0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« -: Октомври 02, 2006, 11:35:27 am »
Здравейте, момичета. последните дни ви занимавах с темата бременна съм - не съм бременна. е, съм. само дето днес док ми каза едни неща, дето ме хвърлиха в ужас. ще ви опиша ситуацията, моля ви тези от вас, които могат да ми кажат нещо разумно, да пишат.
последен МЦ - 13 август. при днешния преглед при д-р Цонев (болница проф. Темелков, Варна), резултата беше : плоден сак с размер 27 мм, малък, мътен и "сгърчен" (буквален цитат), евентуално - невитален плод. и аз като го чух това спрях да приемам и предавам. питам го от какво може да се получи - Божа работа, супер отговор. като се прибрах у дома (поне малко да се успокоя преди да отида на работа), видях какво е написал в диагнозата, ако мога така да нарека листа хартия със снимките - за 27 мм размер и 7.5 седмици плод ????и почнах да смятам - ми не са 7.5, а мах 4. според него може да става въпрос за закъсняла ову, точно преди цикъл и тогава да е станало зачеването. или другата диагноза - кюртаж. е това вече ме кара да изтръпна. записа ми час за другата сряда. тогава щяло да стане ясно дали има сърдечна дейност и какво правим. само че аз пътувам в четвъртък и се прибирам на 02/11. и то няма да бъда в страната. е, кажете ми как да чакам до сряда или пък до след месец. дотогава ще полудея. моля ви, дайте съвет. възможно ли е той да с елъже? според моите изчисления при цикъл на 13 август тези 7.5 седмици са абсурд. а размера 27 мм адекватен ли е? следващия мо преглед при друг док (четвърти) е в четвъртък сутрин. трудно ще издържа. има ли смисъл да чакам или да пристъпвам директно към процедурата, която мразя? благодаря ви за отговорите.
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 09:12:09 am от Lali »
*
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2006, 12:01:57 pm »
viketo, лекарят е имал предвид, че си в 7 гестационна седмица. Не съм наясно с размерите на ембриона по седмици, но мисля, че при всички случаи трябва да потърсиш второ мнение, преди да предприемеш каквото и да е. 
Пожелавам ти на следващия преглед да чуеш малкото сърчице.
*
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2006, 12:08:08 pm »
Докторите следят бременността по гестационни седмици. Броенето започва от първия ден на последния менструален цикъл. При теб датата е 13. 08.
Щом ти предстои пътуване в чужбина, обезателно потърси второ лекарско мнение, особено ако има съмнение за проблем.
*
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2006, 12:11:37 pm »
И аz мисля, че оЩе една консултация с друг гинеколог е добре да се направи.
А по отноШение на раzмерите, cygnus е дала една таблица:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=153.0

Потърси поне оЩе едно мнение. Ние не можем да ти помогнем. Успех!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2006, 12:24:03 pm »
Мила, щом си във Варна, по-добре иди в Майчин дом. Ако не друго, поне техниката им е нова и на платен прием все пак можеш да отидеш по всяко време. Така ще си сигурна дали има проблем или не. Все пак много зависи кой гледа, на какво гледа, как гледа. Сега се успокой, за да можеш да мислиш трезво. В такава ранна седмица винаги е много трудно да се прецени какво точно става. А щом ще пътуваш извън страната - най-добре да провериш какво точно се случва.
Късмет и дано това се развие в една чудесна и безпроблемна бременност!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2006, 12:32:07 pm »
Мила, щом си във Варна, по-добре иди в Майчин дом. Ако не друго, поне техниката им е нова и на платен прием все пак можеш да отидеш по всяко време. Така ще си сигурна дали има проблем или не. Все пак много зависи кой гледа, на какво гледа, как гледа.
Напълно подкрепям Ganka.Вики,отивай направо там!Спокойно и късмет! :balk_21:
*
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2006, 14:33:34 pm »
благодаря ви, момичета. мислех че като споделя малко ще ми олекна, но не е така. продължавам да мисля само за това. предният лекар, при когото ходих, ме прати в болницата на Темелков именно  с идеята, че апаратурата му е най - добра. или поне така предполагам. но след вашите отговори се самоубедих, че и през АГ болница трябва да мина. все пак нищо не е толкова трагично, нали? както каза и док - човек съм, може и да греша.
длъжна съм да предвидя и варианта, че не греши, обаче... знаете ли какъв е периода на възстановяване след подобен аборт? и колко време трябва да се пазя след него? доколкото се сещам се предписват антибиотици, те не са инжекционни, нали? длъжна съм да предвидя дори това във връзка с пътуванията, които ми предстоят и които не мога да отложа. 
опитвам се да мисля положително, но в края на краищата ако сега не е станало каквото трябва, следващия път ще стане. чудя се как още не съм ревнала пред компютъра.
май не винаги двете чертички на теста са добра новина.
благодаря ви за подкрепата...
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: момичета, моля, помощ!!!
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2006, 15:05:46 pm »
Мила, напротив. Трябва да вярваш, че винаги са добра новина. Просто е нужно да се поизчака малко, а също така и да се убедиш дали нещата не стоят по друг начин.
Всеки организъм реагира по различен начин на един аборт. Все пак зависи как ще го направят, какви антибиотици ще ти дадат. Зависи от периода ти на възстановяване колко време ще трябва да се пазиш.
Надявам се, все пак да се окаже закъсняла овулация и поради тази причина по-късно развитие на бременността. Опитай да се успокоиш и да мислиш позитивно, защото това също оказва влияние.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2006, 09:44:13 am »
viketo, дано всичко да е наред! Стискам ти палци! И аз като другите смятам, че има нужда от още едно мнение на специалист.

