0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: миома и безплодие
« Отговор #240 -: Октомври 31, 2008, 14:45:47 pm »
Благодаря ти Евелина!Права си ....по-добре на място да си кажа всичко.Не съм нито първата,нито последната с такива проблеми. Така че,всичко ще е наред...трябва!Вече искам да идва деня, да минава операцията и да се прибера при детенцето и съпруга ми.

« Отговор #241 -: Октомври 31, 2008, 17:50:15 pm »
Здравей Ивелина,
Благодаря ти за инфото за д-р Томов. Много ми е притеснено , защото не знам дали моята миома ще стане за лапароскопия или ще ме режат. Много се надявам да ми изпишат от тези инжекции, които да намалят проклетата миома, за да не се налага по-сложна операция. Също се надявам, когато ми насрочат операцията проф.Горчев да е в България.
А на тебе Jany ти стискам палци и от все сърце се моля и ти пожелавам всичко да мине перфектно. :D
« Отговор #242 -: Октомври 31, 2008, 19:13:37 pm »
Благодаря Ysmivka!Искрено се надявам и при теб всичко да протече по възможно най-благоприятния начин .Успех и на теб!
*
« Отговор #243 -: Ноември 02, 2008, 18:55:28 pm »
Здравей ysmivka. Не искам да те плаша, но не се надявай толкова на тези инжекции. На мен ми направиха 2 броя преди моята операция от миома.По назначение на един професор. Аз получавах много тежки кръвоизливи от тази миома. И той реши, че е нужно да се сложат, уж да нямало силно кръвотечение при операцията, миомата да намалеела и матката да станела "бабешка". Така се изрази.
Хубаво - купих ги тези инжекции.
И какво стана - миомата ми получи бурен растеж.
Ти знаеш ли, че тези инжекции стопират цикъла и изкуствено вкарват жената в климакс. Наред с всичките странични ефекти, които получих (сърцебиене, изнервеност, топли вълни, болки в коленете - защото изсмукват калция от костите) се получи и точно обратното - миомата ми порасна. А когато цикъла ми се възстанови след 3 месеца и половина,получих най-големия кръвоизлив в живота си. Едва ми спряха кръвта в болницата.
А когато опериращата ме лекарка чу, че ми е слаган золадекс искаше да ми откаже операцията. Едва ми спасиха матката.
Така че, моя съвет е да чуеш съвета на лекаря, който ще те оперира.
Не си прави експерименти.
Тези инжекции не са безобидни.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #244 -: Ноември 03, 2008, 11:05:51 am »
Здравейте !
Напълно съм съгласна и подкрепям Мира . Тези инжекции са голяма гадост , освен , че са скъпи , ти носят хиляди беди / това което е изброила Мира , плюс изпадане в нервни кризи / , и след това ти идва с гръм и трясък . Освен това бях чела някъде , че могот да предизвикат нежизнеспособност на яйцеклетките , и пр. , а бе изобщо голяма гадост са . Аз също попитах професора преди да ме оперира дали да не си сложа такава инжекция , но по гримасата която направи разбрах , че не им е голям фен . Недей да се тормозиш моля те с тях , и какво значение има дали е лапаро или не , трябва да ти кажа , че моят разрез беше огромен от долу до почти над пъпа , сега само след 5 мес. почти е избледнял /изписаха ми едно мехлемче/ и може би след още някой друг почти няма да личи както е тръгнал да изчезва. А даже едно от момичетата ми сподели , че вместо конци имала някакви специални метални скобички , изобщо сега медицината доста е напреднала , няма нищо общо с преди .
Но те моля , добре да си помислиш за инжекциите  , искам само да ти кажа , че още имам последствия от тях !
*

