0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване след лечение на ендометриоза
« Отговор #20 -: Октомври 18, 2006, 10:23:06 am »
Здрасти!
Аз съм ходила при Янакиева в кабинета до централна гара, в клиниката на Щерев (там съм доволна от лабораторията за спермограмите), преди това при други не толкова известни.
При д-р Владимиров, който от един преглед и на базата на другите изследвания ме насочи да правя веднага лапароскопия. Изрази съмнение за ендометриоза и каза че е било абсолютно излишно да правя инсеминация на фона на това което вижда на ултразвука. За мен е много добър диагностик. Всъщност нека и другите момичета да кажат.
Оперирах се при д-р Начев в МД, който потвърди казаното от Владимиров след операцията и след това ми назначи инжекциите за 6 м.
Сама се спрях на Начев защото моя позната със същия проблем е забременяла след операцията при него .
Когато забременях на 10 ден след закъснението и обикновен + тест отидох в клиника Малинов за да се потвърди къде е плодното сакче (живея близо до нея, а бързах за работа). Там ме прегледа млада лекарка, (много се стара милата) и след 10 мин. взиране ме потупа по крака и вика спокойно другия път, сега със сигурност ще ти дойде. Леле като се запалих, тогава веднага кръвен тест. След няколко часа като и се обадих - "ами да има бременност". Ами сега??? Защо нищо не видя??? и т.н. подобни глупости.
На следващата сутрин отидох при д-р Филипов, една позната ме прати при него в МД. Той само ме погледна и ми честити!!! На мястото си беше в матката. Назначи ми разни витамини и т.н.

Та на фона на мойте перипетии ти си вади изводи.
Знам, че д-р Коларов в МД е много добър по стерилитет и си има кабинет долу в клиниката. Мисля, че работи с направления по здравна каса, поне каквото е възможно. Ако искаш опитай при него, а ако имаш по големи възможности направо си харесай някоя инвитро клиника и действай.
« Отговор #21 -: Октомври 18, 2006, 11:57:20 am »
Миналата година, когато се случиха тези неща бях допълнително здравно осигурена, накратко- фирмата в която работех ме осигуряваше в "Закрила". Когато ходих на преглед там (на Дондуков), първия гинеколог, който ме прегледа се казваше д-р Владимиров.
Чудя се дали е този Владимиров, за който чета тук, че е много добър. Аз тогава бях толкова шашната от "бартолиновата киста", но в интерес на истината, именно той ми откри и "шоколадовата" в последния момент от прегледа- нещо, което другите (от профилактичните прегледи) не бяха забелязали с години.(5-6 см????, а и не е растяла с бързи темпове!!!)
Някой да има информация дали д-р Владимиров е работил и в "Закрила" ?
*
« Отговор #22 -: Октомври 18, 2006, 15:40:38 pm »
Виж  http://www.ivf.bg/    разгледай сайта, там има и негова снимка (в специалисти).
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2006, 16:48:30 pm »
Тц, не е той. Благодаря все пак.
От няколко дни имам болка в десния яйчник и вече усилено си търся д-р на който да се доверя. Напатих се от това ходене при един и друг.
Момичета, може ли някой още да се включи?
Благодаря предварително.

« Отговор #24 -: Декември 16, 2007, 22:43:41 pm »
Здравейте момичета, четох много в този сайт, но не намерих отговор на въпроса си.
Лекуваха ме от ендометриоза 6 месеца с диферелин,последната инжекция беше на 3.10.2007.Единият ми доктор каза,че трябва да ми дойде в средата на ноември-не дойде.Докторът,който ми прави лапароскопия ми беше казал,че към края ня ноември трябва да ми дойде-и тогава не дойде.Още чакам,а вече е средата на декември.Правих си днес тест,но е "-".Не знам какво да мисля,цял месец са ми болезнени гърдите, от скоро имам и леки болки в корема.Мисля,че около 08.-10.12 имах ову, но не съм сигурна.Колко още да чакам преди да отида на лекар?Има ли смисъл да се надявам на двете чертички или пак ми има нещо? :(
*
« Отговор #25 -: Декември 18, 2007, 12:03:34 pm »
Здравей biserche,от момичетата във форума знам,че менструацията идва от 60 до 90 дни след последната инжекция.Моята последна беше на 13 ноември,та и аз чакам.Има доста случаи,обаче,когато мензис не се появява,заради бременност.Пожелавам ти да имаш този късмет.Но преди всичко е важно да бъдеш спокойна,без притеснения,без отрицателни емоции.Още веднъж,УСПЕХ  :crossfingers:
« Отговор #26 -: Декември 18, 2007, 21:26:43 pm »
Далиана, благодаря за отговора и пожеланията. Значи ще чакаме заедно.Моля се и за двете ни сега.Естествено и за всички,които имат проблеми-дано да са се разрешили и ппрез 2008 да станем едни прекрасми щастливи мамчета!!!
От все сърце се надявам моите пожелания към вас да се сбъднат!
*
« Отговор #27 -: Декември 20, 2007, 09:47:25 am »
daliana, моята последна беше на 12.11.Сега и аз чакам.Иска ми се да ми дойде след нова година, още малко да си почина без М.От време на време имам ПМС и все едно всеки миг ще текне.При теб как е, добре ли си?Мен страшно ме болят ставите и напълнях доста.

