0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Pomognete mi! Speshno! /вагинални инфекции/
« Отговор #20 -: Септември 24, 2006, 10:38:12 am »
...вагинална инфекциа - антибиотици за вагиналното ле4ение - нестабилна флора в стомаха ...което отново води до вагиналн аинфекциа!!! ...

Аз за последно, ще се помъча да те убедя :). Преди малко повече от година на мен и мъжът ми ни откриха такива бактерии. И при двамата бяха чревни, при мен ентерококи, а при него морганела моргана (може и да бъркам точното име). И двамата се излекувахме за няма и 10 дни. Просто с микробиологията ни направиха и антибиограма и веднага се разбра на кои антибиотици реагират бактериите. От общо 31 антибиотици, които са тествали, при мен бяха чувствителни точно 4. Но преди това като теб бях посещавала друга  лекарка, която ми изписа директно антибиотик, от който освен че нищо не излекувах, си докарах гъбички и после се видя от антибиограмата, че съм го пила абсолютно напразно, защото е бил резистентен.
Нестабилната флора в стомаха е от пиенето на различни антибиотици без резултат, защото освен че се унищожават вредните бактерии с тях си заминават и полезните.   
В крайна сметка можеш да се лекуваш както искаш, просто виждам, че е загубена кауза да те убеждавам или може би не ме разбираш точно.
Успех и дано по-бързо намериш лекаря, който да ти помогне :).
*
« Отговор #21 -: Септември 24, 2006, 17:54:12 pm »
Задължително се изследваш за хламидия!!!Микробиология правена ли е???
Аз имах такъв проблем с бактерии само че бяха стрептококи и се оказа че основно идва от пионифрита на бъбреците!Хламидия при мен слава богу беше отрицателна! :D
Здравей, при мен също откриха стрептококи, направиха антибиограма- изписасаха ми Аугментин и макмирор, след лечението пак имаше стрептококи/ не съм имала полови контакти по време на лечението/; изследвах стерилна урина - беше чиста. Как ти откриха проблема с бъбреците?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #22 -: Септември 24, 2006, 19:33:48 pm »
Задължително се изследваш за хламидия!!!Микробиология правена ли е???
Аз имах такъв проблем с бактерии само че бяха стрептококи и се оказа че основно идва от пионифрита на бъбреците!Хламидия при мен слава богу беше отрицателна! :D
Здравей, при мен също откриха стрептококи, направиха антибиограма- изписасаха ми Аугментин и макмирор, след лечението пак имаше стрептококи/ не съм имала полови контакти по време на лечението/; изследвах стерилна урина - беше чиста. Как ти откриха проблема с бъбреците?
Ами направиха ми микробиологично изследване на стерилна урина!
Три сутрени подред носих стерилна урина и там ми откриха че имам бактерии! :D
*
« Отговор #23 -: Септември 24, 2006, 22:16:38 pm »
Точно такова изследване на урина направих и нямаше нищо, но съм направила грешка/ понеже ми омръзнаха тези бактерии/ моите са били ентерококи - след антибиотика лекарката ми изписа Лактофем, имам още 1 ампула и отивам пак на изследване, дано вече нямам. Извинявам се пак за грешката
*

Angel4etoO

« Отговор #24 -: Септември 24, 2006, 23:56:56 pm »
Ама, Ангелче, пак даваш, извинявай, на час по лъжичка от инфо-то.
Щом са коки - може да са ентерококи. При анален секс без презерватив отиват във влагалището. Между другото аналният без презерватив не е препоръчителен и за мъжа. Тези коки може да се получат и от басейни и подобни, при лоша хигиена да попаднат в стомаха с храната. Лекуват се с антибиотици и е препоръчително преди това да се направи антибиограма. Обаче като пиеш антибиотици, ако си предразположена към гъбясване, става порочен кръг - лекуваш коките, после пък - гъбите. Не трябва да изключваш и варианта отслабнала имунна система като за капак на всичко това.
Послушай момичетата, непременно смени доктора. Потърси специалист. За поликлиничните гинеколози - забрави.
Успех, мила! Ще се справиш.
П.П. като излекуваш инфекцията и флората ще бъде наред. Тя просто реагира на натрапниците.  

