Здравей,
1. опитай да ги разредиш, ако можеш, като увеличиш количеството мляко на едно хранене. Ние на тази възраст бяхме на 5-6 хранения (само кърма) с едно нощно. Хранеше се на 3,30-4ч, като нощем правеше една пауза от 6ч и една от 5ч.
2. първо изместих обедното, след това следобедното месец след първото. До скоро сучеше между тези две хранения. 4ч и 8ч - кърма; 12ч - зеленчуково пюре; 15ч - кърма; 18,30ч - плодово пюре или плодово пюре с 2-3 лъжички суха каша; 21,30ч - кърма.
3. За нощните хранения не знам какво да ти кажа, аз лично не си тормоза детето. Ако след няколко глътки чай не заспи давам да суче когато поиска. Правила съм си експерименти да не и давам няколко пъти. Резултата е че никой в къщи не може да заспи
4. В началото след като успеете да заместите едно млечно хранене 120-140мл е достатъчно.
До колкото съм чела закуска се въвежда 10-12м. При нас след 10-я месец почна да не издържа до 12ч. за обяда и давах по 1/2 до 2/3 пресен банан да гризе. Нещо бисквитите не ги харесва още. В момента се опитвам да въведа някаква закуска след сутрешното кърмене около 10ч, но май бъркам взе да измества обяда към 14-15ч.
п.п. води се по децата, те ще си покажат какво искат. Макар че като са близнаци май трябва някъкъв ред и дисциплина