Джиджо, тиквата и моркова запичат.
Можеш да въведеш примерно тиквичка, червено цвекло.
Ти само каша ли даваш? Аз лично не съм имала проблем със приготвянето на ориговата каша на Милупа, било с кърма, било с АМ .
Единствено при захранването обаче съм давала чиста каша. Обикновено кашата ми е около 1/4 или 1/3 от порцията и останалото е зеленчуково или плодово пюре.
Моят съвет е да въведеш повече зеленцуци и плодове /около пет от всяко/, да въведеш жълтък и чак тогава да пристъпиш към месото. Месото при мен беше последната група храна, с която захраних.
Грозно е да го казвам, но малко педиатри са наясно с захранването и храненето на бебето. На моята педиатърка и дадох схемата, систематизирана от Рали и веднага и намери три кусура. Според нея лещата може да се въведе по-рано, но да изчакам с брюкселското зеле
.
По въпроса за захранването с ориз - въведеш ли оризовата каша, да, детето се смята, че е захранено с ориз във всичките му разновидности. Лично аз обаче предпочитам домашно приготвената храна, щото детето ми не е китайче да яде Хип-овските пюрете, чието съдържание неминуемо съдържат грис от ориз.
За почивката между захранванията - да , правя почивка противно на всякаква логика. Два, три или пет дена, но винаги има такъв момент. Моето съждение е /не съм го прочела никъде/, че организма трябва "да свикне" с новата храна , пък и не съм състезание по спортно бягане на 500 метра с препятствия.
В заключение - за мен най-важен е баланса. Примерно ако дам сутринта картоф и морков /запичащо/ следобед давам слива /разхлабващо/. Ако детето е яло по-тежка храна на обед /примерно телешко с два зеленчука и глутен/, следобед е нещо по-леко като например малко кисело мляко с много плод.
Като почнах захранването четох, четох и се оплетох като пате в калчища. Както прочетох в едно списание - избираш си само един човек /баба, приятелка, лекар/ и слушаш само него. Аз избрах да слушам само д-р Бърди и не сгреших. Вярно, малко "модифицирах" неговата схема, но това е друг въпрос.
П.П. По теми на захранването д-р Бърди тук ли да питаме?