0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: миома и безплодие
« Отговор #200 -: Август 07, 2008, 14:54:25 pm »
с лапоро се маха до 12 см, това съм сигурна, но вече в Бг има такива лекари дето мен ме побъркаха. Ходих при доста СВетила УЖ ! Всички казваха моята миома е огромна може с разрез само, но не се знае да ли ще се засегне матката. Побъркаха ме, добре че отидох в Тина Киркова при д/р Якимова и жената ми каза щом си в Европа отиваи там , ние се учим оттяж и с лапаро може да ти го махнат, правих си е при ТОп професори в европа и света. този проф. Горчев е добър също. на всеки които иска мога да дам координати на моите професори.
Важно е да не се отлага и да се губи време , днес правя 3 месеца от моита ОП и дори немам белези. Незнам как стана това и с какви техники работят.
Re: миома и безплодие
« Отговор #201 -: Август 07, 2008, 15:00:49 pm »

изписаха ми нашите Светила да си бия Золарекс, и то 6 месеца, като
казах тук на професорите те се учудиха, в Австрия е подсъдимо ако на нераждала жена се бият тези ампули те убиват възпроизвеждането на яйцикл. и след това не се връща същата сила на производимост, може и да не се върне. Това се равнява на убийство. Подберете най правилния специалист и проучете какъв опит има.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #202 -: Август 07, 2008, 22:55:42 pm »
Между другото и на мен един професор тук ми назначи 2 ампули Золадекс преди операцията - уж за олеснение - с цел матката да стане "бабешка" и да не кърви толкова и миомата да намалее!
Аз ги бих! Само че при миомата ми настъпи буен растеж. За 3-те месеца без цикъл нарастна с 3-4 см.Просто супер! И стана така, че точно когато дойде момента за операция той се пенсионира (и добре, че стана така май).
И когато си намерих вече опериращ лекар и тя като чу за Золадекс и стана лошо! Не стига, че толкова се измъчих, то и за лошо биро!
Направо на косъм ми спасиха матката! След операцията лекарката ми каза, че като чула за Золадекса и идвало да ми откаже операцията! Но аз съм била изключително отчаяна и решена на операция и приела! Пък и тя ме предупреди че по-вероятно е да загубя матката си, отколкото да се спаси!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: миома и безплодие
« Отговор #203 -: Август 07, 2008, 23:00:11 pm »
Цитат
В БГ отивай в Плевен при проф. Горчев , там ходи едно момиче от форума с доста голяма миома, тя мислеше или Виена или Плевен., Пиши и това е Evelina K.  тя е описала подробно своята ОП , но там проф. е наистина доста добър.и поема касата тя ще ти обесни.
 
 
Доколкото знам при проф. Горчев  операциите се заплащат  и не са към ЗК.
Но Евелина ще каже най-точно как е.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: миома и безплодие
« Отговор #204 -: Август 07, 2008, 23:34:01 pm »
Към държавното учреждение в което работи професора може да се ползва направление, незнам обаче как става планирането на операцията.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: миома и безплодие
« Отговор #205 -: Август 08, 2008, 10:45:06 am »
Здравейте !
Прегледа при проф.Горчев става доста трудно , в смисъл , че се чака доста . В момента се опитвам да уредя едно момиче от Румъния да я прегледат по-рано , защото е с диагонстициран рак на шийката .Сега се дават  часове за октомври - ноември , но ако някой много бърза може да се примоли да го вмъкнат между 18 - 27 август , и трябва  да имате готовност да тръгнете когато ви кажат , няма да ви върнат , човека е страхотен. Това е за частната клиника , за болницата не мога да си представя какво чудо е , но със сигурност оперира й там , тъй като съм го виждала да влетява в клиниката направо с операционен костюм . В частната клиника се заплаща от 800 да 960 лв. е най-скъпата операция . За болницата нямам представа какъв е реда .
 
