0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
за пръв път пиша тук в този форум и бих искала съвет от вас.
Миналата година октомври прекратих 3 месечното си лечение от ендометриоза след лапароскопия, инжекции Дефирилин и компетентното мнение на лекуващия лекар. От февруари тази година цикълът ми се намали от 26-28 дни на точно 24 дена. Този месец за първи път правим опити за забременяване и днес е деня в който трябва да ми дойде. Вчера правих тест беше "-" и вече не смея да си направя отново. Много искам да се е получило от първия път без схеми, без следене на овулация и т.н. Доколкото знам тази болест може да се повтори и се питам възможно ли е да се забременее толкова лесно от първия път след подобен проблем.
Благодаря предварително.
Забравих да спомена за симптомите, освен високата температура, която започна от 16-тия ден и продължава до днес (24 ден), на 21 ден получих леко зацапване- 2-3 капки ръждиво кафяво и веднага помислих,че може би е имплантационно зацапване. Спря веднага.
Та кога мога да си направя кръвен тест най-рано? От прочетеното разбрах,че той е най-точен.

« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 15:36:46 pm от dianka33 »
Re: Забременяване след лечение на ендометриоза
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2006, 17:47:45 pm »
Здравей!
Кръвен тест можеш да си направиш още утре! Стискам палци за желания резултат  :D
А иначе много малко уринни тестове биха ти отчели толкова рано, така че не се тревожи, най-вероятно си бременна!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2006, 19:03:03 pm »
Веднага можеш да направиш кръвен тест. Стискам палци де се е получило още от първият път :crossfingers:

lb2f
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2006, 11:05:33 am »
Благодаря ви, момичета, за милите думи...
На 34 год. съм и след тази болест се бях примирила,че може да не мога да имам детенце. Още днес ще отида да си пусна кръвен тест, въпреки несъгласието на приятеля ми, който виждайки емоционалното ми състояние:-) му се иска да изчакаме до петък (т.е. да регистрираме поне 3 дневно закъснение при моя точен цикъл).
Ще се опитам да изляза от работа и ще ви кажа резултата после.
Благодаря още ведъж, хубаво е да имаш подкрепа с няколко мили думи.
Все още не ми е дошло-днес регистрирам 1 дневно закъснение- но пък гърдите ми спаднаха, все още си пуша и пия кафе сутрин, корема ми също почти спадна, снощи за първи път от 2 седмици не станах да ходя до тоалетната..., само дето ми се спи ужасно непрекъснато.
Това е.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2006, 20:39:21 pm »
dianka33 успех мила!!Стискаме ти палци и пиши как са нещата. :D
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2006, 22:09:33 pm »
За съжаление днес не можах да отскоча до лаборатория за кръвен тест. Работя на много неудобно място в София и трябваше да остана в работата си, а после като си тръгнах, получих такива позиви за повръщане и ми се виеше свят,че едва се довлякох до къщи да си легна. На всичкото отгоре и емоционалното ми състояние е доста странно- или рева ей така за нищо или ми е безразлично всичко.
Може би е от внушение, но наистина е странно.
Утре ако мога да се измъкна от работа-ще отида. Има и друго- много ме е страх от резултата. Така, докато стоя и си търся признаците и колкото повече минава време имам някакава надежда,че може да се е получило...   
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2006, 22:43:11 pm »
Dianka,спокойно!Ама наистина се успокой! :balk_177:Късмет за резултата и да не ти пука!То,каквото е станало е станало!Не се стресирай,а за надеждата,тя...никога не угасва!Пиши :hug2:!
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2006, 10:21:47 am »
Нямаше смисъл да ходя за кръвен тест. След 2 дни закъснение, което никога почти не ми се е случвало, късно снощи с много големи болки ми дойде менструацията. Никога не ми се е случвало да ме боли толкова, та да не мога да стана от леглото. Повдига ми се само като си помисля за храна. Ще изчакам и това и този месец ще си купя тестове за овулация и започваме отново. Само се моля като отида на преглед да не чуя отново страшната диагноза- ендометриозата да не е съсипала и другия ми яйчник...
