0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Покана от Тази сутрин на бтв
« Отговор #40 -: Октомври 09, 2006, 11:42:58 am »
Момичета, не съм ви гледала, но като чета - направо сте се справили страхотно! Поздравления!!!

Мисля, че е било много показателно отсъствието на тези он НЗОК - не можеш да се изправиш пред такава аудитория и да се види, че не само не работиш и получаваш заплата, но и крадеш. А и си некомпетентен. Можеше поне министър Гайдарски да се яви и да вземе някакво отношения, но както винаги, пак се е покрил. Очевидно няма "бизнес интерес" от разрешаването на нашия проблем.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #41 -: Октомври 09, 2006, 12:12:11 pm »
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=183&bm=2

от тук може да го гледате, необходима е регистрация.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #42 -: Октомври 09, 2006, 13:19:19 pm »
Бяхте чудесни: интелигентни, концентрирани, с добре премерена емоция, успяхте да вмъкнете есенцията на проблемите в малкото време с което разполагахте - браво! Надявам се, че докоснахте достатъчно активни хора и темата да има продължение.
*
« Отговор #43 -: Октомври 09, 2006, 14:53:41 pm »
Браво момичета.
Справихте се страхотно. Дано има отговор на всички въпроси
*
« Отговор #44 -: Октомври 09, 2006, 18:44:09 pm »
 :balk_47: Туко що ви гледах страхотни бяхте!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #45 -: Октомври 09, 2006, 19:19:32 pm »
и аз токущо го гледах...
просто се просълзих..
Момичета...страхотни бяхте...
Благодаря за смелостта да се изправите там...
просто нямам думи да се изкажа, още съм под емоцията на предаването...
нека всички заедно вървим напред!
и  всички успеем - с или без тази каса ...
« Отговор #46 -: Октомври 09, 2006, 19:24:39 pm »
Ефирче, Буба, Браво!
Бяхте страхотни!
Благодарности.
« Отговор #47 -: Октомври 09, 2006, 19:26:25 pm »
Поздравявам Ви момичета, за смелостта която проявихте и за достойното ви представяне. :youwoman:
« Отговор #48 -: Октомври 09, 2006, 19:27:23 pm »
Браво момичета  :balk_47: :balk_47: :balk_47:
Страхотни бяхте!
Сигурна съм, че сте трогнали не само мен.
Възхищавам се на смелостта и силата Ви и Ви БЛАГОДАРЯ, от цялото си сърце, за това което правите  :youwoman:

lb2f
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #49 -: Октомври 09, 2006, 19:33:58 pm »
Браво, благодаря. :lol:
*
« Отговор #50 -: Октомври 09, 2006, 19:57:18 pm »
Момичета, браво за смелоста ви! Справихте се чудесно.  :balk_81:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #51 -: Октомври 09, 2006, 22:25:27 pm »
Бравоооооооо, момичета !!!
 :balk_602:
« Последна редакция: Октомври 09, 2006, 22:27:03 pm от eganeva »
*
« Отговор #52 -: Октомври 09, 2006, 22:31:47 pm »
Браво, наистина бяхте страхотни, много добро и достойно представяне :D
« Отговор #53 -: Октомври 09, 2006, 22:52:44 pm »
Опитвам се да се регистрирам за да гледам предаването на сайта, който Евро е посо4ила, но не успях. Веднага ли полу4ихте на мейла си съобщението за активация на регистрацията?
« Отговор #54 -: Октомври 09, 2006, 23:08:57 pm »
Благодаря за смелостта Ви!

Viarvam, веднага се получава и се активира. Поне при мен така беше.
*
« Отговор #55 -: Октомври 10, 2006, 08:29:01 am »
Благодаря ви момичета, много сте мили.Бях малко нашашкана, но нищо.Прегръщам ви и пожелавам успех на всички.
« Отговор #56 -: Октомври 10, 2006, 20:00:55 pm »
От НЗОК има отговор до Г-н. Николай Николов - Секратар по Соц. политика на Президента.
Пратили са копие и до нас.
Нямам скенер и утре ще го препиша и ще го кача

ДО Г-Н НИКОЛАЙ НИКОЛОВ
                  СЕКРЕТАР ПО СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИЛКА
                  НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА
                  БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: ИРИНА ТОНЧЕВА

Относно:   изх. N 94-00-4520 от 26.09.2006г. На Администрацията
            на Президента на Рбългария
            наш вх. N 01-00-86/27.09.2006г.

