Нинче,В началото можеш да караш на едното ядене и да заместваш само там – това е удачно, ако детето ти не проявява голям интерес към захранването. И ако не смяташ бързо да заместваш хранене и скоро да го отбиваш.
В противен случай, изместваш старата храна следобяда, а новата даваш на обяд.
Както си прочела, режимът на хранене на моето бебе беше много, много специфичен, защото правеше по 5 часови интервали между храненията и на практика, когато захранвах, ние нямахме обедно хранене, а предиобедно и следобедно. Постепенно, в зависимост от апетита му и режима му на спане, променях в движение доста неща. В началото новата храна давах само предиобед, но после, като добих смелост, бях решила следобедното хранене да бъде зеленчуково, а предиобедното – плодово. И въвеждах за 3-4 дни нов плод сутрин, а следобед давах стар зеленчук; следващите 3-4 дни давах стар плод сутрин, а следобед въвеждах нов зеленчук, следващите 3-4 дни пак нов плод сутрин и т.н.
Това, което съм чела, е, че след захранването децата започват да пият вода. Аз започнах да предлагам от първия ден на захранването, но моето бебе не започна да пие. Тъй като дотогава беше само на кърма, не знаеше изобщо какво да прави с биберона и приемаше и водата от лъжичка. До ден днешен пие много малко вода, но аз все още кърмя и мисля, че затова не пие. Но не съм престанала да предлагам.
Сокове не съм му давала. Освен един готов сок на „Hipp” от червени плодове, обогатен с желязо. Доста дълго време давах плодови пюрета, а след това – настъргани или намачкани плодове – самостоятелно или смесени с домашна каша.
Методите на замразяване не са мои, аз също съм ги изплагиатствала.
Спокойно можеш да дадеш картофа вече. Той не е алергизираща храна и не е нужно, както ти е казала jam, да се дава повече от седмица.