« Отговор #28 -: Декември 20, 2007, 22:12:46 pm »
Здравей Амина,не ти ли е неприятно да си без МЦ? Аз също качих няколко килограма и ме наболяват ставите,но нямам ПМС /само веднъж-към края на ноември/.Отвреме-навреме имах някакви "бодежи" в корема и яйчниците,а от около един месец са ми подути гърдите и ме наболява кръста.Още не ми е дошло,много се старахме покрай предполагаемото ову 6-8.12.Нали периода за възобновяване на функциите не е много ясен,не знам какво става.Ще чакам до началото на януари и ако не се появи,ще си направя тест.
Док ми каза,че не се пълнее от инжекциите,а от хапване,но със спорт се оправят нещата.Колкото до ставите-мисля,че килограмите оказват влияние,поне при мен беше така,като поотслабнах,по-малко ме болят коленете.Сега покрай Коледа е много трудно да не хапваме ...баклавички и други вкусотийки. Надявам се на скорошни положителни резултати  :bfp:, защото това било една от добрите рецепти за пълно излекуване на ендометриозата.
*
« Отговор #29 -: Декември 21, 2007, 11:56:46 am »
Здравей Амина,последните два месеца аз също напълнях доста,но ставите не ме болят.Иначе,като цяло съм добре.Все още нямам никакви предменструални симптоми,но това май е добре."Събуждането" на яйчниците е индивидуално за всеки,колкото по-късно ни дойде,толкова по-добре за лечението.Желая ти успех и весели празници.Ще чакам да пишеш,ако има нещо ново. :bighug:
*
« Отговор #30 -: Декември 21, 2007, 19:08:07 pm »
Момичета, ако знаете какъв глад сме гони на моменти....И то не за друго, а за тестяно :wink:Как да не качиш килограми бе?!
Да ви кажа честно, след зверските кръвоизливи сега ми е много добре като не ми идва.Моля се да ми дойде след нова година, да си почина още малко.Въпреки че наистина доста ме болят ставите, пък и съм доста нервна.А ПМС имах и все още си имам през цялото лечение.Просто организмът ми помни датата на последния цикъл.
Дано всички се отървем от гадната болест и скоро да си бременеем спокойно.
Желая ви весели празници, мноооогоо здраве и късмет!!! :bighug:

« Отговор #31 -: Декември 22, 2007, 22:41:20 pm »
Момичета,на мен вчера ми дойде за пръв път след инжекциите. Нямах никакви симптоми за нищо. Преди лечението ме болеше корем и глава, а сега - почти нищо. Засега не намирам разлика в цикъла си - все така е обилен първите дни и с едни големи съсиреци, притеснявам се дали е било достатъчно лечението. Поне вече нямам топли вълни и ще мога да пробвам да забременея. Този път не успях, но догодина ... На вас ви пожелавам направо да забременеете, хич да не ви идва скоро и никога вече да не се сещате за тази гадна болест!!!
 yahoo_17
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
И не яжте много, че после трябва и да отслабваме!
« Отговор #32 -: Януари 05, 2008, 18:50:46 pm »
Честита Нова Година момичета!!! Да сте живи, здрави, весели и щастливи!!!Да си имате тази година бебчета.
Далиана, Амина, почнахте ли вече опитите? Трябва да са се възобновили вече функциите?
Аз си следя ову-то вече и  :balk_138:,ама нещо или теста не е верен или аз не съм наред :balk_159: .
Стискам ви палци и  :bighug:
*
« Отговор #33 -: Януари 08, 2008, 13:56:41 pm »
Честита Нова Година и от мен!Пожелавам ви здраве, то е най-важното!
Искам да ви споделя, че на мен се опитва да ми дойде, ама не се получава.От седмица почти всеки ден имам слабо кървене за кратко и леки болки.Чувствам се подута, все едно всеки миг ще експлоадирам!
Днес бях на док, лигавицата ми е 8мм и в левия яйчник имам доминантен фоликул.
Вече нищо не разбирам, но да ви кажа честно съм решила да не се разтройвам вече.И без това в близката една година ми се случи какво ли не, така че ще го давам споко.
Стискам палци всичко при вас да е наред! :bighug:

