0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може ли "Витекс" да навреди при завишен ЛХ?
« -: Септември 20, 2006, 13:38:16 pm »
Момичета, този въпрос ме "яде" от известно време, затова реших да се обърна към вас.
Доста неща попрочетох за този препарат, предимно хубави. Едно от тях е, че, цитирам: "помага на организма да достигне собствения си хормонален баланс". Но някъде пишеше, че стимулира оделянето на ЛХ, който при мен се оказа доста над нормата. Та сега се чудя дали да го пия, или не  :?
Вие какво бихте ме посъветвали?

Re: Може ли "Витекс" да навреди при завишен ЛХ?
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 15:06:09 pm »
Според мен по-скоро няма опасност. За билката бабини зъби например, стандартно се води, че повишава тестостерона. Но само при мъжете. При жените, учудващо, има обратен ефект - по-скоро повишава естрогените. А има много билки, които се водят с "регулиращ ефект" - напр. едновременно помагат и при разстройство, и при запек :lol:
« Отговор #2 -: Септември 26, 2006, 12:30:22 pm »
Хм, не ми мина през ума, че щом има регулиращ ефект, значи не би трябвало да има проблем.
Благодаря ти, Гризката! Ще си ги пия спокойно, пък ще видим после. Едва ли ще стане по-лошо :lol:
« Отговор #3 -: Септември 27, 2006, 16:30:17 pm »
Стискам палци за теб, Салиина! И да пишеш после какви са резултатите (хубави, надявам се :D)
« Отговор #4 -: Юли 14, 2008, 15:52:55 pm »
Момичета, този въпрос ме "яде" от известно време, затова реших да се обърна към вас.
Доста неща попрочетох за този препарат, предимно хубави. Едно от тях е, че, цитирам: "помага на организма да достигне собствения си хормонален баланс". Но някъде пишеше, че стимулира оделянето на ЛХ, който при мен се оказа доста над нормата. Та сега се чудя дали да го пия, или не  :?
Вие какво бихте ме посъветвали?

Витекса регулира ли ти хормоните?
« Отговор #5 -: Юли 16, 2008, 10:23:43 am »
Не знам как да отговоря на този въпрос, защото пих "Витекс" твърде кратко време - около 2 месеца. Целта беше регулиране на цикъла, но това така и не стана.
Иначе звишените ЛХ и ФСХ при мен си ги обясних с лабораторна грешка,тъй като при следващите изследвания са със сравнително добри стойности.
Но иначе като цяло все още си имам хормонални проблеми, най-вече с тестостерона  :(.
« Отговор #6 -: Август 15, 2008, 14:58:54 pm »
Лабораторна грешка? А може би е резултат от Витекса?
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
« Отговор #7 -: Август 19, 2008, 14:33:47 pm »
Лабораторна грешка? А може би е резултат от Витекса?

Не, не мисля, че е от Витекс-а, защото още не бях почнала да го пия, когато излезнаха тези резултати  :)