chapla, убягва ми на каква възраст сте, но мисля втора каша е хубаво да въведеш елда. Но аз и преди писах някъде, че съм против тези плодови каши, особено на по-малка възраст. Отделно, че банановата ще е и сладка. А и като яде детето оризовата с добавено АМ, какъв е проблемът. Ние карахме на оризова само до 10 месеца.
Дъщеря ми е на 6 месеца и не ми се иска да й давам елда, не съм много сигурна заради алергените, а татко й има алергия към някои плодове, прах и други и съм по-предпазлива. С кашите ни е трудно и засега открих, че мога да й давам оризовата, смесена с АМ с биберона, а ще купя по препоръка на Бърди друга и ще пробваме пак с лъжичка. Смесвам я с плод, но като е повече кашата и отказва, характер:) А иначе режимът ни е: понякога нощем към 2-3-4 АМ, особено като я тормозат зъбките, но не винаги- в 6 или 7 АМ - в 10 каша с АМ - в 13 зеленчуково пюре, засега само морков сме пробвали, от пет-шест дни,плюс АМ - в 16 ябълка с мааалко оризова каша с АМ и АМ с биберона - в 19-20 АМ. Това е общо взето, малко ни е трудно да сме на четири часа, пробвала съм, но се изнервя Ребека, а пък иначе трудно яде повече от 160 мл АМ, но вече отказах да се тревожа, надявам се, че ще почне скоро да яде повече, все пак растем на месеци:) Не знам банан с кашата дали мога да й дам, за тиквата съм чела, че малките бебенца ги запича за разлика от възрастните...