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2006, 20:49:10 pm »
Много съжалявам,мило наборче! :balk_21:Желая ти късмет! :heartbeat:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2006, 23:41:17 pm »
Желая ти успех следващия път. И не губи кураж, няма смисъл!!! Ще стане, просто трябва търпение и другия път не търси тези симптоми, защото си внушаваш и ги предизвикваш, вярвай ми от личен опит то го казвам, миличка. Успех и не тъжи, ще стане!!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2006, 10:24:27 am »
Много ви благодаря, мили момичета
Не очаквах такова мило посрещане, не очаквах така да се загрижи някой за мен.
Сигурно трябва да пиша в "емоционални проблеми", но ще ви разкажа и моята история, а ако модератор реши-може да я премести.
Благодаря,
моя е вината,че не съм отишла на лекар след като ми казаха,че съм излекувана от ендометриозата миналата година. Нямах ни най-малко желание да ходя пак по мъките.
Малко предистория- месец преди да разбера,че имам "шоколадова" киста, влязох в болница с друга диагноза-"Бартолинова киста". Външна киста около гениталиите. Едва не ме заклаха и не ме загубиха първата вечер след операцията от кръвоизливи, след това разни следоперативни лечения, гъбички от превръзките и т.н. Веднага след като се пооправих с превръзки, антибиотици, компреси- не трябваше да сядам 1 месец, само клекнала или права, влязох за лапарото. Имунната ми система беше съвсем изтощена, бях изтормозена жестоко. Още повече, че след операцията, по време на болничния, моя така наречен "приятел" (който ми говореше за дете) изведнъж реши,че не ме обича вече и ми каза да се изнеса от неговия дом. Така че, освен че се възстановявах-местих и квартира. Това беше голям ужас за мен и след като разбрах,че съм излекувана от ендометриоза- реших,че не ме интересува нищо повече, освен кариера. Е, правя кариера, купих си жилище, хвърлих всичките си сили, но се появи пак мъж в живота ми, който иска дете от мен и ето, аз отново искам да повярвам,че дом и семейство не са чужди думи за мен и, че щастието може и да ми се усмихне. От месец съм щастлива, защото за 1-ви път правя опити да имам дете и не се пазя. Не вярвах,че ще се получи от първия път. Не смеех да вярвам. Но, се заглеждам в тестовете за бременност и копнея да дойде мига, когато ще го купя и ще се зарадвам. Вярвам,че всяка една от нас тук, в този форум разбира този копнеж и тя го има. Пожелавам късмет и успех на всички!
Съжалявам, малко дълго се получи, благодаря,че изчетохте всичко...
целувам ви, момичета...
Сега си "ближа раните" на работа:-)) и се мъча да се успокоя,че следващия път всичко ще е наред:-))
« Последна редакция: Октомври 13, 2006, 11:44:39 am от dianka33 »
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2006, 14:47:04 pm »
Имам един въпрос.
По принцип съм от щастливките, които нямат големи предменструални болки. Но този път беше различно, а и течението е много обилно.
Това нормално ли е? Една колежка ми каза, че това е така поради това,че матката е била третирана и трябва да се изчисти добре.
*
« Отговор #12 -: Октомври 14, 2006, 19:25:30 pm »
Здравей Дианка, първо съжалявам че така се получи. Не се отчайвай, а напротив зареди се с позитивизъм и вяра.
При мен ситуацията беше подобна, но след големи борби успях да забременея. Няма да се оставяш на черни мисли. Та вие сега започвате да работите по въпроса. Бих те посъветвала да направиш контролен преглед при някой добър гинеколог за да разбереш нужно ли е някакво лечение. Ако всичко е ОК да си дадете малко време без тестове, мерения на температури и т.н.
При мен се получи след лечението с Золадекса + 6 м. почивка от доктори и всичко останало. Според мен много е важна психическата нагласа.
Пожелавам ти успех  :bighug:
« Отговор #13 -: Октомври 16, 2006, 10:33:42 am »
Здравей, Lale
абсолютно си права. Искам да те попитам ти след колко време забременя след лечението?
