0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте Д-р Бърди,
децата ми са на 8 месеца, лекуващия им лекар настоява да въведа жълтък, тъй като едната е с нисък хемоглобин (аз съм с таласемия). Моя въпрос е има ли смисъл да бързам, ще помогне ли това по някакъв начин да детето (сега започнах да въвеждам месо).
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 16:36:03 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
     :D Днес си правих "кубчета" от картофено и ябълково пюрета,по идея на мама Верди.Варих,пасирах,сложих във формички от бонбони и във фризера.Тепърва продължавам с останалия асортимент.Въпроса ми е ,все пак да варя ли отново няколко минути картофеното пюре,след размразяването или мога да го ползвам без проблем,претоплено на микровълновата фурна? За ябълковото пюре,знам че само с претопляне е готово за консумация....И мамо Верди,много ти благодаря за съветите...днес цял ден не излизам от профила ти...много си ни полезна! :D
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 15:18:54 pm от baracuda »
*
Баракудке, и аз правя замръзени плодове и зеленцуци много е удобно,но специално за картофа знам ,че не е хубаво да се замръзява ставал тричав и безвкусен след размръзяване.Картофи варя,пасирам и в хладилника ,ползвам ги на два пъти.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Картоф има целогодишно, и аз не съм го замръзявала. Както и ябълки, замръзявам само сезонните плодове и зеленчуци и то когато са в разгара си.
Иначе първо размръзявам и след това претоплям (на микрото).

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

baracuda

• 5348
  Благодаря , момичета:D Направих първо картоф и ябълка,защото сега започвам да въвеждам картоф и ще са ми нужни малки количества,а ябълката не я обича много,та я смесвам с нещо друго,та пак затова ми трябва да е на кубчета.То е ясно,че е хубаво да се замразяват сезонни плодове,затова сега ще си "приготвя" солидно количество тиква(която още не съм въвела,де).Иначе ползвам пюрета "Гербер","Сънвал" и "Семпер".Та,ще бъда благодарна за още мнения относно замразяването на картофеното пюре.Хубав ден от мен! :D

*
Дори и сега да въвеждаш какво пречи да сложиш 1/4 картофче, морковче или каквото си въвела, да свариш в една тенджерка, да пасираш и да предложиш. Много е лесно, не е нужно да режеш дори на ситно, нали пасираш, винаги е прясно сготвено...
Мили майчета, посъветвайте ме каква лъжичка е най-добре да взема като започва захранването - марка, вид материал?
*
На мен и на малката в началото ми бяха удобни Авент-ските. Малки са и са подходящи за началото, платмасови са. Два месеца след началото и взех Томи Типи-меки са отпред и много добре обират храната, сега имаме и Нук. Като се замисля не сме имали силиконови, до колкото знам много бързо се боядисват.

*
Да, лъжичките на авент според мен са много подходящи за захранване. И двете деца с такива храних до 7-8м., след това пак с пластмасови, но по-големи, на Хип са хубави.
*
И ние с Авент започнахме, сега съм на Нук.
*
Аз пък взех 3 броя в една опаковка на Канпол.Едната е за захранване цялата силиконова,втората е по-голяма пак силиконова и третата е вече пластмасова.Много съм доволна.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Ние имаме арсенал от лъжици. :oops:
Сега вече яде с комплекта на Кампол от два бр. дето са, голяма за супите и по-малка за останалото.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Аз взех едни гумени на НУК и после още две, но моето дете така и не яде от тях. Затова си карам с една метална кафена лъжица. А все още яденето ни е зор, но си караме така по 30гр на ден, 1 сухарче.
Аз захраних с лъжици на Нуби, термо се водят. Много ми бяха удобни, с кръгли дръжки и добре се хващат. Сега също съм с две на нуби, едната е отново термо с по дълга дръжка , другата е леко извита отпред. Не мога много да обяснявам, но дано сте ме разбрали. Имам и една от ДМ , също я ползвам, тя е с по плоска дръжка, но също е удобна.
*
Здравейте :)
Започнахме със захранването и сега въвеждаме зеленчуково пюре в обедното хранене. Започнахме с тиква, после смятам да дам морков и т.н. Това ми е горе-долу ясно.
Искам да ви попитам какво правим с другите хранения. Както съветва д-р Бърди смятам да премина към заместване на следобедното хранене с плодово пюре, само че не знам от кога следва да започна, колко време след като съм заменила цялото обедно хранене? И искам да попитам сутрин в 9и30 какво мога да давам и от кога да започна да го давам? Синът ми си хапва добре и наддава както на кг, така и на ръст /8 кг е и е 70 см/. Та въпросът ми е понеже огладнява много бързо след лактаната в 9и30 ч /170 мл/ и едва дочаква до 12, за да обядва има ли друг вариант освен да му увелича дозата на 200 мл. Чудех се евентуално за каша, но нали след сладко сутрин няма да иска да яде зеленчуково пюре на обед. И пак някакви идеи от кога да започна да заменям сутрешното ядене с .... нещо
Хубав ден на всички :)
*
Специално за заместване на сутрешно хранене е много рано.Поне до 9 месец нека си остане на АМ-това е мое мнение разбира се :)

Здравейте!Моля за съвет!Отскоро започнах да захранвам  , дадох тиква , моркова го повърна , картофа също.След няколко дни на тиква се запече зверски.Чак след 4 клизми започна да се оправя.Смених млякото, пак давам сега само тиква и не са добре нещата.Уж разхлабваща я дават, а при нас явно не действа.Не смея да давам нищо друго.Какво може да ме посъветвате мислех да редувам плод и зеленчук за да не се запича?.Не знам и аз вече какво да правя.Моля някой ако знае с какво да му регулирам стомахчето.

*

baracuda

• 5348
    :D Миленчо ,дай на бандита фини круши на "Сънвал".Млякото ,надявам се не си го сменила като марка,а даваш "двойката"-след шест месеца...нали?
Фани смених и млякото и месеца.Бяхме на Фризо сега давам Милумил и май ефект няма.Круши не сме пробвали ще дам.Мерси!

здравейте момичета,имам едно въпросче относно АМ,кога трябва да преминем от 1 на 2,ние пием Милумил1 и Мануелка си го харесва и ака нормално.Сега на 14 май ще навърши 6 месеца,и понеже днес трябва да купя мляко и се чудя единичка или двойка да взема  :ask:?
Въведох доста пюренца и от тях си ака,особено от кайсии,праскови повече от плодовите.На обяд немога да я накарам да изяде повече от половин бурканче пюренце.Следобяд между храненията й давам плодово.Жълтък не съм давала още.

усмихнат ден :)
« Последна редакция: Май 11, 2010, 14:21:55 pm от maya_20 »