Valex,
относно посещенията на соц.работници - изобщо не си длъжна да живееш в една къща като затворник с детето си, за да си на разположение. Няма такова нещо.
Те си отиват на адреса и поемат риска и дане те намерят - много е вероятно. Най-малко може да си на разходка, гости, пазар и пр.
Ето какво стана при нас преди две седмици:
обаждат ми се по мобилния телефон към 15.30ч, че искат да ни посетят на другия ден. Аз казвам, че вече ходя на работа и детето е на градина и не мога така от днес за утре да си взема почивен ден и дали може да се обадя когато си уговоря отпуска с шефа /егаси все пак в тази криза трябва да си пазя работата/. Дамата ми настоява, че поради ред причини утре трябва да е срещата. Уговорих съпруга ми да не ходи на работа съответно да поеме и детето за цял ден защото няма да ходи на градина...обаждам се на соц.работничка и й казвам, че няма проблем да ни посетят утре, но 1. аз няма да си бъда вкъщи и 2. детето спи от 13 до 16ч и да съобразят часа на срещата ако искат да я видят /предполагам, че е задължително/. Представете си тя малко се нацупи, че аз няма да съм вкъщи и каза, че ще се постарае да съобрази часа за почивка на детето. После ме хвана яд, че не я отрязах с обяснението, че в момента имаше грипна епидемия в София и не се аргументирах с това като причина за отлагане на срещата. Иначе дошла е към 11ч, стояла е половин час и е задавала мн въпроси за това как така сме дали детето на градина, как се адаптира там, какво яде, само ли яде, ходи ли на гърне...ей такива неща. Все пак изтърпява се - това им е работата.