Извинявам се за кирилицата!Искам да попитам препоръката трябва ли да има подпис?
Всъщност ще питам за цялото заявление...
В Осиновяващ пишем имената на мен и съпругата ми!
Граждански статус... какво се пише?
Питат за хронично заболяване...диабета дали ще ни създаде спънки?
Регионални дирекции за социално подпомагане...какво да пиша?Само нашата или...
Ако впиша други трябва да посещавам дирекцийте които съм вписал?!
Извинявам се може би въпросите ми са глупави но...
Благодаря Ви!
Зайко успех и от мен!
Отговарям на въпросите, които мога: Препоръката трябва да е подписана /поне нашите бяха/; Граждански статус - женен/омъжена?; Диабета няма да е спънка, съпруга ми е с ТЕЛК 97% с чужда помощ и диабета му е едно от заболяванията
- най-невинното; РДСП-тата, които посочите ще ви впишат в регистрите си за кандидат-осиновители. Тях няма да ги посещавате, но е добре да си направите сметка, ако ви предложат детенце от най-отдалеченото РДСП колко пъти ще имате възможност да посетите детето в рамките на единия месец за опознаване, после още докато дойде делото , самото дело и накрая да си приберете детето. Ако посочите само вашата област помисли дали има Дом за деца от възрастовата група, която предпоитате. Обсъдете със соц. работник, той също има инфо за Домовете от близките области. За срещите със соц. работник - не им се притеснявай, просто бъдете искрени и всичко ще е наред! Ние имахме една среща заедно, после двамата поотделно и по една среща с поръчителите ни, на която ние не сме присъствали. Не си спомням да ни е питала нещо, което да ни притесни .
Успех и дано бързо минат дните до срещата ви с вашето детенце!