Здрасти!
Аз съм ходила при Янакиева в кабинета до централна гара, в клиниката на Щерев (там съм доволна от лабораторията за спермограмите), преди това при други не толкова известни.
При д-р Владимиров, който от един преглед и на базата на другите изследвания ме насочи да правя веднага лапароскопия. Изрази съмнение за ендометриоза и каза че е било абсолютно излишно да правя инсеминация на фона на това което вижда на ултразвука. За мен е много добър диагностик. Всъщност нека и другите момичета да кажат.
Оперирах се при д-р Начев в МД, който потвърди казаното от Владимиров след операцията и след това ми назначи инжекциите за 6 м.
Сама се спрях на Начев защото моя позната със същия проблем е забременяла след операцията при него .
Когато забременях на 10 ден след закъснението и обикновен + тест отидох в клиника Малинов за да се потвърди къде е плодното сакче (живея близо до нея, а бързах за работа). Там ме прегледа млада лекарка, (много се стара милата) и след 10 мин. взиране ме потупа по крака и вика спокойно другия път, сега със сигурност ще ти дойде. Леле като се запалих, тогава веднага кръвен тест. След няколко часа като и се обадих - "ами да има бременност". Ами сега??? Защо нищо не видя??? и т.н. подобни глупости.
На следващата сутрин отидох при д-р Филипов, една позната ме прати при него в МД. Той само ме погледна и ми честити!!! На мястото си беше в матката. Назначи ми разни витамини и т.н.
Та на фона на мойте перипетии ти си вади изводи.
Знам, че д-р Коларов в МД е много добър по стерилитет и си има кабинет долу в клиниката. Мисля, че работи с направления по здравна каса, поне каквото е възможно. Ако искаш опитай при него, а ако имаш по големи възможности направо си харесай някоя инвитро клиника и действай.