sunflower

« Отговор #245 -: Ноември 05, 2008, 11:52:04 am »
Привет на всички участнички вав форума.
Изчетах доста неща на тема "миома", и мисля, че форума е много полезен и затова се реших да споделя и моя случай.Имам миомен възел, който регистрираха лекарите в БГ преди около година.Живея в чужбина и при всяко идване в София, правя преглед. Последно това се случи преди месец в клиника Токуда и ми казаха,че трябва да планирам операция през пролетта.Според тях миомата е 9 сантиметра и операцията е наложителна, но не спешна.Сега след като се върнах, при поредната менструация за първи път получих по-силно кръвотечение и реших да отида на преглед и тук,живея в Луксембург.Лекарката ме прегледа, потвърди наличието на миома, но за размера каза че е 7см.Наистина сам обаркана.Предписа ми лекарства за болката, желязо естествено и едно лекарство, за което не намерих много инфо, вероятно е нещо ново, казва се Lutenyl.Според нея е хубаво да се опита първо с медикаменти, преди операция.Дали някой е чувал нещо за това лекарство.На 45 години съм, но ако мога да запазя органите си естествено бих се радвала.Освен това ако все пак се стигне до операция, много съм объркана каде да се оперирам.Прочетах различни предложения, мнения и естетвено всеки споделя според своята гледна точка и опит.В БГ мисля, лекарите са доста крайни и много зависи на кого ще попаднеш, макар да съм убедена, че имаме много добри лекари.Ако някой има опит с операция в чужбина, моля да сподели.Бих се радвала да науча повече. Предварително благодаря!  
*
« Отговор #246 -: Ноември 05, 2008, 19:14:55 pm »
Здравей sunflower,
Нямам информация за операциите в чужбина! Но мога да ти кажа за България. Аз съм оперирана в Майчин дом. Там практиката е такава - че ако имаш деца и нямаш намерение да раждаш - много много не се закрепят. Махат матката, като оставят яйчниците ако е възможно. Но иначе - ако не си раждал - просто правят всичко възможно и се борят до край. Има чудесни специалисти тук в България. Наскоро една моя позната се оперира в Плевен при проф. Горчев. Тя е на 45 години и има 2 деца. Той махна само миомата, защото така искаше моята позната.
За размера не се шашкай - първо видеозоните са различни и размерите излизат различни. После в различните моменти от цикъла размера на миомата може да се промени. По принцип е най-голяма преди менструация. Затова лекарите определят реалния размер след менструацията.
За това лекарство не съм чувала. Желязо е хубаво да пиеш. То се губи много от кръвоизливите. Пий и витамин С, особено в менструация. Пускай често изследвания на кръв - където следва да проследяваш хемоглобин, желязо и утайка в кръвта.
Аз 6 години се лутах от лекар на лекар, чух какви ли не мнения. Накрая операция- но едва спасиха матката ми от това чакане. Та моя съвет е да не отлагаш много, ако този болките и кръвоизливите продължат. Когато миомата не създава проблеми - чудесно - нека се чака. Но с кръвоизливи не бива да се търпи.

« Отговор #247 -: Ноември 05, 2008, 19:58:47 pm »
Много благодаря за отговора и съвета.Пожелавам здраве на всички участнички.
« Отговор #248 -: Ноември 12, 2008, 22:31:01 pm »
Здравейте!Моля кажете какви болкоуспокояващи лекарства да пия при болка при  миомен възел?Защото ще се подложа на операция след 10 дни в Майчин дом,при д-р Румен Димитров. Бихте ли ми казали някакви отзиви за него?
« Отговор #249 -: Ноември 12, 2008, 22:33:07 pm »
Здравейте!Моля кажете какви болкоуспокояващи лекарства да пия при болка при  миомен възел?Защото ще се подложа на операция след 10 дни в Майчин дом,при д-р Румен Димитров. Бихте ли ми казали някакви отзиви за него?
« Отговор #250 -: Ноември 13, 2008, 00:36:11 am »
Здравей,аз също имах миома и ужасно непоносими болки и ми помагаха само свещички Волтарен.Дано съм ти била от полза. :goodluck:
« Отговор #251 -: Ноември 13, 2008, 10:34:59 am »
Здравей !

