0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Практически съвети
« Отговор #240 -: Януари 21, 2009, 12:55:14 pm »
Обади се веднага и поискай да говориш с директорката. Всичко това много спокойно и тихо - без караници. Кажи им, че ако цялата папка с документи е загубена, ще се наложи, просто нямаш друг избор  :wink:, да сезираш Комисията за защита на личните данни.
Пиши бързо какво е станало, защото наистина ще напишем една жалба, че ще ги и накажат
В очакване ....
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #241 -: Януари 21, 2009, 13:13:35 pm »
Да бе!  8O Как е възможна такава простотия, чак пък цяла папка да изчезне ей така, вие сте им ги дали в ръцете, къде са ги навряли те 8O Някоя с извинение "смотла" ги е мушнала някъде си и просто един хубав ден ей така ще изкочат. Според мен им се обади пак да 'почват да търсят иначе жалба и наказания, както е казала Фуси
*
« Отговор #242 -: Януари 21, 2009, 13:31:55 pm »
Точно така, обади се и поискай да говориш с директора!
Според мен папката си етам, просто не им се търси.
Настоявай, трябва да я намерят!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #243 -: Януари 21, 2009, 13:39:31 pm »
Вече бяхме при директорката, тя ни уведоми, че от няколко дни(!)целият отдел търси нашите документи. Мъжът ми изиска от тях официален документ с подробен опис на изгубената документация, че не се знае какво ще трябва да доказваме...
В своя защита от ОЗД ни увериха, че досега не им се било случвало такова нещо...
Доста съмнителна чест, бих казала.
*
« Отговор #244 -: Януари 21, 2009, 14:13:50 pm »
Къде се случва това нещо?Не ,че има значение.Трябва да се търси отговорност според мен първо от социалния ви работник,нали той работи с документите ви!
*
« Отговор #245 -: Януари 21, 2009, 14:17:12 pm »
Казвай, пишем ли жалба
В очакване ....
« Отговор #246 -: Януари 21, 2009, 14:20:11 pm »
Мъжът ми вече пише, той е много "на ти" с тия работи.
*
« Отговор #247 -: Януари 21, 2009, 14:34:05 pm »
уф, абе аз се размислих, атова както се вижда до нищо добро не води  :lol:

Не искам да те плаша, но ако наистина някоя патка ти е затрила неизвестно къде цялата тая документация и тя попадне в ръцете на измамник - голяма беля може да стане

Не знам дали да не съобщите в полицията съвсем сериозна съм - там има копия от личните ви карти, удостоверения от НСС, от общината, от съда

1. Напишете жалба до КЗЛД - http://www.cpdp.bg/kontakti.html
в нея искайте да се наложи санкция

Ето малко инфо
РЕШЕНИЕ № 9154
Върховен  административен съд на Република България - Пето отделение
София, 09.11.2004

....
В контекста на тази нормативна уредба, предписваща задължения по съблюдаването на установените правила на ръководителите на учрежденията и организациите (арг. чл. 10, ал. 1 от ЗДАФ), административният орган е следвало да ангажира доказателства, че търсеният договор е унищожен с решение на експертната комисия, респ. - че е архивиран, като се посочат данни, позволяващи издирване на местонахождението му. В противен случай органът следва да издири виновните за изгубването на документа длъжностни лица, като състави съответния констативен протокол, удостоверяващ този факт, респ. - да го предостави при нужда.

« Последна редакция: Януари 21, 2009, 14:43:48 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #248 -: Януари 21, 2009, 14:41:53 pm »
Знам,Fussii,знам...
То да бяха само новите документи да се извадят - ок, ама не е само това...
Иначе всички в ЗД явно си даваха сметка какво произтича за тях от тая работа, щото бяха по-ниски от тревата, даже щяли да покрият паричните разходи...
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #249 -: Януари 22, 2009, 15:34:00 pm »
Плодче, какво става, последно какво решихте да правите? Наново ли ще вадите документите  :?
« Отговор #250 -: Януари 22, 2009, 16:19:29 pm »
Последно се разбрахме, че засега ще ползват копия, които любезно ще им предоставим(много предвиливо бяхме снимали всичко), и ще се вместят в срока.
Оригинали ще ни искат едва когато стигнем до осиновяването. В общи линии нещата се подреждат, с изключение на това, че не знаем в чии ръчички ще попаднат документите.
Мерси на всички за съпричастието и съветите.
 :)
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #251 -: Януари 22, 2009, 18:39:47 pm »
Супер, хихи  :wink:
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #252 -: Февруари 02, 2009, 19:44:07 pm »
Получихме доста писма, но естествено не всичките 28. Чудя се дали да започна да звъня по РДСП-тата дали сме вписани в техните регистри, защото вече минаха 3 седмици от одобрението ни за осиновители.  :ask:
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #253 -: Февруари 11, 2009, 14:52:46 pm »
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #254 -: Март 17, 2009, 13:40:14 pm »
Здравейте мили момичета предварително се извинявам ако не сьм на правилното място обаче сьм притеснена и искам да питам-вчера говорих с една приятелка която ми каза  че на 6 месеца трябва да си подновявам документите а аз незнам да е така нали вече ме има в регистрите на домовете ще ви бьда много благодарна ако някой ми отговори че да не се окаже че и аз незнам какво чакам
*
« Отговор #255 -: Март 17, 2009, 13:45:47 pm »
няма такова нещо.
повечето от документите имат давност 6 месеца, нотова не означава че трябва да ги подновявашш нон стоп
когато ви предложат детенце, което вие решите да осиновите, тогава ще ги подновите
Успех!
В очакване ....
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #256 -: Март 17, 2009, 13:51:30 pm »
Благодаря много за бьрзия отговор че вярвайте снощи не спах ама нямаше форум за да питам явно имаше проблем Желая на всички чакащи по бьрзо да гушнем тези тьй чакани рожби! И още ведньж сьрдечно благодря-и аз така знаех ама си викам може нещо да се променило за 2 години
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #257 -: Април 22, 2009, 17:49:56 pm »
 Момичета, на някоя от вас налагало ли се е да подновява документите след двугодишният период? Какъв е редът, имате ли представа? Нашият двугодишен период откакто сме вписани в регистрите изтича в началото на юни!!!

« Отговор #258 -: Май 16, 2009, 12:34:16 pm »
 Здравейте момичета,
почти съм готова с документите ,
стигнах до препоръките ,струва ми се ,че тук някъде бях чела
примерна препоръка /какво трябва да се пише/
Моля ви за помощ ако се сещате за такова нещо да ме упътите,
или да ме ориентирате какво трябва да пише,че нещо не можем да си го исзмучем от пръстите с нашите приятели.
Мерси много
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
« Отговор #259 -: Май 16, 2009, 16:04:35 pm »
An-manisto ако желаеш мога да ти изпратя на лични моите препоръки като ориентир, само кажи.  :D