Здрасти Ади!Това,което мога да кажа за електронните апарати е,че за да бъде точно и прецизно измерването,трябва да се взимат средните стойности от две и повече измервания.Това е така,защото кръвното налягане варира непрекъснато,а тези апарати съдържат много прецизни части,които измерват до единици.Тогава когато мерим с обикновенните апарати ухото е субективен фактор и ние също взимаме една средна стойност,било близо до 0 или до 5.Например,казваме 120/80 или 120/75,а не 139/74 или 118/68.Незная дали го обяснявам точно,но се старая!
Желателно е да е само с един и същ(така както си мерим килограмите само на един кантар)По правило трябва да се мери и на двете ръце,но дори и в болниците това става само на едната ръка(обикновенно лявата).Нормално е разликата между ръцете да е не повече от 5mmHg(но това са подробности).
Другото което се сещам е,че трябва се се спазват някой условия при съхранението им.Да се пазят от високи t,влажност и пряка слънчева светлина.
Всъщно аз неискам да те разколебавам с тези обяснения,напротив съпругът ми е доктор и аз от неговия опит ти пиша.Той ползва и е много доволен,стига наистина да се спазват условията за съхранение!!Успех!!