« Отговор #34 -: Януари 08, 2008, 22:12:38 pm »
Амина, вероятно това да е ову при теб. То също понякога е съпроводено с болки и леко прокървяване. Явно, че трудно се "събуждат" функциите на детеродните ни органи след тези инжекции, доста са силни. Няма да се притесняваш, ако можеш "хвани" узралото яйце и направо  preggo.
Това е най-доброто. Ние пробвахме, но не стана и ми дойде на следващия месец.
Сега отново пробваме :eggsperm:, пък после ако трябва ще вкараме "тежката артилерия" със стимулация и инсе или ин-витро.
С най-добри пожелания  :goodluck:
*
« Отговор #35 -: Януари 11, 2008, 10:01:11 am »
Бисерче, благодаря ти за хубавите думи.Лошото при мен е, че при операцията ми махнаха и 3 миомни възела и сега все още матката не се е възстановила, има дефекти.За бавното възстановяване оказа влияние и Диферелина.Смятам да направя една хистероскопия, за да се огледа добре кухината на матката, че на ехографа не може точно да се каже как са нещата.Но трябва де мине поне един нормален цикъл.
А ти как си, как са нещата при теб? :D

*
« Отговор #36 -: Януари 13, 2008, 14:02:09 pm »
Привет моми4ета,за много години,да сте живи и здрави и нека,каквото си пожелаете да ви се сбьдне.На мен още не ми е дошло и нямам никакви симптоми.Утре заминавам за Плевен за лапароскопия,за да видим резултата от ле4ението.Като се вьрна ще пиша.
« Отговор #37 -: Януари 13, 2008, 17:17:52 pm »
Стискам палци Далиана, после пиши непременно.
Амина аз съм добре, на УЗ видяха, че и миомното ми възелче се е смалило. Очертава се дълъг цикъл. Преди бях на 26 дни, но сега следих ову-то и беше чак на 18-19 ден, което не ми се е случвало досега. Нищо не ме боли, мойта лигавица си е дебела по рождение, така че и за нея не се притеснявам, въобще - много спокойно го раздавам, даже си ходя на ски и хич не ми дреме дали нещо е станало този месец. Пробвахме да "заловим" яйцето, но не знам ... Чакам /при нормална ЛФ/ да НЕ ми дойде точно за рождения ми ден - 20.01.
Тази година е нашата, така че  :goodluck: и скоро да се похвалим всички  с  :bfp:
До скоро момичета, чакам новини от вас

*
« Отговор #38 -: Януари 14, 2008, 18:14:16 pm »
Бисерче, пожелавам ти това да ти е подаръка за рождения ден! :wink:
Аз пък съм на 31.01., една зодия сме :D
Аз също не го мисля толкова много вече, живея си живота и това е!
Все още чакам нормален цикъл, за да се захващаме яко на работа. :lol:
Дилиана, стискаме палци!Непременно пиши какво е станало!

« Отговор #39 -: Януари 14, 2008, 21:14:34 pm »
Благодаря Амина, хайде и на теб ти пожелавам скоро да ни зарадваш, може даже за рождения ти ден. Щом сме една зодия, трябва много да се поддържаме. :D То аз май съм "и риба и рак" - на границата с козирог, но по характер съм повече водолейче като теб.
Аз започвам вече да се чувствам като в "предстартова треска", нали наближава ... охх..., най-гадно ми е чакането...
Ти как се чувстваш, нещо ново? Пробвай да си усетиш овуто и бързо се захващайте за работа  :lol:
Доскоро и успех с  :eggsperm: