0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Няма ову!
« -: Септември 27, 2006, 07:23:48 am »
Здравейте момичета!Няколко месеца мерих БТ и всичко беше като по учебник ,двуфазност ....ЛФ..12 дена!
Сега от 2 месеца си правя фоликулометрия..........1 месец ановулаторен,фоликула спря да расте!/2 месец порастна идеално,но не се пука и претърпява обратно развитие!И БТ пак се покачва!
И стигам до извода,че преди може и да съм нямала ову!??.....Незнам какво да си мисля! :(.....незнам каде е проблема!Дори вече 2 месец пия билки за забременяване и за ову! :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Няма ову!
« Отговор #1 -: Септември 27, 2006, 08:32:44 am »
Здравейте момичета!Няколко месеца мерих БТ и всичко беше като по учебник ,двуфазност ....ЛФ..12 дена!
Сега от 2 месеца си правя фоликулометрия..........1 месец ановулаторен,фоликула спря да расте!/2 месец порастна идеално,но не се пука и претърпява обратно развитие!И БТ пак се покачва!
И стигам до извода,че преди може и да съм нямала ову!??.....Незнам какво да си мисля! :(.....незнам каде е проблема!Дори вече 2 месец пия билки за забременяване и за ову! :(

Сама по себе си двуфазността/при графиките/ не е гаранция че е имало О.
Трябва разликата в температурите ФФ/ЛФ да е от 0,4 до 0,6 градуса. Ако е по-малко това показва, че фоликула не се е пукнал / достигал е някакви размери, но не се е пукнал/.Прогестерон, макар и в по-малки кол-ва започва да се отделя преди О.
Ако БТ е доста висока /има двуфазност/ и се покачва стъпаловидно - това може да е причинено от т.н ЛУФСиндром - при него има прогестерон, както при норм. О.
Съжалявам Ади :(
Какво казват лекарите за това?
Правила ли си стимулация?
И не се измъчвай, не ти трябва да решаваш,  какво да правиш, а лекарят ти. Ако той неможе - смени го.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #2 -: Септември 27, 2006, 08:54:42 am »
Преди правих 2 стимулации при инсета с Клостилбегит и Серофен,имах по 1 доминантен фоликул ,пукаше се с прегнил ,но за жалост изтънена лигавица!ееееее   сега са наред гонатропни,които исках да избегна! :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Септември 27, 2006, 09:19:13 am »
Първо проследи нещата още един месец.
*

adi

• 7710
« Отговор #4 -: Септември 27, 2006, 20:44:02 pm »
Така и мисля да направя!Ще направя още една фоликулометрия и после отивам при д-р Даскалов и да видим какво ще правим от тук нататък! :D
*
« Отговор #5 -: Септември 27, 2006, 22:35:01 pm »
adi, при мен случая е подобен. Този месец реших да направя фоликуметрия, за да видим как е ову-то. На 13-ти ден имаше доминантен фоликул, но не се спука, а направо започна да става на жълто тяло. Аз също пия последните два цикъла билки, но явно не са помогнали много. Естествено температурата се покачва, но това го знам и от стари проследявания на ехограф, че температурата се вдига въпреки, че не е настъпила овулация. За следващия цикъл решихме с д-р Даскалов да сложим прегнил ако има отново доминантен фоликул и след това ще решим ако нищо не стане за по-следващия цикъл дали да правим стимулация. Много не ми се иска да правя стимулация с клостилбегит, защото той изтънява лигавицата. Но според мен засега само прегнил е добро решение стига да тръгне доминантен фоликул.
*

adi

• 7710
« Отговор #6 -: Септември 27, 2006, 22:44:33 pm »
fauna,мила Клостила не при всеки изтънява лигавицата!
При мен изтъни и то доста,но при теб може да е различно!При всеки е индивидуално!Следващ месе ако пак има доминантен фоликул шще сложа и аз Прегнил да видя какво ще стане! :D
*
« Отговор #7 -: Септември 27, 2006, 23:00:48 pm »
Така е adi, но аз съм правила стимулации преди време и лигавицата не беше от най-добрите, естествено веднага след ову започвах да пия утрогестан. Успех през следващия цикъл.  :balk_602:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Септември 28, 2006, 02:43:03 am »
Фауна, ако фоликулът не се спука, жълто тяло не може да има.
*