Да ти кажа честно за първи път чевам някой да има болки при миома ! Сигурна ли си , че е миомен възел , а не нещо друго ? По принцип при нея основният проблем е обилна менструация , при някои болезнена , може би това имаш в предвид ?
« Отговор #252 -: Ноември 13, 2008, 14:13:00 pm »
Вече минаха 6 месеца от моята лапороскопия. Моят лекар ми препоръча да изчакам още малко и тогава да започнем с опитите. Момичета колко долу/горе трае възстановяването. Въпреки, че матката ми е била като по учебник и да се чака за да има раждане по нормален път.
*
« Отговор #253 -: Ноември 14, 2008, 20:03:00 pm »
Ами да ви кажа аз имах доста силни болки, когато има миома! Като ми започнеше овулацията около 14 ден, започваха и силните болки. Някъде 1 седмица така. Ама много силни болки! Пила съм Нош-па, бусколизин, аулин - когато е била много силна болката.
А иначе след операцията (коремна), опериращата ме лекарка ми каза да се пазим 6 месеца. И след това веднага да започнат опитите. Обаче мен ме беше страх и се пазихме 10 месеца.
А за нормалното раждане след такава операция - това вече е малко спорен въпрос. Аз въобще не си правя илюзии, че ако забременея, ще раждам нормално. Почти 100% е , че ще е със секцио.
А иначе съм чувала, че се допуска такова нещо, но като минат повече от 2 години след операцията, но пак е рисковано.

« Отговор #254 -: Ноември 16, 2008, 17:59:44 pm »
Благодаря за бързия отговор!!! Да на мен ми казаха, че по принцип ако всичко е наред след лапорото може и по нормален път. Но аз мисля след 2 месеца да почна. Но важното е, че съм добре!!1
« Отговор #255 -: Април 22, 2009, 16:44:48 pm »
Привет мили момичета !
Отдавана никой не е писал , но бих искала да ви споделя щастието си , че съм бременна в началото на четвъртия месец . Вчера видях бебчо , ужасно е сладък !!! Желая на всички много , много щастие и да изпитат най-прекрасното чувство на света !!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #256 -: Април 22, 2009, 16:57:54 pm »
Еви, това е страхотна новина и ти пожелавам безпроблемна бременност и здраво бебе!
Твоята радост ще даде много кураж на момичетата!
Бъдете здрави!  :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #257 -: Април 22, 2009, 18:29:06 pm »
Благодаря ти ! Много си мила !
Сигурна съм , че ще заразя всички !
*
« Отговор #258 -: Април 24, 2009, 00:22:51 am »
Браво! Много се радвам! Това е страхотна новина и наистина на мен лично ми дава много кураж!
За жалост вече минаха 2 години от моята операция и не мога да забременея.
И отгоре на всичкото си имам нова миома - за сега 1,6 см.
Дано да се включат и други момичета с хубави новини!

« Отговор #259 -: Април 24, 2009, 13:18:00 pm »
Скъпа Мира !
Каквото й да ти кажа ще е доста тъпо ! Но мога да те уверя , че ти изпращам цялата си положителна енергия и ти желя , много , много скоро да се изпълни съкровенната ти мечта ! Ако ми позволиш бих те посъветвала нещо ! Забрави всички глупаци които ти казват да се успокоиш / много е тъпо / , запиши се на йога , посети добър и проверен психолог . Трябва да сме реалисти , и да правим това което може да ни помогне , нали никой не вярва , че някой като ти каже да се успокоиш и ти веднага ще седнеш и ще го направиш !!! На мен лично йогата много ми помогна да се успокоя и да внуша на тялото си , че вече съм готова вече за бременност ! Нямам в предвид да ставаш махараджа :)))) , а просто да посетиш курсове които ще ти помогнат да освободиш тялото си от напрежението на очакването ! Освен това в България нямаме култура на посещаване на психолог при подобни и друго проблеми , а те се натрупват и не водят до нищо добро ! На всички им звучи като , че си куко , но това изобщо не е вярно  . Трябва обаче много внимателно да избереш човека , аз лично се спрях на моя приятелка психолог на която  имам доверие , въпреки , че трябваше на всеки 2 седмици да пътувам до Стара Загора . И не на последно място да се радваш на всички бременни които виждаш в ежедневието си ,а не като ги виждаш да се самосъжаляваш ,  така ще материализираш желанието си и бог ще чуе молитвите ти  !!!
Не знам дали ще приемеш това което ти казвам , но дори и да не е така ти желая цялото щастие на света и съвсем , съвсем скоро едно прекрасно бебе !!!!