Привет на всички участнички вав форума.
Изчетах доста неща на тема "миома", и мисля, че форума е много полезен и затова се реших да споделя и моя случай.Имам миомен възел, който регистрираха лекарите в БГ преди около година.Живея в чужбина и при всяко идване в София, правя преглед. Последно това се случи преди месец в клиника Токуда и ми казаха,че трябва да планирам операция през пролетта.Според тях миомата е 9 сантиметра и операцията е наложителна, но не спешна.Сега след като се върнах, при поредната менструация за първи път получих по-силно кръвотечение и реших да отида на преглед и тук,живея в Луксембург.Лекарката ме прегледа, потвърди наличието на миома, но за размера каза че е 7см.Наистина сам обаркана.Предписа ми лекарства за болката, желязо естествено и едно лекарство, за което не намерих много инфо, вероятно е нещо ново, казва се Lutenyl.Според нея е хубаво да се опита първо с медикаменти, преди операция.Дали някой е чувал нещо за това лекарство.На 45 години съм, но ако мога да запазя органите си естествено бих се радвала.Освен това ако все пак се стигне до операция, много съм объркана каде да се оперирам.Прочетах различни предложения, мнения и естетвено всеки споделя според своята гледна точка и опит.В БГ мисля, лекарите са доста крайни и много зависи на кого ще попаднеш, макар да съм убедена, че имаме много добри лекари.Ако някой има опит с операция в чужбина, моля да сподели.Бих се радвала да науча повече. Предварително благодаря!