелчето донесе бебе у вас! Дано Бог ви дари с любов и много късмет!!!
new_birthday , yahoo_17 и preggo

Хайде Далиана, време е да посрещнеш лелката вече,това ще е един от малкото пъти, когато някой от нас се надява тя да се появи. И аз я чаках, за да започна после опитите с нови сили.
 :crossfingers: :bighug:
*
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2008, 10:25:08 am »
Бисерче, благодаря ти за пожеланията!Да ти се връщат тъпкано! :wink:
На мен все още се оттича М.Вече 10 дена и повече.По малко, но все пак....
Вече взех решение, ще започна да го пия Дуфастона.Пък да видим какво ще стане.
Да ви кажа честно, писна ми, то не бяха операции, лечение.Чак не ми се иска да си следя овуто.Но за съжаление явно при мен нещата стават трудно :(
Бисера, пиши как си.Ще правиш ли инсе?
Далиана, дано скоро ти дойде.На мен ми дойде на 72 ден.Но знам, че колкото по-късно ти дойде, толкова по-добре.
Момичета,  :bighug:

*
« Отговор #50 -: Февруари 02, 2008, 14:11:10 pm »
ето ме и мен в тази групичка! и аз чакам...последната 6-та инжекция беше на 27.11 т.е. днес е вече 65-тия ден. няма абсолютно никакви признаци за предстоящ МЦ :( . на 27.02 ще ходя на преглед при д-р Попов , надявам се да ми е дошло и да ми е свършило дотогава! :balk_600: аз също съм повече от амбицирана тази година да имаме бебче! ДАНО ГОСПОД ДА Е С НАС! И НЕКА СКОРО ВСИЧКИ СЕ РАДВАМЕ НА  preggo

АМИНА  :balk_19: на патерици! ПОЖЕЛАВАМ ТИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВЕ ЗА ТЕБ , СЕМЕЙСТВОТО ТИ И ЕДНО - ДВЕ  :babyflips: :babyflips:
« Отговор #51 -: Февруари 02, 2008, 17:24:18 pm »
Амина, стискам палци скоро всичко при теб да се подреди!! И ти скоро ще излезнеш от "Сатурновото влияние". Аз съм вече добре, излязох от "дупката", вече гледам по-позитивно, но нещо не съм оптимист /а винаги съм била/. Инсето ми ще бъде най-вероятно във вторник, още са ми мънички фоликулите. Чакам с нетърпение да мине инсето и не възлагам почти никакви надежди. Повече се притеснявам за тоя пусти повишен хормон TSH, от който съм напълняла /най-вероятно/, имам час при ендокринолог за 11 февруари и до тогава нищо не мога да предприема, а доколкото разбрах това също влияе доста на липсата на забременяване.

Роси,  :welcome_1:, зареди се с търпение, ще ти трябва, все пак дано не се задържиш много в тези темички и да минеш скоро в сайтовете и темите за бременелки  :cheerleader: :goodluck:

*
« Отговор #52 -: Февруари 04, 2008, 12:20:09 pm »
дано всички да преминем скоро в темичките за бременни! старая се да гледам позитивна на нещата и по- скоро да съм спокойна и да не се отчайвам! стискам палци на всички скоро  preggo.
*
« Отговор #53 -: Февруари 04, 2008, 16:52:10 pm »
Здравейте моми4ета,на 82 ден М.дойде.И естествено се зарадвах,защото имах таен страх,4е няма да се появи въобще,4е съм ве4е на 35 и половина,но първото голямо 4акане свърши.Сега идва другото-датата на прегледа т.е.28.03.До тогава мисля да съм спокойна и да сваля някое килце.Забравих да спомена,4е единственивт синдром,който имах,беше нервността.Направо се 4удя хората около мен как оживяха,а никога преди това не ми е било нервно преди да ми дойде.Знаех,4е хормоните ми се "наместват",но не о4аквах да се появи толкова бързо.Стискам палци на вси4ки ви,и нашето време ще дойде. :P
*
« Отговор #54 -: Февруари 04, 2008, 20:23:30 pm »
страхотна новина! :bighug: миличка пожелавам ти много скоро да чакаш вече своето малко , сладко бебче  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: аз понеже също чакам МЦ (вече 65 дена) искам само да те питам дали имаше някакви симптоми преди да ти дойде?
*
« Отговор #55 -: Февруари 05, 2008, 16:28:28 pm »
Росси,много благодаря за пожеланията,да ти се връща  :crossfingers: :bori_007: :bori_005:Нямах никакви други симтоми,освен нервноста.Аз за това и се изненадах,о4аквах поне болки в корема преди да се появи.Сега съм спокойна и вси4ко е наред.Успех.
*
« Отговор #56 -: Февруари 05, 2008, 20:32:17 pm »
много се радвам че си спокойна - това е много важно! успех мила! :babyflips: :babyflips: :goodluck:
« Отговор #57 -: Февруари 05, 2008, 21:43:38 pm »
Браво Далиана, сега започва "гоненето" на яйчица, хайде  :crossfingers:
На мен утре ми е инсето, за пръв път, имах вчера доминантен фоликул 17 мм, днес ми биха прегнил, и утре вечерта ще ви разкажа подробности, ако има ..
Стискайте ми палци
*
« Отговор #58 -: Февруари 06, 2008, 12:16:36 pm »
бисерче стискаме ти палци! пиши как е минало! :goodluck: :bighug:
*
« Отговор #59 -: Февруари 08, 2008, 16:49:23 pm »
Благодаря ви моми4ета,голяма подкрепа сте ми. :bighug: