Здравейте,момичета.Имах огромното желание да изчета всичко събрано до тук по темата,за да не питам нещо което вече е коментирано,но...времето ме притиска.Накратко:моето дете е на 8 месеца и е с фамилна обремененост към алергии."Виновните" за това сме аз,дядо му по бащина линия и подочувам и други роднини.Захранването започна на 6м. и половина с 10 дневно ядене на домашно картофено пюре-2-3 лъжички1после 5-6, 9-10 и т.н.Обаче се запече яко и на 5-я ден толкова се притесних,че без да се усетя че трябва постепенно да вкарам и другия зеленчук ударно за 3 дни проядохме тиква-2 дни по половин пюре и на третия ден цяло.После въведох моркова,ама дори не си спомням по каква схема /май като тиквата/ и дойде време за консултацията.педиатърът каза да почваме месо и като го въведем да въвеждаме каши.И аз без първо да си сверя часовника с други майки,с вас например хоп-пуешко още същия ден 1/4 бурканчето /педиатърът каза за 3-4 дни да го въведа/.Следващия път му дадох 1/2 бурканче.Третия път трябваше да е 3/4,ама едвам стигнахме до 1/2.На вкус детето го прие,но стомахчето му не се чувстваше добре.Още първия път като му го дадох забелязах че рязко се увеличи повръщането и чревцата му къркореха,но баща му твърдеше че си въобръзявам.И така след като се осъзнах и спрях пуешкото говорих с други майки и се оказа че е било прекалено рано /започнах да го въвеждам 20 дни след като за пръв път дадох храна различна от кърмата/.Проблема е че след това трудно приемаше и зеленчуците които беше проял,имаше и разстройство.Едва преди около две седмици въведох нов зеленчук-карфиол.Че го хареса,хареса го,ама има много гадзове и изглежда и колики,защото се гърчи както когато това беше на дневен ред.През последните 4 дни въведох оризова каша-50 мл мляко /всъщност правя я с кърма/,100 мл мляко,150 мл и 200 мл.Много я харесва,но първите лъжици които давам са каша,а после става рядко като мляко и му изтича от устата докато поема лъжичката.Уж следвам инструкциите на кутията.Днес започнах да въвеждам пак месото.Този път заешко и по-бавно.Уж щях да дам само 1-2 лъжички,но то така зяпаше че се увлякох и дадох повечко,но по-малко от 1/4.След обяд обаче започна да яде кашата и в един момент я отказа /не вярвам да е отказал защото вече беше течна и се разливаше по него.Вчера си я хапна и в този вид/.И сега пак стигам до чуденето това означава ли че има проблем с месото.Защото като отказа кашата си поиска да си дояде с кърма.Беше си гладен.И още нещо.Като давам месо през ден,а в останалите дни зеленчук мога ли паралелно с месото да въвеждам нов зеленчук в дните в които не яде месо.Моля ви да коментирате грешките ми и да ме насочите как да продължа със захранването,защото това ми се вижда много сложно преживяване.Извинявам се че стана дълго,но рядко имам възможност да отделя време за форума и гледам да напиша всичко.със сигурност нещо съм пропуснала,но като се сетя ще питам.Сега ви оставям че нощното дежурство започва.За съжаление освен че захранването ни е безразборно имаме проблем и със спането и всяка вечер будуваме,понякога с часове.Ще сам много благодарна на всички съвете.Ако трябва да ми се скарате,направете го.Просто с педиатърът не мога да говоря,защото тя някак си ни претупва.Казва ми всичко най-общо и аз трябва да интерпретирам,а пък от захранването много зависи здравето на детето и вече се чувствам виновна че оплесках всичко.До скоро