0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: миома и безплодие
« Отговор #160 -: Юли 14, 2008, 21:00:17 pm »
Много се радвам за теб! Успешната операция е много добра новина!
Сега се наслаждавай на живота! Голямо облечкечие е! И естествено не малко изпитание!
Добре че има страхотни лекари да се справят с тези гадости!
Заслужавало си е усилията да ги търсим!
Браво!
Страхотно!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #161 -: Юли 20, 2008, 20:13:35 pm »
 След много страх и ужас от предния път мина прегледа ми при д-р Стаменов. Потвърди се наличието на миома, също мнението че ще я оперираме. За съжаление тя пречи на забременяването, тъй като се намира в стената,но расте към кухината на матката. В цялата си паника забравих да питам док, колко е голяма, дали ще е доста цял месец и половина да изчакаме до следващият преглед, нали те почиват цял август до 10-ти септември. Спомням си, че каза, че на ембриона миомата ще му се струва така голяма, колкото на мен Хималаите и че ако растеше не към кухината изобщо нямало да я пипаме. Аз просто много ме е страх, незнам как ще се справя, пак в нета рових, почетох доста "хубави" неща за израждането на миома и въобще как ще мине това време. От друга страна си мисля, че ако беше толкова зле, док нямаше да ме пуска и да чакаме толкова време, щом така е преценил и за ИКСИ каза, ще го правим, как няма да го правим.
Защо съм толкова луда, страхлива и ненормална...
Има ли някой с такива миоми?
*
« Отговор #162 -: Юли 21, 2008, 07:12:34 am »
Чудя се защо не пишете, трагичен случай ли съм...
Сега с ужац очаквам цикъла си, дали ще е обилен и със съсиреци, това четой, че са симптомите, като се замисля предните месеци е нормално обилен, само малко дето имаше съсиреци и пак си умирам от страх, каква ще се окаже като я изследват, а как ще мине операцията, идея си нямам, каквато съм хипохондричка как ще вляза в болница, незнам...
*
« Отговор #163 -: Юли 21, 2008, 07:58:38 am »
Цитат
Сега с ужац очаквам цикъла си, дали ще е обилен и със съсиреци
Моят цикъл си беше нормален въпреки големият миомен възел.

Рени намали четенето!
« Отговор #164 -: Юли 21, 2008, 10:38:00 am »
Здравей Рени !
Спокойно не се притеснявай , всичко ще мине добре . Щом си намерила доктор на когото да вярваш , просто му се довери и каквото стане това. В крайна сметка както казваше съпруга ми " Няма да те колят и дори и да ти махнат матката , живота продължава и толкоз " Така , че нищо толкова страшно няма да стане . Знам , че се страхуваш , защото аз изпитах същото , просто това ми прилича на скаче от мост с бънджи , стискаш очите помолваш се но Бог и каквото това . Всички тук те подкрепяме и стискаме палци да е наред !!! Успех и Бог да е с теб ! 
*
« Отговор #165 -: Юли 21, 2008, 10:44:36 am »
Рени аз съм с пет миомни възела,най-големия е 1,5мм на задната стена.Винаги съм се притеснявала и все питам дали имат отношение към незабременяването но уви моя лекар не смята , че проблема е там,не ми препоръчват операция.С две инвитро-процедури съм,безпокоях се, че ще нарастнат повлияни от стимулацията но за щастие нищо подобно не се случва,май това с миомите не е много ясно, пречат ли как нарастват и.н.Бъди спокойна и се довери на доктора и слушай внимателно какво ти казва ако не си разбрала добре питай и пак питай.Успех!!!   
*
« Отговор #166 -: Юли 21, 2008, 22:06:21 pm »
Скъпа Рени! Престани да се тормозиш и самоизтезаваш! Това е нечовешко!
Нормално е да се притесняваш, ама чак пък толкова! И да си мислиш най-лошото! Я малко оптимизъм!
Мога да ти кажа, че това време, в което трябва да изчакаш не е фатално! Тез миоми не растат така бързо! Не се стресирай толкова сама! И не е задължително да имаш кръвоизливи! До колкото разбирам нямаш! Радвай се и толкова!
Искам да те уверя, че операцията е нищо спрямо това, което сега ти минава през главата като мисъл! Всичко ще мина! Изхода ще бъде благоприятен! Не е на живот и смърт!
Дай си малко кураж сама!
Ние тук всички сме с теб! Стискаме палци и се молим!
Не е толкова страшно! Бъди оптимист - това е важно!
Кажи си, че всичко ще се подреди както трябва и както е най-добре!
Успокой се!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #167 -: Юли 21, 2008, 23:37:08 pm »
Вие сте незаменими, силно ви прегръщам...
Дано сте прави...
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #168 -: Юли 23, 2008, 17:34:39 pm »
Здравейте момичета! И аз съм с миома, която се видя на ЦС ноември 2007. Досега се твърдеше, че не пречи за забременяването, но след две неуспешни инсеминации, май ще се окаже, че тя може да е причината. Сега правя отново изследванията, свързани с щитовидната жлеза и в събота съм отново на преглед при д-р Стаменов, за да видим как ще процедираме. Забравих да го попитам за големината на миомата, но в събота ще попитам.
Прочетох цялата тема и това, което ме окуражава е, че има решение на проблема - не ме е страх от операция (вече съм минала една лапароскопия за запушена дясна тръба)- стига тя да ни отведе до една успешна бременност. Мисля, че открих и някои симптоми, за които споменавате - подут корем, често уринира и обилно кръвотечение със съсираци, което в интерес на истината започна след втората инсеминация - преди това си имах нормален М. Аз си го обяснявах от инсето, но като чета тук, може да е и от миомата.
Вярвам, че има решение на всеки проблем - стига да е открит навреме и отстранен от добър специалист.   
Всичко ще се нареди Рени - само не губи кураж и не си хаби излишно нервите, ще ти трябват след време за едно чудесно и палаво бебче  :wink: Желая ти успех. както и на себе си  :wink:!
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 17:41:11 pm от eagle »
*
« Отговор #169 -: Юли 23, 2008, 19:06:30 pm »
Стискам ти палци за щаслив край и нека твоя кураж и безстрашие последват и мен, целувки :)
*
« Отговор #170 -: Юли 24, 2008, 20:34:57 pm »
 Момичета някоя от вас пила ли е нещо за миомите, в смисъл да предотврати моментно растежа им, билки или бабини деветини или лекарства, бихте ли дали идея, искам да вземам нещо, че да не нарасне това чудо, все пак е в кухината на матката ми гадината...
*

eagle

• 515
« Отговор #171 -: Юли 25, 2008, 09:00:40 am »
Аз искам да попитам - повишавали се пролактина при наличие на миома. Защото до вчера моя беше наред, но като си видях резулта ми се е покачил на 38,98 (при Реф. стойности 0-24). Естествено ще повторя изследването за по-сигурно. Нямам обичайните симптоми за повишен пролактин, като : секрет от гърдите, липса на М. (моят е точен като часовник) и др. Незнам на какво може да се дължи  :ask:
*

eagle

• 515
« Отговор #172 -: Юли 25, 2008, 09:19:32 am »
Момичета някоя от вас пила ли е нещо за миомите, в смисъл да предотврати моментно растежа им, билки или бабини деветини или лекарства, бихте ли дали идея, искам да вземам нещо, че да не нарасне това чудо, все пак е в кухината на матката ми гадината...
Рени, миличка, звучиш много тревожно - успокой се, д-р Стаменов е много добър специалист, изчакай септември, почивай си сега август, мисли за слънцето, морето и се усмихвай. Така не си помагаш.
*
« Отговор #173 -: Юли 25, 2008, 10:32:47 am »
здарвей Рени ,
аз пих турта може би пет шест месеца , но резултат нямаше , гадината продължи да нараства. Дори направих един курс от 20 дневно гладуване при д-р Емилова , въпреки че тя беше скептично настроена аз реших да пробвам. Така че аз си загубих времето в напразни надежди. Може би е въпрос на реакция организма , защото съм чувала че има момичета на които билките им помагат.
« Отговор #174 -: Юли 25, 2008, 11:58:48 am »
След първи преглед при доктор Стаменов през юни 2007г.той ми каза че вижда малка миома.Аз естествено се уплаших доста защото на майка и бяха правили операция от миома и реших че по - наследство и мен няма да ме пропусне.Последваха много прегледи две инсеминации, втора цветна снимака и никой нищо не споменаваще за миомата.Когато тази пролет аз най - накрая попитах какво става с миомата ми и Персенска и Стаменов се учудиха ,защото такава не виждали.Поровиха в листите от първия прегле и се зачудиха ,защото там наистина беше записана малка миома.
Бяха категорични че сега не се вижда миома,нито на преглед ,нито на ЦС.
Незнам изчезнала ли е или нещо се е объркал първия път доктора,но за мое щастие вече няма такова нещо.Между другото миналата година пих билките на д-р Григор Желязков и сега продължавам да ги пия,но не знам дали е от тях.
*

eagle

• 515
« Отговор #175 -: Юли 27, 2008, 15:54:24 pm »
Здравейте момичета, повторих изследването и Пролактина си е в норма, което е добра новина за мен - незнам вече какво да мисля за тези лаборатории!!!!
Иначе на есен отиват нещата към хистероскопия заради миомата
*
« Отговор #176 -: Юли 27, 2008, 16:31:25 pm »
Игълче,къде се намира миомата ти?
Аз имам два миомни възела на задна маточна стена.Стаменов ми каза,че не пречат при забременяване.Но и аз след две неуспешни инсета започвам да се съмнявам.... :(
« Отговор #177 -: Юли 28, 2008, 11:11:03 am »
Привет на всички !
Относно билките и всякакви други илачи , искам да ви кажа , че не помагат , повярвайте ми доста години ги пох . Ако на някого му е изчезнала миомата това не се дължи нито на билки нито на глад . При мен единственото което може би сравнително помогна беше хомеопатията , но не казвам на 100 % , така си мисля , докторката е много добра и разбрана жена , казва се д-р Стефанова / ако някой иска ще дам координатите / , но при по-големи миоми нищо не помага освен ножа . Освен това имайте в предвид , че докато сте с миомата много ще се чудите и измъчвате ще забременея ли сега или няма , докато след операция след 5-6 месеца вероятността да забременеете е доста висока . Аз така да чакам да забременея с миома минаха 2,5 години , разбира се моята беше много голяма . Чувала съм , че до 1 см. не е проблем.
« Отговор #178 -: Юли 28, 2008, 13:02:03 pm »
Бихте ли ми препоръчали къде в Пловдив мога да се оперирам от миома 2,6 см?
В Медикус алфа е доста скъпо. Що се касае до илачите на мен не ми помогнаха.
*

eagle

• 515
« Отговор #179 -: Юли 28, 2008, 16:15:57 pm »
Игълче,къде се намира миомата ти?
Аз имам два миомни възела на задна маточна стена.Стаменов ми каза,че не пречат при забременяване.Но и аз след две неуспешни инсета започвам да се съмнявам.... :(

Трябва да ми правят диагностична хистероскопия, за да разберат къде точно се намира миомата и дали пречи - иначе Стаменов каза, като ме гледа на УЗ, че е голяма колкото топче за тенис на маса. Дано не пречи и не се наложи операция. Преди това ще правя ЦС, за да видим положението на тръбите. А бе има още работа по мен, ама няма как - едно по едно ще изчистваме.