Не сам имала никакав секс от 1 година...а кво остава пак за анален? :( ...не ходиа в поликлиники ,а на 4астно...и след ниаколко дена отивам на 4етварти лекар :( ....

6те опитам саветите ви...дано дано стане 4удо и се излекувам...в главата ми е ка6а, незнам пове4е в кољ стена да иа одариа!!
*
« Отговор #25 -: Септември 25, 2006, 12:29:43 pm »
Едно много елементарно средство за нормализиране на микрофлората на стомашно-чревния тракт е киселото мляко. За влагалището- промивки, един път седмично с разтвор една чаена лъжичка млечна киселина в 500 грама преварена вода/хладка/- това е за профилактика. Когато се провежда лечение, промивките се правят два пъти дневно, преди поставянето на вагиналните глобули.
*
« Отговор #26 -: Септември 25, 2006, 14:39:23 pm »
здравей,ангелче!!!
аз съм със сходна история-половин година лекувах гарднерела вагиналис,ентерококи,хламидия-стара инфекция,за капак сега лекувам гъбички.задавах куп въпроси за тези гадинки във форума.
аз също съм се чудила за флората на влаг.,но...доникъде.
на контролата за гарднерелата се оказа,че имам гъбички,личната ми лекарка каза да не правя нищо,защото тези гъбички били вследствие на продължителното лечение(като срок) с антибиотици-но..,аз съм дебела глава и се обадих на гинеколога си-тя ми назначи лечение съответно.
моя приятелка със подобна история ми препоръча едновременно с лечението да пия и цитросепт.препоръчиха ми също да си правя външни промивки със лактацит(като интимен гел е)-всичко изкупих,всичко направих,всичко пия---в четвъртък съм на контрола за гъбичките.
през това време се пазим много с моя(задължително с презерватив))

мисълта ми беше,че наистина трябва да вземеш мерки за коките,гъбичките и т.н..
междудругото,аз се съмнявах във почти всичко и всички(лекарката,лабораторията,лекарствата)
смених лекарката за гарднерелата,защото моята ме лекуваше 5м.с едно и също лекарство-гарднерелата изчезна,но...друго се появи
май много се заобеснявах-взимай някакви мерки!!!! :)успех!!!
« Отговор #27 -: Септември 26, 2006, 19:27:47 pm »
Едно много елементарно средство за нормализиране на микрофлората на стомашно-чревния тракт е киселото мляко. За влагалището- промивки, един път седмично с разтвор една чаена лъжичка млечна киселина в 500 грама преварена вода/хладка/- това е за профилактика. Когато се провежда лечение, промивките се правят два пъти дневно, преди поставянето на вагиналните глобули.

Промивките могат да се назначават само от лекар, защото може да си навреди много, а също и да прокърви.
« Отговор #28 -: Септември 26, 2006, 19:33:36 pm »
Не сам имала никакав секс от 1 година...а кво остава пак за анален? :( ...не ходиа в поликлиники ,а на 4астно...и след ниаколко дена отивам на 4етварти лекар :( ....

6те опитам саветите ви...дано дано стане 4удо и се излекувам...в главата ми е ка6а, незнам пове4е в кољ стена да иа одариа!!
Цитат

Мила, не си ме разбрала - изброявах...  че един гинеколог работи на частно не е гаранция за коректност и качество...не напразно казах специалист.
Успех!
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #29 -: Септември 26, 2006, 20:57:29 pm »
Мили девойки и аз мога да споделя моята трагедия около влагиналите инфекции. :balk_133:Дълго време се лекувах,то ти не бяха таблетки за пиене,за слагане,мазане и т.н,подсилвах имунната сиситема до дупка,но не след дълго отново цъфвах!!Дори и гинекологът ми вдигна ръце. :balk_80:Тогава именно той ме посъветва да слагам във влагалището си МЕД няколко поредни дни.Аз бях не по-малко изумена от вас!! :balk_88:,но гопослушах.След всичките терапии бях готова на всичко.Мъжа ми,ми поставяше 5поредни вечери по лъжица-две пчелен мед.И разбира се той се забаляваше повече от мен!! :wink:
Но и моята радост беше не по-малка,когато след поредния цикъл и гинеколог.преглед всичко беше на шест!! :balk_46:От тогава,а това беше около Коледата,нямам никакви оплаквания.Разбира се,правила съм тези промивки с млечна к-на,но само профилактично след морето най-вече!!А сега си взех и Цитроцепт.
Желая успех на всички!Знам,че борбата е жестока!! :goodluck:
*

