0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за лапароскопия - да или не
« -: Септември 19, 2006, 18:18:13 pm »
Здравейте,
въпреки че има много изписани неща във форума за лапароскопията, искам и аз да задам своя въпрос. От 9 месеца правим опити за бебе. Гинеколога ми смята, че поне в 2 от месеците които ме е наблюдавал е видял овулация. Имаме и една прекрасна спермограма - за съжаление правена в МД. В момента имам един фоликул - 23мм, който си седи и не се маха - 22ри ден.
В миналото съм имала и хламидия, тестовете взети от шийка са отрицателни в момента.

Отидох при д-р Тюфекчиева вчера с всички изследвания до момента. Тя ми предложи лапароскопия. Смята че няма защо да чакам и че това най-добре ще покаже къде е проблема.

Въпреки, че вече съм наясно за предимствата на лапарото като диагностика, все пак се притеснявам не ми ли е малко рано. Не трябва ли да пробваме още месец-два забременяване.

Гинеколога ми предложи да пия 2 месеца противозачатъчни, за да се спука фоликула и след това физиотерапия на тръби. чак след това да минавам към цветна снимка или направо лапаро.

Можете ли да ме посъветвате нещо? Какъв е вашият опит? Аз съм почти на 35г. и нямам време за чакане, но от друга страна естествено се притеснявам от оперативна намеса без да съм сигурна че се налага.

Благодаря ви за отговорите
Re: Въпрос за лапароскопия - да или не
« Отговор #1 -: Септември 19, 2006, 19:28:23 pm »
Ами с таз хламидия и с оглед на годините, мисля че е най-добре лапароскопия, ако има външни сраствания те може би няма да се видят на снимката. Този задържан фоликул от един цикъл ли е.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Септември 19, 2006, 19:50:26 pm »
Според мен  - не съм лекар, поради което прояви известна доза скептицизъм към това, което ще напиша, планът ти за действие е:
1. Спермограма на съпруга - в репродуктивна клиника , изследвана от ембриолог;
2. Микробиология на влагалищен секрет;
3. Хормонални изследвания -  на ЛХ, ФСХ, Е2, тестостерон, пролактин. Прогестерон - 7 дни след установена овулация;
4. Фоликуметрия - поне в три последователни месеца
5. Цветна снимка.

Едва чак след това идва на ред лапароскопията, която е най-добрия диагностичен метод за установяване на анатомична причина за инфертилност. Ако въпросът е обаче за енокринен проблем - какво става?

*
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 12:18:47 pm »
Фоликула е от последния цикъл, да.

*

ne poznata

« Отговор #4 -: Септември 20, 2006, 12:40:45 pm »
здравей скъпа, не се колебай и не отлагай направи лапарото и то при д-р тюфекчиева.аз благодарение на нея сега имам една прекрасна дъщеричка, и аз се страхувах,но ето забременях още през следващият цикъл след операцията.не е страшна опреация,още на следващият ден няма да ти има нищо и селд една седмицао може да ходиш и на работа.успех
*
« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 16:51:36 pm »
Благодаря ви за бързите и окуражителни отговори !

Аз само хубави неща съм чувала за Тюфекчиева, затава и отидох при нея. Просто имам чувството, че избързвам малко с лапарото. Но може би човек никога не се чувства напълно готов за такова нещо.

Между другото, може ли някой да ме посъветва в коя клиника да си направи спермограма партньора ми? Щерев?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Септември 20, 2006, 16:56:59 pm »
Между другото, може ли някой да ме посъветва в коя клиника да си направи спермограма партньора ми? Щерев?

Въпрос на личен избор - при Щерев, при Владимиров или при Стаменов!
Успех :hello:.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #7 -: Септември 20, 2006, 20:21:54 pm »
Хайде непознати да не дават съвети, застани зад името си и тогава давай препоръки.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2006, 14:55:19 pm »
Тодо, мина ли лапароскопията при Тюфекчиева или не още. Може и аз да правя при нея другия месец и затова питам.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2006, 20:34:19 pm »
Здравей,

Моя лекар твърдеше че имам обикновенните фоликули която всяка жена има, а накрая се оказа че имам кисти!

А за лапароскопията съм твърдо за. Моята ще бъде след месец при д-р Попов.

Успех
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2006, 09:05:38 am »
23 мм не ми прилича на киста...
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2006, 10:37:06 am »
здравей скъпа, не се колебай и не отлагай направи лапарото и то при д-р тюфекчиева.аз благодарение на нея сега имам една прекрасна дъщеричка, и аз се страхувах,но ето забременях още през следващият цикъл след операцията.не е страшна опреация,още на следващият ден няма да ти има нищо и селд една седмицао може да ходиш и на работа.успех
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН -МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ДР-ТЮФЕКЧИЕВА .ЗАЩОТО И НА МЕН МИ ПРЕДСТОИ ВТОРО ЛАПАРО И ИСКАМ ДА СЕ ДОВЕРЯ НА НЯКОЙ ДОБЪР ЛЕКАР !
Благодария и късмет Аз съм на същото мнение!!!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2006, 18:56:59 pm »
23 мм не ми прилича на киста...

Не ти прилича но има!
*
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2006, 11:28:38 am »
Тодо, мина ли лапароскопията при Тюфекчиева или не още. Може и аз да правя при нея другия месец и затова питам.

Здравейте,

не още не съм си направила лапароскопията. Имах други проблеми и т.н. Но съм решила да я направя през Януари, ако дотогава нищо не стане с бебето. При Тюфекчиева или Попов.

Ако ти направиш преди мен, пиши моля те как е минало. Успех!
*
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2006, 19:04:21 pm »

Здравейте,

не още не съм си направила лапароскопията. Имах други проблеми и т.н. Но съм решила да я направя през Януари, ако дотогава нищо не стане с бебето. При Тюфекчиева или Попов.

Ако ти направиш преди мен, пиши моля те как е минало. Успех!
Другата сруда ще ходя и аз при Попов да видя той какво ще ми каже. Днес ходих при Тюфекчиева да я питам разни неща. Казва ми, че ако кистата ми се е сраснала с дебелото черво например нямало да стане отстраняването лапароскопски и ще ме реже. Това ми го каза и миналия понеделник. По думите й при лапароскопското отстраняване, което било изгаряне с ток, яйчникът се засягал. Страх я е да не ми засегне нещо дебелото черво. От лапароскопия може да мине на лапаротомия. Затова ще ходя да чуя и Попов. Според Тюфекчиева новата тенденция била да се отстраняват по-големите кисти с кръвна операция, а не с лапароскопия. Не знам дали това е така. На мен ми се ще да мина с по-малката операция. Момичетата казват, че след лапаротомията има сраствания и т.н. Твърди и че след това задължително трябва да мина на Диферелин, ако кистата е ендометриозна, а не да си правим бебе. А като знам, че от това лекарство се качват яко килца, направо не ми се мисли...