cygnus,Верди, я да те попитам за тези сокчета на HiPP.
Значи, както писах, аз сокчета досега не съм давала изобщо – нито готови, нито фрешове, а само плодове. Само едно единствено сокче (0,750 л, червени плодове с желязо на Hipp) давах преди около 2 месеца (по съвет на педиатър), защото хемоглобинът ни беше малко нисък. За съжаление, не мога да ти кажа какъв му беше съставът. Тъй като в момента сме пак болни, днес купих също сок от червени плодове, но 500 мл (ябълков сок 63%, гроздов сок 33%, сок от арония 2%, сок от черно френско грозде 2%, витамин С, железен цитрат (5мг/100 мл). Плодово съдържание – 100%).
Кога се дават и по колко се дава?
Най-малките шишенца на Hipp са с вместимост 200 мл.
Ако разсъждавам логически, като разделиш 200 мл на 3 дни (колкото пише, че може да се съхранява), се получава, че бебето трябва да изпива мнинимум по 65 мл на ден. А на практика колко ще изпива детето, знаеш, зависи от него. Ако съдържа продукти, които още не са били опитвани, добре е да се започне с малко количество, както се въвежда нова храна.
За колко време може да се изпие след като се отвори, след хранене или между храненията? Мисля си дали е добре да вкарам и малко сокчета?
Неотворените сокове, както и пюретата на Hipp, се съхраняват при стайна температура, а отворените сокове – 3 дни в хладилник. Честно казано, понеже моят единствен сок беше 750 мл, а синът ми пиеше по 50-60 мл на ден, държах сока в хладилник не три дни, а една седмица (не забелязах да има промяна във вкуса), след което го изпих аз.
За това дали да се дават соковете след храненията или между тях, не мога нищо да кажа. Единственото, което се сещам в момента е, че в режимите на хранене, публикувани в сп. „9 месеца”, които принципно са според ранното захранване, соковете се дават по 30 мл (1/2 кафена кашка) половин-един час след закуската и същото количество половин-един час след вечерята. За 5, 6 месец това е само сок, за 7 месец – сок или детски нектар, за 8 месец – сок, или детски нектар, или сурово настъргани плодове.
Някъде четох пресни плодове след 6 месеца, другаде след 10 месеца, а в книжката ми пише от третия месец изцеден сок от ябълка и морков, на кой да вярвам вече
Най-малко вярвай на книжката, щом пише сок от 3 месец. Последователността на въвеждането и на плодовете, както и на другите храни, зависи от вида на плода, алергенността му и конкретните предпочитания на бебето.
Нинче,Иначе, нощем като обладнее голямо сучене пада. Само ме притеснява да не се обезводни.
Щом суче добре нощем, нямаш основания да се притесняваш, че ще се обезводни.
Та мисълта ми беше, че май се оказа, че ние бързо, бързо(след седмица и половина) май минахме на 2 хранения. Ще видя утре как ще е.
Ето това имах предвид, като казвах основния ти ориентир да е детето. Само внимавай да не стане прекалено бързо – в смисъл да преяжда от лакомия и после да повръща.
Гане,Дони, аз го държа в хладилника и после го разреждам с топлата вода, с която правя шишетата. Ако е много студен - слагам по-гореща вода. Така му намалям дозата фруктова захар
И аз така правех, само че мисля, че не е редно да е гореща водата, просто топла.
Ния, момичета да ви попитам, сокчетата ,които давате от вън ли ги купувате? в смисъл не правите ли фрешове. аз нямам доверие на тези консерванти и като се замисля досега не съм давала така наречените натурални сокове.Не е ли по добре прясно изцедения сок, отколкото консервирания с незнайно съдържание.Вашите бебета са още мънички, но моята Ели всеки ден пие по половин литър фреш разделен на 3 приема.Единствено без киви.
Ако моят син пиеше течности и аз щях да давам фрешове. Но той засега предпочита плодовете, нарязани на малки парченца или настъргани.