adi

• 7710
« Отговор #9 -: Септември 28, 2006, 07:42:48 am »
Фауна,Лали е абсолютно права!Може би това което се видя да е бил обратно развиващ се фоликул!.............когато се получава обратно развитие на фоликула,той по форма до някаде прилича на жълто тяло ...(по-малък,неравномерен,збърчкан),....но добър лекар ги различава! :D
*
« Отговор #10 -: Септември 28, 2006, 08:00:08 am »
Фауна,Лали е абсолютно права!Може би това което се видя да е бил обратно развиващ се фоликул!.............когато се получава обратно развитие на фоликула,той по форма до някаде прилича на жълто тяло ...(по-малък,неравномерен,збърчкан),....но добър лекар ги различава! :D

Да, прилича на жълто тяло.
« Отговор #11 -: Септември 28, 2006, 09:15:11 am »
цитат от статия "... развива се доминантен фоликул, но не достига до необходимите размери и се лутеинизира (образувайки жълто тяло), при това - цикълът е редовен, прогестеронът е в норма, но фактически - овулация не настъпва;..."

статията е: Стимулиране на овулацията
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #12 -: Септември 28, 2006, 09:57:24 am »
Брей, а аз компетентно разправям наляво и надясно, че вдигне ли се темп., ову има със сигурност! Егати, как се обяснява това?
Матей - 1.04.2006 г
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #13 -: Септември 28, 2006, 14:21:59 pm »
Ох Ади, Фауна пожелавам ви успех с прегнила. При мен не помогна :(. Дано да успеете да спукате, че разочарованието след поставен прегнил и вида на огромния Не спукал се фоликул е ужасно. Прегръщам ви и двете. Подкрепям Лали, че ако няма ову не се образува жълто тяло. Фоликул, които лутейнизира просто си претърпява обратен ръстеж  намаля рамерите си докато изчезне. Може би променя формата си. В тоя случай е хубаво да се пуска и прогестерон мисля на 7-мия ден. Макар че аз пуснах на 8ми ден при не спукал се и беше в норма прогестерона. И при мен БТ се покачва,въпреки че нямам ову. А и нещо друго четох, че не правенето на овулация пречи на образуване на хубава лигавица, което пак е странно защото аз си правя 12-13мм 8O. Абе хахава работа  :lol: 8). Успех ви желая и дано скоро се похвалите с добри резолтати. Прегръдки на всички.
*

adi

• 7710
« Отговор #14 -: Октомври 03, 2006, 21:28:36 pm »
Момичета ...каква може да е причината за липса на ову???? 8Oи как е възможно графиката на БТ да е идеална и да няма ову???Вече нищо неразбирам. :(
« Отговор #15 -: Октомври 03, 2006, 21:51:00 pm »
По дяволите, графиката ти наистина е супер :( Адина, кураж мила!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #16 -: Октомври 03, 2006, 22:30:57 pm »
adi, може би както обяснява denis това бавно стъпаловидно покачване показва, че е нямало ову, а в същото време прогестерона се покачва. Поне аз така си го обяснявам, изглежда при ЛУФ синдром също има двуфазност.
*

adi

• 7710
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2006, 07:14:42 am »
Когато правих инсета с стимулация и имаше доказана ову пак стъпаловидно се покачваше БТ.Тогава също мерих БТ. :(
« Отговор #18 -: Октомври 04, 2006, 07:57:34 am »
Ади, при мен се получава същото, понякога имам двуфазност и добри графики а ову не.Хормоните са ми в норма прогестерона се покачва,  даже си имам и болки все едно фоликула се пука, цс всички екстри но ову не. Аз съм с доказан ЛУФ синдром и по мнение на док проблема не е хормонален и затова имам добри графики, но се получава задържане на фоликули заради прекарана инфекция в малкия таз.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*

adi

• 7710
« Отговор #19 -: Октомври 04, 2006, 08:03:15 am »
Бобка и какво предлага док?????Как ще процедирате от тук нататък??
Ами Прегнил?????помага ли???
« Последна редакция: Октомври 04, 2006, 08:09:30 am от adi »