Re: миома и безплодие
« Отговор #206 -: Август 12, 2008, 16:47:58 pm »
Здравейте!!!
Аз имам 2 интрамурални възела.Първо беше един и него ми го откриха с установяването на бременността.Беше голям шок за мен,защото много исках бебе.В крайна сметка успях да износя детето си,въпреки че възела от 4см стана 7см.Бременността ми не беше от леките,бях на хапчета и постелен режим от 5 месец.Родих детето си в 8 месец.Слава Богу всичко мина добре.
Но на контролните прегледи след раждането ми откриха още един възел.И тогава започна едно лудо ходене по лекари "кой от кой по-компетентен".Един ми казваше да пробвам с още едно дете,друг направо за отстраняване на матката....А аз толкова много искам още едно дете и си искам матката.Накрая реших да се запиша за преглед в Плевен при проф.Горчев.Имам час за октомври месец и много ме е страх какво ще ми каже той.
От доста време ви чета и ви чувствам близки...та накрая се престраших и аз да се включа.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: миома и безплодие
« Отговор #207 -: Август 12, 2008, 17:22:30 pm »
Jany, определено съм на мнение че си избрала най-подходящия за случая доктор.
На моя близка Проф. Горчев и спаси матката при миома която расте "на вътре" с размери 8 см.
Желая ти късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #208 -: Август 12, 2008, 22:09:22 pm »
Как да ви разбирам момичета, грешно ли съм подбрала доктора за моята миома, мен ще ме оперира д-р Стаменов...Сега пък д-р Горчев ли да диря:(((
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #209 -: Август 13, 2008, 10:16:08 am »
Здравейте, Рени аз също ще правя оперативна хистероскопия за отстраняване на миома при д-р Стаменов. Тук във форума четох, че той е и отличен АГ хирург.
 Така че не се притеснявай, аз съм убедена, че това е нашият лекар.
Поздрави.
Re: миома и безплодие
« Отговор #210 -: Август 13, 2008, 12:06:05 pm »
Здравей Рени !
Извинявай много , сигурно те объркахме с цялата тази информация . Ако вярваш на лекаря си , изобщо недей да се притесняваш и му се довери , щом ти е казал , че ще направи операцията значи всичко ще е наред .
Аз преживях този ужас да се чудя дали проф.Горчев да ме оперира или едно от най-големите светила във Виена . Направо щях да се побъркам , защото всички ми казваха " О ,я заминавай за Виена!!!" Но аз се доверих на моя си лекар който ми каза , че всичко ще е наред ! Така , че изобщо не се притеснявай , действай , а ние всички ще ти стискаме палци всичко да е наред ! Единствената разлика може би е , че в частната клиника , условията са като в петзвезден хотел , но в крайна сметка не това е най-важното не отиваш на почивка ! Успех , всичко ще е наред !
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: миома и безплодие
« Отговор #211 -: Август 13, 2008, 12:16:05 pm »
Ренинце, не си слагай всичко на гърба, коте!
Твойта миома не е 8 см.
Д-р Стаменов е отличен оператор, на моята лапароскопия /№2/ стори чудеса!

Прекарай си едно чудесно лято и те чака плодотворна есен!
 :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #212 -: Август 13, 2008, 20:56:12 pm »
Там е проблема, незнам колко е голяма тая гадина, все забравях от ужас да питам...Но щом ме е оставил за септември, явно е преценил , че мога да изчакам...
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Re: миома и безплодие
« Отговор #213 -: Август 19, 2008, 11:23:18 am »
Рени и мен ще ме оперира д-р Стаменов, аз от скоро ходя при него и съм много доволна, а и той е един от специалистите, помогнал на много момичета тук. Не се притеснявай, вярвам, че сме в добри ръце.
Re: миома и безплодие
« Отговор #214 -: Септември 15, 2008, 13:14:12 pm »
Здравейте момичета дълго време четох Вашите раговори във форума трудно се реших да се регистрирам за да споделя проблема си и да Ви помоля не знам... за напътствие, за съвет, за подкрепа ли? На 45 години съм има две големи дъщери, но не мога да по никъкъв начин да кажа, че съм спряла да се надявам за още едно дете! За съжаление в съботата , която мина ми препотвърдиха, че имам миома, която е с размер 12 см. За мой ужас в лекарския кабинет ми заявиха, че заедно с нея ще изрежат и матката. Така сякаш времето спря за мен... Аз все още се надявах на още едно детенце... Това е първият лекар, при който съм била бихте ли ме посъветвали къде да отида за да се опитам да запазя възможността да имамам още едно детенце!?...
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #215 -: Септември 15, 2008, 14:57:51 pm »
здравей.посъветвай се и с други специалисти ако имаш възможност.моята миома беше 11 см и както при теб искаха да изрежат заедно с матката.бях на 29г, нераждала.оперира ме проф.Карагьозов в София.запази ми матката и след около 2г родих.в тази област съм чувала добри отзиви и за д-р Славчев и д-р Тюфекчиева.успех ти пожелавам.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: миома и безплодие
« Отговор #216 -: Септември 15, 2008, 15:15:34 pm »
Благодаря ти за отговора! Както си прочела аз не съм без деца родих на 21 и на 23 години толкова безпроблемно и бързо, че и връзки не ми трябваха.... :) Доста късно срешнах любовта на живота си и имам голямо желание въпреки годините ми да го зарадвам с едно бебе. Никога не съм ходили по кабинети и лекари и това което ми съобщиха без капка колебание или процентна възможност направо ми спря дъха. Разплаках се в кабинета, а съпруга ми бе до мен и не знаеше какво да ми каже. В момента единственото за което се боря е да намеря лекар, който няма да ми изреже матката освен ако не трябва да запази живота ми. Няма нищо по-хубаво от желаното бебе! От около два часа стоя и гледам екрана за отговор и съм ти безкрайно благодарна...
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: миома и безплодие
« Отговор #217 -: Септември 15, 2008, 15:28:20 pm »
klara, съжалявам за миомата.
Моя близка бе оперирана от Проф. Горчев, гр. Плевен. Тя също беше с голяма миома растяща в матка и при нея беше даден час за хисреректомия, но Професора и спаси матата. Сега и предстои АРТ процедура.
Желаья ти късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: миома и безплодие
« Отговор #218 -: Септември 15, 2008, 15:35:43 pm »
Благодаря ти за добрите думи! Много се надявам да попадна на хирург, който да работи в името на пациента, а не само за бройка операции на ден... :(
Re: миома и безплодие
« Отговор #219 -: Септември 15, 2008, 21:05:37 pm »
Klara,
Разгледай клиниките тук.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52
Не знам от къде си? Можеш да разпиташ.