0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Апарат за кървно!
« -: Септември 28, 2006, 07:53:21 am »
Момичета моля споделете ако някой има електронен апарат за кървно...........какви са ви впечатления,колко точно измерва! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Апарат за кървно!
« Отговор #1 -: Септември 28, 2006, 08:09:58 am »
Имам и съм доволна./моят е на повече от 10 год./
Не отчитат вярно тези, които се слагат на китката...моят е с маншет за предмишницата /както нормално се мери КН/
« Последна редакция: Септември 28, 2006, 12:13:36 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #2 -: Септември 28, 2006, 08:21:26 am »
Аз имам един за китка.,но ми се струва че нещо немери вярно!
По принцип съм с ниско кървно.Обаче напоследък почна отвреме на време да ми показва високо кървно.100/140......115/160.
Не постоянно ми показва такова кървно.....тук там.Та сега се чудя дали апарата немери точно,или вдигам наистина кървно на моменти. :D
« Отговор #3 -: Септември 28, 2006, 09:19:38 am »
Ади, не му вярвай много на този апарат за кръвно(поне не на тези които са за китката). Баба ми си купи такъв и веднаж мери вярно, а два пъти невярно. За да разберем дали наистина е верен тя си го премери веднъж с електронния и аз и го меря с нормален и познай. Повечето пъти разликата е доста голяма. Незнам ама аз на електронни апарати за кръвно и електронни термометри нещо не вярвам.
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2006, 09:45:47 am »
Свекърва ми има такъв апарат, който мери на китката. Убеждава ме, че мери съвсем точно, стига да са спазени правилата: да си държиш китката на нивото на сърцето, да няма шум наоколо, да си починала малко преди да мериш, а също и да не мериш два пъти един след друг, а да изчакаш малко. Тя си е правила експерименти да сравнява с апарати на доктори и е много доволна.
« Отговор #5 -: Септември 28, 2006, 10:14:16 am »
Майка ми е лекар, ползва електронен за практиката си и купиха такъв на баба ми, която е хипертоник рекордьор  :?
Мисля, че не са имали проблеми и мери точно.
*

balmi

« Отговор #6 -: Септември 28, 2006, 10:27:28 am »
Имам електронен, който се слага на китката и обикновен апарат за кръвно налягане. Електронният почти винаги  показва по-високо кръвно налягане и обикновенно го използвам само за мерене на пулса.
« Отговор #7 -: Септември 28, 2006, 11:41:17 am »
Апаратите за китка не мерят точно при хора над 45 г. възраст. Електронните апарати за кръвно са добри и мерят вярно, стига НАИСТИНА да са спазени изискванията - пише ги в упътването.

В къщи имаме електронен апарат за предмишница, мери вярно и съм доволна. Марката е почти неизвестна, немска - Visomat, но си струва 100-те лева.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #8 -: Септември 28, 2006, 12:31:15 pm »
Електронен за китката - от Метро за около 30лв. - доволна съм и мери що-годе вярно.
Електронен за предмишншца - Самсунг ~100лв. крайно неточен и го върнах - ноооо техника... нито една марка не може да се похвали със 100% качествени продукти.
В тоя ред на мисли - добре че го има Отдела за защита на потребителите.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #9 -: Септември 28, 2006, 23:23:14 pm »
Здрасти Ади!Това,което мога да кажа за електронните апарати е,че за да бъде точно и прецизно измерването,трябва да се взимат средните стойности от две и повече измервания.Това е така,защото кръвното налягане варира непрекъснато,а тези апарати съдържат много прецизни части,които измерват до единици.Тогава когато мерим с обикновенните апарати ухото е субективен фактор и ние също взимаме една средна стойност,било близо до 0 или до 5.Например,казваме 120/80 или 120/75,а не 139/74 или 118/68.Незная дали го обяснявам точно,но се старая!
Желателно е да е само с един и същ(така както си мерим килограмите само на един кантар)По правило трябва да се мери и на двете ръце,но дори и в болниците това става само на едната ръка(обикновенно лявата).Нормално е разликата между ръцете да е не повече от 5mmHg(но това са подробности).
Другото което се сещам е,че трябва се се спазват някой условия при съхранението им.Да се пазят от високи t,влажност и пряка слънчева светлина.
Всъщно аз неискам да те разколебавам с тези обяснения,напротив съпругът ми е доктор и аз от неговия опит ти пиша.Той ползва и е много доволен,стига наистина да се спазват условията за съхранение!!Успех!!
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Септември 29, 2006, 07:55:15 am »
Благодаря ви момичета за отговорите!Вчера сверявах моя апарат с обикновен апарат .........и всичко беше нормално!Разлика между двата беше близо 10 единици,но до някаде е нормално защото кървно се мени постоянно!По принцип моето кървно е 100/60 по ниско...винаги е било такова.........но от скоро като се развалнувам повече явно го вдигам малко!.................
Заключение е че апарата щогоде мери точно! :D
*
« Отговор #11 -: Септември 29, 2006, 15:54:30 pm »
аз също не ползвам и не вярвам на електронните апарати. имали сме доста върнати в аптеката, клиентите недоволстват, а малко са фирмите, които си поемат гаранцията. лично аз препоръчвам механичен  Микролайф или Лумископ на цена между 25-35 лв са и двата модела.Предимството и при двата апарата е че стетоскопа е вграден в маншона заедно с манометъра и помпата.Много са точни и сме нямали оплаквания досега от тях.Иначе сме продавали китайски по 8 лв, които след 1 месец не стават за нищо.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #12 -: Декември 03, 2007, 19:23:20 pm »
OMRON - Японски е с маншет за  подмишница. Доволна съм. Мери кръвно и пулс. Заради второ става и за тренировка, а през бременността е важно с какъв пулс си при различните натоварвания.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #13 -: Декември 03, 2007, 19:35:36 pm »
Ади, аз ти препоръчвам да си купиш съвсем обикновен апарат и слушалки. :)
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #14 -: Декември 03, 2007, 21:25:07 pm »
 :oops: Питането на Ади е от преди повече от година и тя вероятно вече си е купила апарат!  :lol:

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #15 -: Декември 03, 2007, 22:38:30 pm »
:oops: Питането на Ади е от преди повече от година и тя вероятно вече си е купила апарат!  :lol:

:lol: :lol: :lol: Голяма съм блейка. Ама atanasovaira отговаря и аз след нея. не погледнах че пише 2006 :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."