Що се отнася до кюретаж - може и да не се наложи, може организма сам да се изчисти, но това пак лекар ще каже!
Антибиотици на мен ми вливаха венозно. Само първият път беше с инжекция - но ужасно болеше, милион пъти предпочитам венозния начин (още по-добре да са хапчета), но това пак лекар ще ти каже - кой антибиотик, как и по колко. Надявам се и ти пожелавам да не се стига до там.
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 09:46:38 am от Тaня »

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2006, 16:55:21 pm »
Viketo, надявам се вече да си потърсила второ мнение на специалист и новините да са добри.Не съм наясно нито с размера на зародиша, нито с лечение при евентуален кюртаж, но по важно е да запазиш самообладание.Помни, че щом имаш силно желание за нещо, ще го постигнеш, дори да се наложи известно отлагане във времето.Помни, че стреса е най-големия враг на всеки човек и много здравословни проблеми започват именно от там.Затова се успокой и тичай при друг лекар
Късмет!
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2006, 09:16:56 am »
здравейте, момичета. преди малко минах втори ехограф, този път вагинален, и като че ли малко се поуспокоих. засега нищо не е ясно, разбира се... според док овулажията ми е била доста късна и съм забременяла ден (или 2, 3) преди менструалния цикъл. определи забременяването преди 4.5 седмици (реални), което съвпада и с последните ми полови контакти, защото след това започнаха болките и дискомфорта и се наложи малко въздържание. видя малко жълто тяло, което според него предшества образуването на органите. другия вторник съм на преглед отново, за да се разбере дали всичко е наред. засега симптомите ми са адекватни на нормална бременност (пак според док, аз нямам много опит в бременността  :oops:) - болезнени и нарастващи гърди, гадене и поносими болки в корема. поне ме успокои, макар че още не е ясно дали всичко е наред поради разминаването в седмиците и размера на плодния сак (който освен всичко е и със странна форма).
продължавайте да стискате палци, момичета! а аз ще си наложа да не се панирам до вторник...   :bighug:
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2006, 12:11:13 pm »
Стискаме палци :goodluck:Дано всичко мине добре и да се окаже, че  притесненията  са напразни!
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2006, 17:21:10 pm »
Защо плодният сак да е със странна форма, бе мила? Каква му е формата?
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2006, 19:04:30 pm »
Защо плодният сак да е със странна форма, бе мила? Каква му е формата?

ами според това, което ми обясниха 2-мата лекари,бил малко спихнат,с мътни очертания и неясна форма. не се вижда ясно и ... като цяло - спихнат. е тва ако е описание на форма,здраве да е. ама това ми казаха. 
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2006, 19:32:57 pm »
    Миличка, стискам палци всичко да е наред!Кураж и успех! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #15 -: Октомври 07, 2006, 10:46:07 am »
Вики с теб сме и ти стискаме палци за отличен резултат! Късмет и се настрой позитивно, защото най-хубавото тепърва предстои!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #16 -: Октомври 07, 2006, 17:59:19 pm »
Спокойствие,спокойствие и само спокойствие!(Знам,че ти е писнало да ти го повтарят,Вики!)Късмет и дано чудото те е сполетяло! :bighug: :crossfingers:
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #17 -: Октомври 10, 2006, 09:14:38 am »
моля модераторите да преместят темата в усложнения при бременност!
здравейте, момичета. и до днес все още не знам дали всичко е наред с малкото човече :( според предпоследния преглед зачеването е станало м/у 8 - 10 септември, точно преди МЦ. и днес би трябвало да се види ембрион. но освен нараснал почти двойно от четвъртък насам плоден сак и жълто тяло, док не видя нищо. утре пак, докато... може би се дължи на нетипична лигавица. още едно нетипично нещо при моята бременност. знам че не можете да ми дадете отговор, просто имам нужда да споделя. когато говоря с близките ми, започвам директно да плача и съвсем се отчайвам. док препоръчва интензивно наблюдение, което автоматично отпадам тъй като следващите 3 седмици дори няма да съм в страната. иде ми направо да запея. започвам да се притеснявам не само за тази бременност, но и за следващи, живот и здраве, защото нетипичната лигавица ще си остане такава, каквото и да значи нетипична лигавица. опитвам се да мисля позитивно и да вярвам, че всичко ще бъде наред. но вече и това ми е трудно. но като се сетя за формалността, с която ме изпрати док днес, тръпки ме побиват. отписа ме на 99 % и то без логично обяснение  :balk_144: :balk_145:
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 09:16:23 am от viketo »
*
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2006, 09:51:03 am »
Не знам какво да кажа :(
Силно ти стискам палци, всичко да е наред! Бъди силна.

Има нещо което искам да попитам. Ако си заченала 8-10 септември, не е ли много рано да се види ембрион. Сърчицето се чува едва в 7 г.с. Имай вяра.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: момичета, моля, помощ!!! /бременност/
« Отговор #19 -: Октомври 10, 2006, 09:58:55 am »
След като нараства плодния сак - значи все още има надежда. Колкото до сърдечни тонове - при късно зачеване - нормално е да се чуят доста по-късно. А това означава след 7 г.с. Кръвен тест пусна ли? Това също е показател как се развива бременността. Изчакай още малко. Може пък да се променят нещата. Нека да те наблюдават сега докато тръгнеш.
Късмет и стискаме палци да се оправят нещата!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю