0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: миома и безплодие
« Отговор #140 -: Май 14, 2008, 17:30:49 pm »
Здравей Sne_do !
Много извинявай за деликатния въпрос , но искам да те попитам / тъй като съм горе-долу в твоето положение/ дали ти беше подут корема ? Това е нещо което ужасно много ме притеснява , тъй като никое момиче досега , дори и с големи размери миоми не се е оплаквало от подуване на корема . Мен това направо ме подлудява , освен , че винаги трябва да се съобразявам какво обличам !
Благодаря ти предварително !
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: миома и безплодие
« Отговор #141 -: Май 14, 2008, 18:34:37 pm »
Благодаря ви мили момичета за милите и окуражителни думи.Наистина малко се поуспокоих,знам че не съм нито пък ще бъда само аз оперирана от миома,ама какво да се прави страха е голямо зло.Хубавото е че ви има и се отзовавате в труден момент.Дано всичко да мине добре.Още веднъж БЛАГОДАРЯ ЗА КУРАЖА.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #142 -: Май 14, 2008, 19:14:14 pm »
Здравей Sne_do !
Много извинявай за деликатния въпрос , но искам да те попитам / тъй като съм горе-долу в твоето положение/ дали ти беше подут корема ? Това е нещо което ужасно много ме притеснява , тъй като никое момиче досега , дори и с големи размери миоми не се е оплаквало от подуване на корема . Мен това направо ме подлудява , освен , че винаги трябва да се съобразявам какво обличам !
Благодаря ти предварително !
Ако мога да ти помогна-корема не ми беше подут но понеже бях доста слаба миомата ми се опипваше през корема.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #143 -: Май 14, 2008, 19:47:17 pm »
о , коремът ми беше толкова много подут , че ми беше неудобно да ходя с по-къси блузки. Когато ме качиха от реанимацията първата ми работа беше да погледна как е положението и - корем нямаше. Дори първите дни се хвалех на близките ми че съм "отслабнала" и все показвах че корема го няма. Аз имах и друг проблем - калкото и да хапна получавах тежест в стомаха , а след операцията блаженство - няма какво да ти тежи. Пък да не говорим за срведнощните посещения на тоалетната по 3-4 пъти , макар че този проблем ми го беше обяснила личната лекарка за притискането на пикочния мехур . А след това - леле колко хубаво било човек да не търчи постоянно до тоалетна. Така , че след операцията се чувствах страхотно "олекнала".
Надявам се да съм ти помогнала поне малко с моите преживявания. Ако мога да ударя едно рамо за още нещо просто питай.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #144 -: Май 14, 2008, 20:53:06 pm »
Здравейте,
Моята миома накрая беше 7-8 сантимета и още 2 миоми по 2-3 сантиметра. Аз съм слаба, но коремът ми беше подут. И аз ходех по-често до тоалетна.
След операцията коремът остана подут - но аз си мисля, че от самата операция (коремна). След около месец спадна!
Момичета - не се притеснявайте! И това ще мине!
Намерете си добър лекар. Тези операции могат да бъдат успешни!
А дали ще е коремна операцията или с лапароскоп преценява хирурга. Това зависи от доста неща. Не само от размера! А и от местоположението!
Моята миома е била (както ми обясни лекарката) на най-кръвоснабденото и опасно място!
Едва ми е спасила матката с коремна операция. А за лапароскопска въобще не можеше да се говори!
Не се страхувайте толкова от коремната операция. Не е безобидна, разбира се!
Но когато всичко мине си е голямо облекчение!

„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #145 -: Май 15, 2008, 10:40:30 am »
Благодаря ти Sne_do! Благодаря ти mpia ! Благодаря ти mira_m66 !
Просто не можете да си представите колко съм Ви благодарна за думите ! Досега живеех с мисълта , че аз съм най-зле от всички , защото никога не бях чувала на някой да му е подут корема , дори и с големи миоми ! Затова реших , че моят случай е толкова тежък , че изобщо няма смисъл да ходя на лекар . Лекувах алтернативно , знаете ... ! В резултат от някъде година започна по-малко да спада и сега пак е подут , но много по-малко и поне не живея вече в тоалетната :)))! Имам дата за операция при проф. Горчев в Плевен , но същевременно проучвам и варианта Виена / там били най-добрите специалисти/ . Както й да е до края на тази седмица трябва вече да реша , защото повече наистина не издържам !!!
Още веднъж с цялото си сърце Ви благодаря !!! 
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #146 -: Май 15, 2008, 15:33:04 pm »
Здравей Евелина , друго решение освен операцията няма , така че ориентирай се и вземай по скоро решение . Това ти го казвам от собствен опит защото аз загубих повече от година за да пробвам билки , гладолечение и какви ли още не работи в резултат на което миомата ми нарастна с цели 6 см , е най - вече беше страха от операцията. Та аз без малко да остана без матка заради собствения си акъл . Не постъпввай така.
Re: миома и безплодие
« Отговор #147 -: Май 15, 2008, 16:57:20 pm »
Знам !В никакъв случай няма да отлагам , така или иначе имам назначена дата за операция . Направо бях потресена , когато проф.Горчев каза , че ще ме оперира , и че няма да е лесно но ще стане . След това изпратих по поща ЯМР до приятелка от Виена която показа снимките ми и там също професора е казал , че ще ме оперира ! Разбираш ли , 5 години ми е набивано в съзнанието , че не може и трябва да ми отстранят цялата матка , и изведнъж 2 възможности . Тове е все едно да обещаеш на слепец , че ще може да вижда !!! Просто хората понякога сме доста глупави , вместо да се радвам , се разкъсва от страх да не сгреша ! И освен това от притеснение за изхода на операцията , въпреки обещанията , мислех , че съм притръпнала от лошите вести , но в момента съм на ръба . И затова и не знам дали ще мина на вариант Виена , защото това означава пак отлагане във времето !
Благодаря ти  за вниманието !
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #148 -: Май 15, 2008, 18:51:23 pm »
Да ти кажа аз на единия ден отидох на лекар-каза ми че може да ме оперира още на следващия ден и аз се съгласих.
Поне си спестих мислите и претисненията ми бяха по-кратки.
Re: миома и безплодие
« Отговор #149 -: Май 16, 2008, 10:00:53 am »
Да така е , това е най-добрия вариант , но при мен така , се получи , че толкова време всички говориха само за отстраняване на матка и толкоз . Е , каквото е писано това !
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #150 -: Май 16, 2008, 12:12:46 pm »
Насочила си се към добър лекар и ще видиш че всичко ще е наред!
Успех!
Re: миома и безплодие
« Отговор #151 -: Май 16, 2008, 13:47:21 pm »
Благодаря ти ! Всичко най-прекрасно и на теб !
Re: миома и безплодие
« Отговор #152 -: Юли 14, 2008, 11:56:18 am »
Здравейте всички мили дами !
Най - после мога и аз да напиша така дългоочакваната/ 5 години / , новина , че се оперирах изключително успешно от огромна миома на матката / такава успешна опирация с толкова огромна миома едва ли досега е правена в България/ . Операцията беше при най-страхотния човек когото изобщо някога съм познавала - проф.Горчев от Плевен . Просто няма думи с които да ви опиша тези хора там . Първо клиниката прилича на четиризвезден хотел , персонала е не от хора , а от ангели , а самият професор според мен не е истински човек , защото това което върши е просто невъзможно за човешките възможности . Цените са просто смешни за условията в които се намираш 800-900 лв. Извършват се всякакви операции - от слагане на силикон до тежки операции като моята ! Смятам да изпратя писмо до 24-часа или Труд , защото наистина хората трябва да знаят за това място . Аз се мъчих цели 5 години , докато стигна до тези хора , а сега вече имам даже реална надежда и за бебе . Пожелавам на всички жени и момичета много радости и здрави и красиви бебета !!!!
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #153 -: Юли 14, 2008, 11:59:15 am »
evelina.k. радвам се че всичко е минало благополучно.
Колко голяма се оказа миомата ти?
Как я махнаха чрез лапароскопия или лапаротомия.
Re: миома и безплодие
« Отговор #154 -: Юли 14, 2008, 12:35:46 pm »
Привет !
Да ти кажа честно , направо се ужасявам да съобщя размера / като филм на ужасите е / - 30/30 см. Огромен тумор . Операцията беше много тежка , загубих много кръв , а и самата миома е била пълна с кръв . Така , че ме държаха 8 дни докато се възтановя . Грижиха се за мен като за бебе , но сега вичи изглеждам чудесно и съм много щастлива , просто още не мога да повярвам , че ми се случи !
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #155 -: Юли 14, 2008, 12:38:45 pm »
Наистина е била много голяма.
Бързо въстановяване.
Re: миома и безплодие
« Отговор #156 -: Юли 14, 2008, 12:59:59 pm »
Благодаря ! Успех на всички !
Re: миома и безплодие
« Отговор #157 -: Юли 14, 2008, 15:00:42 pm »
Скорошно възстановяване!Най-лошото е отминало и сега знай,че ще погледнеш на живота с други очи,казвам ти го от личен опит.Аз също съм оперирана от миома мин.година и те уверявам, че знам през какво преминаваш сега.Успех ти желая от все сърце и многоооооооооооо здраве!
А на момичетата,които имат миоми пожелавам да се борят докрай, докато намерят правилния лекар,който ще ги спаси от мъките!Аз седем години го търсих и накрая,когато се избавих от болките ,просто бях безкрайно щастлива! :goodluck:   
Re: миома и безплодие
« Отговор #158 -: Юли 14, 2008, 16:40:25 pm »
Привет Евелина,
желая ти бързо възстановяване и само положителни емоции от сега нататък.
Аз също съм оперирана април месец тази година и знам какво е да ти падне тежък товар от плещите. Бляновете за бебче изглеждат вече реални !!!!
Успех и късмет ти желая  :balk_103:
Re: миома и безплодие
« Отговор #159 -: Юли 14, 2008, 16:55:05 pm »
Много Ви благодаря , много сте мили !
Човек в такива моменти се чувства толкова щастлив , че му иде да раздава подаръци на всички !!!