Здравейте мили момичета,
няколко пъти препрочитам темата.моя случай е доста объркан пък и аз самата.имам две миоми по 2.5 см и три по малки.едната голяма е външна, с нея няма проблем другата е в стената на матката но с растеж навън към корема,другите три са под 1.00см.кухината на матката не е засегната.препоръчана ми е операция преди трансфер на замразени ембриони.наскоро се консултирах с Доц.Маркова от Варна,жената най обстойно ме прегледа дето се вика разчепка миомите една по една,изненада ме с мнението си ,което е "да не се пипат миомите".съображенията и бяха следните-разположението на миомите е благоприятно,не са големи,риска от аборт при забременяване не е голям.освен това ми каза, че често при такава конфигурация т.е множество възли след опертация се появяват нови или се активизира растежа на други малки възли,които не се забелязват или не са премахнати при операцията.тъкмо бях се настроила и действах по задачите и сега това мнение на доцентката ме разколеба.препоръча ми диагностична хистероскопия за всеки случай както и 6 месечно лечение агонисти преди трансфер ,да се свият малко възлите.лекарката е много добра,чела съм преди за нея но сега за първи път я срещам.аз съм на 40г.обиколила съм доста лекари но тази жена ми направи силно впечатление,сериозна компетентна,директна.