Angel4etoO

« Отговор #30 -: Септември 26, 2006, 22:33:39 pm »
Kakви инфекции си имала...кандида? И аз сам 4увала 4е меда помага...но за бактериите които имам аз, едва ли 6те помогне?!
*

ellysot

• 202
« Отговор #31 -: Септември 26, 2006, 23:09:44 pm »
Преди да ме налегнат гъбите,лекувах т.нар анаеробни инфекции Staphylococcus,Strepthococcus,Enteroc.i t.n.Честно казано малко ги бъркам вече,но горе-долу това са.После се оказа,че между временно съм развъдила и гъби.
Пиех преди Fasigin през устата,а вагинално Гиналгин,а предписвано ми е и Polygynax.Но така и неразбрах какво точно ми помогна
*

ellysot

• 202
« Отговор #32 -: Септември 26, 2006, 23:15:34 pm »
А между другото се сетих,че мога да потърся една моя антибиограма и да ти пиша точните бактерии и лечението,за да може да си ги сравним.Знам,че всеки организъм реагира по свой си начин особено за тези хронични инфекции,но ще се постарая до ден-два да ги издиря.
А ти не се отчайвай.Ще се справиш!!!
*

Angel4etoO

« Отговор #33 -: Септември 27, 2006, 01:55:55 am »
Аз до сега не сам правила антибиограма..но на 5 октомври имам преглед..6те настоиавам да баде направена ...Благодариа ти!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #34 -: Септември 27, 2006, 07:07:47 am »
Задължително настояваш за антибиотикограма!!!!!!!!
*

Angel4etoO

« Отговор #35 -: Октомври 10, 2006, 18:45:37 pm »
...и така...направих изследваниата и антибиограмата...пише:

E. Coli Striptoc.Beta Emol.Gruppo "D" Candida Albicans

Кандидата и Колите знам какво са ...но Striptoc.Beta Emol.Gruppo "D" 4аст от колите ли е ...или е трета инфекциа? :( И ако е друга инфекциа то тогава каква е ?

...а колкото за антибиограмата, и неиа направих : Устои4ивост на вси4ки антибиотици!
...какво 6те ре4е това?
*

Angel4etoO

« Отговор #36 -: Октомври 10, 2006, 19:12:25 pm »
Сега погледнах по внимателно антибиограмата ... пише Устои4ивост на вси4ки антибиотици спробвани...и острани са дадени около 10 разли4ни имена..?! Какво 6те ре4е това?
*
« Отговор #37 -: Октомври 10, 2006, 20:32:35 pm »
Предполагам, че десетте имена са на пробваните антибиотици, а устойчивост означава, че са резистентни към инфекциите, които са открили, т.е. няма да подействат. Мисля, че бактериите, за които питаш са Стрептококи от група Д. Чудно защо са ти тествали само 10 антибиотика ?! Ангелче, откъде си и в коя лаборатория си прави изследването?
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 20:34:27 pm от bori_st »
*

Angel4etoO

« Отговор #38 -: Октомври 10, 2006, 23:49:30 pm »
Живеиа в Италиа...и таи като от 5 октомви ..ми иѕместиха прегледа при лекариа 4ак на 19..ре6их през това време да направиа поне изследваниа.... аколкото до тва 4е само 10 са тествали, пи6е 4е се отнасиат за Кандидата
*

Angel4etoO

« Отговор #39 -: Октомври 10, 2006, 23:51:21 pm »
И 6то за бактерии са Стрептококи от група Д ?