Аз мога да отговоря за дирекцията в Слатина - пред мен е списъкът, който ми дадоха вчера от там (ще отбележа и кое ми каза да подам с документите):
1. Копие от лична карта (при подаване). Единият от съпрузите задължително трябва да се води по постоянен адрес (адресът, вписан в личната карта) в района на дирекцията (за София - дирекциите не са районирани като общините - например Дианабад половината е в дирекция Младост, а другата половина - в Слатина). За другия съпруг не е задължително, но поне трябва да има временна регистрация в района на дирекцията (това са едни бланки, които се попълват в общината и единия екземпляр остава за вас. В този случай се подава и копие от тази бланка.
2. Медицинско удостоверение от личен лекар за здравният Ви статус, на което да пише, че е за осиновяване на дете (на по-късен етап)
3. Медицинска бележка от градски диспансер за белодробни болести, че не боледувате от белодробни болести. На нея да пише, че е за осиновяване на дете. Адрес: гр. София, ул. "Кирил и Методий" № 78 (на по-късен етап)
4. Служебна бележка от Национална следствена служба, че не се води наказателно дело срещу Вас. Да пише, че е за осиновяване на дете. Бул "Г.М.Димитров". (на по-късен етап)
5. Служебна бележка от съответната община по местоживеене от отдел "АПОН", че не сте лишавани или ограничавани от родителски права (на по-късен етап)
6. Областен психо-диспансер, медицинска бележка, че не се водите на отчет (на по-късен етап)
7. Свидетелство за съдимост от СРС (на по-късен етап)
8. Копие от нотариален акт за жилището (при подаване, но да уточня, че аз казах, че имаме наше жилище)
9. Копие от удостоверение за граждански брак (при подаване, но да уточня, че аз казах че сме женени)
10. 2 препоръки (при подаване или по-късно, но са необходими за проучването)
11. Изследвания за СПИН и Васерман (на по-късен етап)
12. Служебна бележка за доходите Ви за предходните шест месеца (не уточни, но аз мисля да я подам в началото, понеже ако се наложи и по-късно винаги мога да си взема нова)
13. Попълнено заявление (те дават образец и, естествено
се подава при кандидатстване)
Общо взето жената каза да снимаме документите, които имаме налице в момента - лични карти, нотариален акт и удостоверение за граждански брак и да ги подадем за да стартира процедурата, а после по всяко време можем да даваме допълнителни документи.
Това обаче е за дирекцията в Слатина, не знам дали в другите дирекции нямат други изисквания.
peti_pati, така като гледам моя и твоя списък съвпадат абсолютно, с изключение на удостоверение за раждане.
Препоръчвам ти да отидеш в дирекцията по местоживеене и да провериш там лично, как стоят нещата.
Желая ти успех и да ме държиш в течение, как вървят нещата при теб
.