Мерси
*
« Отговор #14 -: Октомври 16, 2006, 11:09:02 am »
Здравей отново!
Забременях 6 м. след последния месец с инжекция Золадекс. Според лекарите най - добрия момент за започване опитите за забременяване са точно след този период, защото до този момент матката е била в покой и е нужно време за да въстанови тази хранителна лигавица която се образува всеки месец за закрепването на оплодената яйцеклетака. Така че дайте си малко време и правете любов за удоволствие, а то като нищо да стане и по - рано. После вече тръгвайте пак по лекари.
П.П. Не разбрах само дали мъжлето ти си е правило спермограма - това е важно!!!
« Отговор #15 -: Октомври 16, 2006, 11:47:17 am »
Здрасти,
Не си е правил нищо. Говорихме само, че ако и този месец не се получи-ще отидем да си направи.
За сега смятам наистина да правим любов за удоволствие. Оставил е нещата в мои ръце, но аз смятам още след няколко дена като ми свърши менструацията да отида на контролен преглед.
Стискай палци, всичко да е наред.
Това, което се е случило с теб ме зарежда с оптимизъм, че и аз ще успея...
Ще пиша резулата от прегледа допълнително.

*
« Отговор #16 -: Октомври 16, 2006, 12:20:09 pm »
Само така!!!
Относно спермограмата, по - добре не го отлагайте. Моя мъж така се беше притеснил първия път, но стоически изтърпя тези изследвания (няколко пъти) за да се отхвърли мъжкия фактор. А и му откриха възпаление, което нямаше никакви симптоми. Ако не беше го излекувал със сигурност това щеше да доведе до увреждане на простатата. Понеже се оказа много упорито трябваше да му вземат материал няколко пъти, да променят медикаментите, докато накрая всичко се изчисти и казаха че има показатели на донор  :D. Ти си предцени, това е нашия опит.
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2006, 12:49:05 pm »
Хи,хи
представям си как се е притеснил...
Те, мъжете по принцип доста се притесняват от тези неща, а сега ще стане и интересно. И двамата ни е за първи път и ще изглеждаме като изплашени зайци:-)
lali, прочетох историята ти- подобна е наистина на моята, само че аз съм на 34 години. И друга подробност- имам и обърната матка, което е допълнителна трудност при забременяване. Това с годините и ендометриозата ме прави такава "истеричка":-)
*
« Отговор #18 -: Октомври 17, 2006, 17:14:40 pm »
Здрасти пак  :D
И аз съм с обърната матка, ама хич не се притеснявай за това. Ако плувците са ОК ще стане без проблем.
Относно спермограмата - моя първия път си носи материал от вкъщи след като му обясниха какви са условията за да е адекватен резултата. Купи си стерилно контейнерче от аптеката. После вече свикна  :lol: и ходи в инвитро клиниката (за разширена спермограма). Няма проблем, а нас някой жали ли ни? Вече така съм свикнала с докторята, че не ми пука изобщо все едно отивам на зъболекар  :?  :lol: 
« Отговор #19 -: Октомври 17, 2006, 21:52:30 pm »
Здрасти Lale,
за свикването по доктори си абсолютно права, наистина. Аз даже по някое време се смеех, че за мен беше станало навик да си нося презерватив в джоба и да го давам на лекаря с видеозон-а:-)
Това беше първия етап- в "Тина Киркова".
Бих искала да попитам все пак за добър гинеколог.
Минала съм през д-р Павлов- Шейново, д-р Мариана Райчева (беше още във Вита), почти всички които бяха на смяна една седмица в "Тина Киркова":-) (всъщност там, както се изрази една приятелка- който не е сварил- той не ме е преглеждал).
Препоръчаха ми д-р Гунев, но от тук разбрах, че за стерилитет е по-добре да се обърна към някой друг.
Бихте ли ми препоръчали някой гинеколог с който да започна от начало, а за впечатленията ми от гореспоменатите доктори съвпадат с повечето от вашите.