на 13 /не се стърпях/,15,16 и 17 ден, след като засякох овулация. по принцип дължината на цикъла ми варира в доста големи граници и не ми се случва за първи път да ми се появяват силно изразени предменструални симптоми, след това отшумяват и ми идва чак след 20-тина дни. така цикълът ми става примерно 56-57 дни.
четох в зачатие част от статиите и останах с впечатлението, че дефектите в ЛФ се изразяват в това, че тя е по-къса, отколкото е нужно, а не по-дълга. също и, че да не е имало овулация е другият вариант да има проблем. може и да не съм разбрала правилон, обърках се вече.
затова се чудех дали е възможно тестът да отчита повишаване на хормона, но въпреки това, да не настъпва пукане на фоликула.
опити да си засичам овулацията правя от няколко месеца /с тестове/ и започвам сериозно да се притеснявам, явно имам някакъв проблем с този странен цикъл. специално за това на лекар не съм ходила, но съм казвала, че не и е редовен цикълът като съм ходила на гинеколог и са ми казвали, че е в реда на нещата, едва ли не просто особеност на организма
.