УВАЖАЕМИ Г-Н НИКОЛОВ,

Във връзка с Ваше писмо с наш вх.  N 01-00-86/27.09.2006г., относно повдигнатите въпроси от Сдружение „Зачатие“ по програма за лечение на безплодието при жената,
   Националната здравно осигурителна каса /НЗОК/ изразява следното:

НЗОК разработва съвместно с консултанти по профила на заболяването програми за лечение на заболявания. Всяка програма има определена финансова обезпеченост в рамките на бюджета за лекарства, приет от Народното събрание.
   Програмата за лечение на безплодието стартира през февруари 2005 г.
   Чрез нея се осигуряват основните лекарствени продукти, необходимио за прилагане на процедрата като цяло.
      За периода от 01.02.2005г до 02.12.2005 г. НЗОК осигури финансиране на предписаната медикаментозна схема на 1258 жени. Стойността на един крс, заплатен от НЗОК е 2660 лв. По информация, изискана от центровете по репродуктивно здраве, извършващи процедурата „ин витро“, до 30.03.2006г. Само 618 жени са включени в стимлационна схема за „ин витро“.
      През 2006 г. С решение на Управителния съвет на НЗОК от 09-01-2006 г. Бяха    осигурени средства за нови 600 здравноосигурени жени (ЗЗОЛ). До края на м. Април постъпиха 805 молби и дкументи, като до м. Август бяха отпуснати лекарствени продукти по програмата на 607 ЗЗОЛ, 18 молби бяха неодобрени като неотговарящи на изискванията на програмата, 7 анлирани поради настъпила беременност, 2 върнати по молба на ЗЗОЛ.
      Считаме за необходимо да Ви предоставим тази фактология, която е    представяна на други институции и на обществеността и която доказва, че НЗОК    изпълнява задълженията си оптимално в рамките на финансовите си възможности. Бихме искали да точним, че при прилагането на процедурата „ин витро“ липсва елемент на еотложност и в тази връзка не може да се квалифицира като лечение в смисъла на други хронични заболявания, за които НЗОК напълно или частичбо заплаща лекарствените продукти и преустановяването на което би довело до рязко влошаване на състоянието.
      По отношение на направените възражения за получаване на отговори в електронната страница на НЗОК следва да уточним:
      Многобройните коментари и нееднократното повторение на вече зададени въпроси затрудняват обслужването на електронната страница и прави трудна ориентацията на всички потребители, т.е. Въпросът има чисто техническа страна. Не би било възможно отговорите на едни исъщи въпроси да се различават при положение, че няма промяна в обстоятелствата и съответно липсва дрга актуална информация. Не малка част от коментарите съдържат обидни и нецензурирани квалификации. Считаме, че такива материали не следва да се допускат на официалният сайт на една институция.
      Бихме искали да Ви уверим, че както и до сега, НЗОК ще уведоми    своевременно всички заинтересовани лица в слчай на осигуряване на финансова възможност за удовлетворяване на подадените молби.

ДИРЕКТОР:                        Д-Р РУМЯНА ТОДОРОВА

05.10.2006
« Последна редакция: Октомври 11, 2006, 07:31:29 am от Диана »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #57 -: Октомври 11, 2006, 11:05:05 am »
Боже, колко умело манипулират фактите 8O
Биха убедили външен човек, че те са нашите благодетели, а ние сме неблагодарници.
Определено имам възражения:
- къде е тази статистика черно на бяло - за какви 618 жени се говори, кои центрове са дали информация;
- как точно е изчислена сумата 2660 лв;
- защо първата година са включени 1258, а втората 600;
- за това изречение ми се иска да получим публично извинение, само дето те няма да разберат за какво да се извинят:
Цитат
Бихме искали да уточним, че при прилагането на процедурата „ин витро“ липсва елемент на неотложност и в тази връзка не може да се квалифицира като лечение в смисъла на други хронични заболявания, за които НЗОК напълно или частичо заплаща лекарствените продукти и преустановяването на което би довело до рязко влошаване на състоянието.
;
- не вярвам някой от нас да си е позволил обидни или нецензурни думи на страницата им и в тая връзка считам за недостойно от тяхна страна да ни слагат под един общ знаменател с други потрбители, които са им неудобни;
- последното изречение е такава откровена лъжа, че не мога да си преставя как са култивирали толкова наглост:
Цитат
Бихме искали да Ви уверим, че както и до сега, НЗОК ще уведоми своевременно всички заинтересовани лица
- още пролетта ни беше отговорено, че не са длъжни да ни уведомяват. Имали ангажимент само към РЗОК, а оттам евентуално към инвитро центровете.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #58 -: Октомври 11, 2006, 11:11:08 am »
                   Бихме искали да точним, че при прилагането на процедурата „ин витро“ липсва елемент на еотложност и в тази връзка не може да се квалифицира като лечение в смисъла на други хронични заболявания, за които НЗОК напълно или частичбо заплаща лекарствените продукти и преустановяването на което би довело до рязко влошаване на състоянието.

Ей това направо ме вбеси  :evil: Липсвал бил елемент на неотложност?! Кажете го това на някоя жена, която всеки ден усеща как часовникът тиктака. Абе тая докторка жена ли е наистина?
« Последна редакция: Октомври 11, 2006, 11:16:50 am от ultra »

*
« Отговор #59 -: Октомври 11, 2006, 11:20:40 am »
  8O а 640