0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

To4ica

психосоматика и стерелитет
« -: Септември 19, 2006, 12:27:41 pm »
Здравейте! Напоследък излязоха много информации за лечение /чрез психосоматика/ на различни заболявания посредством специални упражнения ,като на основата на психиката се премахват различни заболявания на вътрешните органи, очите, гръбначния стълб. Запознах се с една система, 4рез курсовете на Юрий Синенко и съм много доволна,  имам много добри резултати и  тук е мястото да кажа, че докато бях на курса ми разказаха за два случая на курсистки със стерилитет-при едната е имало запушване на фалопиевите тръби, при другата не разбрах, но сега и двете имат бебета. Струва ми се, че за всеки тези упражнения биха били добро допълнение на традиционното лечение.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: психосоматика и стерелитет
« Отговор #1 -: Септември 19, 2006, 13:00:46 pm »
при едната е имало запушване на фалопиевите тръби

и вероятно след ин витро е забременяла, а не след посещаването на курса :?.
Извинявам се на тези, които вярват, че с нетрадиционна медицина и билки могат да си отпушат тръбите и чудото да стане, но понякога от разказите на хората (още повече, когато са предадени през няколко души) "чуваме" само това, което ни изнася. :x
Иначе пожелавам на всички решили да опитат по този начин да се борят със стерилитета, да успеят :crossfingers:
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Септември 19, 2006, 13:05:53 pm »
Такааааа To4ica или bili13 или който и да си там, много грозно е да търсиш изгода от нашите проблеми. Моли се само да не застигат теб или твои близки, че тогава друга песен ще пееш.

За всички които се чудят какво става. Подобна тема беше пусната и в „Проблемно забременяване” в бг-мамма. Въпросният потребител има общо 7 мнения (в момента 6, че едното беше изтрито) и всички с подобни съдържания. Ето един  линк за разглеждане: http://forum.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=15364;sa=showPosts

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #3 -: Септември 19, 2006, 13:25:17 pm »
Здравейте!
Темата е интересна. И аз четох, че с дихателни упражнение могат да се постигнат добри резултати. Не си спомням кои бяха авторите като имена(майка и дъщеря рускини), но ги има цитирани и показани техни упажнения в книжката на Инеса Перфилиева.
Мога, стига да искам.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #4 -: Септември 19, 2006, 13:41:33 pm »
И аз четох, че с дихателни упражнение могат да се постигнат добри резултати.
И да си отпушиш тръбите :x или да си пренаредиш генетичния материал като си добавиш липсващата хромозома (какъвто е проблема при мен) - хайде стига момичета - не може да вярвате в подобни измишльотини!
Намерихме нашето синче.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #5 -: Септември 19, 2006, 13:43:46 pm »
Защо такава реакция?
Съжалявам за твоя проблем, явно е доста сериозен.
Мога, стига да искам.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #6 -: Септември 19, 2006, 14:06:21 pm »
Не искам да звуча грубо, но след три години опити и изследвания се убедих, че човек трябва да чете, да се интересува, да подлага всичко на съмнение, да пита ЛЕКАРЯ си, за да стигне до дъното на проблема.
А дихателните упражнения и психоматиката може и да са от полза на някое момиче, което има проблеми с хормоните например и след като те влязат в норма, къде заради промяна в начина на живот, къде заради нещо друго - вземе, че забременее.
Но не се опитвайте да ме убеждавате, че може след подобни сеанси да забременее жена, на която са й запушени или отстранени тръбите, която има ендометриоза, имунологични, генетични проблеми и т.н.

Още веднъж казвам - успех на тези, които искат да опитат посочените тук методи :D.
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #7 -: Септември 19, 2006, 14:12:46 pm »
А, забравих и още нещо - тъй като съм Тома Неверни - дайте малко "статистика на успеха" от приложението на тези методи в борбата със стерилитета, за да не си говорим празни приказки :D - може да се окаже, че са открили и нови методики за справяне с цитираните от мен в горния постинг проблеми :D.
Намерихме нашето синче.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #8 -: Септември 19, 2006, 14:21:19 pm »
Не се опитвам да убеждавам никого в нищо. Статистика не мога да представя, мисля, че сама знаеш - няма такава. Просто споделих, че темата е интересна за мен и се учудих на реакцията ти. Мога много да пиша, но не смятам, че ще ме разбереш.
Успех!
Мога, стига да искам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Септември 19, 2006, 20:37:37 pm »
Ако при жената няма сериозен физически проблем а стерилитета се дължи на психически проблем ,мисля че може да има полза от такива упражнения!Може да постигне вътрешно равновесие,да се успокои!
Но ако има запушени или отстранени тръби ....чудеса немогат да станат!Все пак трябва да сме реалисти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Това е мое лично мнение! :D
« Отговор #10 -: Септември 19, 2006, 20:53:37 pm »
Aз искам на разбера какви са дихателните упражнения за "мъжки фактор", че да ми се размине ИКСИ-то  :)
*
« Отговор #11 -: Септември 20, 2006, 00:54:34 am »
Ако трябва да говорим за психосоматика и стерилитет, трябва да кажем, че психическото състояние по някакъв начин пречи на физическото състояние, т.е. е налице психическо състояние, което засяга едновременно и психиката и тялото (от гр. soma - тяло). Може да се каже още, че психосоматичното заболяване е резултат от дискоординирано и неблагоприятно взаимодействие на социално-психологически фактори и нарушение на нормалното взаимодействие между човека и околния свят. Такива състояния се обясняват с реакции на организма като стрес, адаптационни явления, роля на вегетативната нервна система и др.
Моя близка приятелка и колежка, която преди 30 години е била зачената след 10 годишен стрерилитет от страна на родителите й, на които са им били правени за тогавашното време необходимите изследвания и не е била открита причина за незабременяването на майка й, може да говори за психосоматичен проблем при забременяването.
Но при установени причини за стерилитет, доказани достоверно с научни методи едва ли можем да говорим за психосоматика. За съжаление.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #12 -: Септември 20, 2006, 10:42:16 am »
Здравейте (да подчертая, че думата има корен - здрав)! Пожелавам на всички ви здраве с това начало! :D
Пожелавам на всички ви да бъдете реалисти в собствената си реалност. Мили момичета, има все още необясними неща на този свят. Не бива да се отричат, само защото не се познават. Странно е отношението на повечето от вас към нетрадиционните методи за лечение. Говоря принципно, без да споменавам конкретни заболявания и увреждания.
Малко известен факт е че, в концлагерите на хитлеристка Германия са се провеждали опити върху хора със сериозни физически увреждания (може би не и върху дами, страдащи от стерилитет). На всички са били раздвани таблети в различни форми и цветове, като са били убеждавани, че медикаментите са новаторски разработки, които атакуват тяхната болест. В 78 % от случаите е отбелязвано не само подобрение на състоянието, но и оздравяване. Опитите са били провеждани с обикновен аспирин, пресован в различна форма и оцветен. Не се ли налага извода - първо трябва да се преборим психически с болестта и да повярваме, че правим правилното (естествано под наблюдение на съответният специалист) и след това да лекуваме тялото?
Пак подчертавам - говоря принципно (не смятям, че липсващи фалопиеви тръби могат да регенирарат - това е смешно).
Мога, стига да искам.
« Отговор #13 -: Септември 22, 2006, 13:13:52 pm »
Смятам че трябва да се прави едновременно, а не едно по едно. В случая с нашите проблеми времето не е съюзник.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Септември 22, 2006, 14:49:15 pm »
Жужка, това, което разказваш, е факт, отдавна известен на медицината, много преди фашизма, както и подкрепен с множество опити след това. Нарича се плацебо ефект и е част от традиционната медицина. Освен като лечебно въздействие, контролата с плацебо е на практика задължителна, когато се изпитва действието на дадено лекарство.

