Здравейте,
въпреки че има много изписани неща във форума за лапароскопията, искам и аз да задам своя въпрос. От 9 месеца правим опити за бебе. Гинеколога ми смята, че поне в 2 от месеците които ме е наблюдавал е видял овулация. Имаме и една прекрасна спермограма - за съжаление правена в МД. В момента имам един фоликул - 23мм, който си седи и не се маха - 22ри ден.
В миналото съм имала и хламидия, тестовете взети от шийка са отрицателни в момента.
Отидох при д-р Тюфекчиева вчера с всички изследвания до момента. Тя ми предложи лапароскопия. Смята че няма защо да чакам и че това най-добре ще покаже къде е проблема.
Въпреки, че вече съм наясно за предимствата на лапарото като диагностика, все пак се притеснявам не ми ли е малко рано. Не трябва ли да пробваме още месец-два забременяване.
Гинеколога ми предложи да пия 2 месеца противозачатъчни, за да се спука фоликула и след това физиотерапия на тръби. чак след това да минавам към цветна снимка или направо лапаро.
Можете ли да ме посъветвате нещо? Какъв е вашият опит? Аз съм почти на 35г. и нямам време за чакане, но от друга страна естествено се притеснявам от оперативна намеса без да съм сигурна че се налага.
Благодаря ви за отговорите