Един подобен много интересен експеримент с едно и също лекарствено вещество показва, че най-силно въздействие имат таблетки, които са розово оцветени, а най-слабо - тези в черно. :)

И наистина, много е важно да се вярва - в собствените сили, в лекаря, в правилността на провежданото лечение, също така е добре да има психолози, които редом с останалите специалисти да работят с двойката именно в тази насока. Моето единствено притеснение, а предполагам то е същото като на останалите момичета, е заради измамниците - навъдиха се шарлатани, които си слагят по някое гръмко заглавие и правят състояние от нещастието и проблемите на хората. А и ролята на психиката не бива да се абсолютизира - хората страдат от ред чисто соматични болести, нямащи дори допирни точки с психиката.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #15 -: Септември 25, 2006, 10:43:48 am »
Здравейте, отново!
Приятна седмица на всички! :D
Ледена луна, Мели, и аз това казвам в горния си пост - да се следи от специалист.
Да, за съжаление шарлатани много и не само в тази област. Професията ми е такава, че почти ежедневно се сбъсквам с подобни хора (юрист съм и практикувам от 8,5 години по специалостта), шалатанството има много проявления, на много места. Знаете какво означава - "мамя те, като твърдя, че знам и мога нещо". Когато често ти се случва да работиш по такива хора (има ги и сред счетоводителите и сред управителите на фирми и въобще навсякъде) се научаваш да ги откриваш почти безпогрешно.
Това, което ме изненадва е отношението на голяма част от момичетата в този форум. Ако някой дори спомене, че ще се довери на нетрадиционната медицина веднага се отбелязва един връх на негативни оценки за решението. Защо? Всички тези момичета са били "ожилени" от шарлатани, лекуващи с нетрадиционни методи?! ВЯРВАМ, че го правят само с мисълта да помогнат на някого, но прочетете внимателно постовете на болшинството от тях - "на мен еди какво си не ми погона (традиционен метод), та камо ли това" или "не може да вярдаш не тези бабини деветини". Мотив за исказването - неизвестен 8O!
Също така ВЯРВАМ, че в БГ да забременееш за някой е голям бизнес. Мели, не го приемай лично, виждала съм те само веднъж в Плевен на 10.06.06 (ако не бъркам заради името), ти и съпруга ти ми направихте страхотно впечатление и именно заради това смятам да ви посетя отново в началото на декември месец в Пловдив. Това, което ми стана подчертавам категорично ясно от тази среща е, че във вашата област ШАРЛАТАНИ СЪЩО ИМА И ТО МНОГО. Изобщо не съжалявам, че пътувахме два дни първо до Пловдив и после до Плевен с мъжа ми. Видях всички светила на едно място и ЯСНО видях кой как и къде свети.
Тази дискусия трябваше да се проведе в тази тема и съм благодарна, че писахте.
Лек ден на всички!
Мога, стига да искам.
« Отговор #16 -: Септември 25, 2006, 11:16:29 am »
Да разбираме ли, че съветите които си получила не са получени след преглед.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #17 -: Септември 25, 2006, 11:22:38 am »
Ледена луна, не разбирам въпроса ти.
Мога, стига да искам.
« Отговор #18 -: Септември 25, 2006, 11:36:43 am »
Питам за съветите, които си получила за отлагане на операцията.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #19 -: Септември 25, 2006, 12:11:24 pm »
При всички специалисти си ходя с "папката" - вс. изследвания и снимки.
При д-р Пелев - след предглед.
При д-р Кирчева - след преглед.
При д-р Даскалов - на база "папката".
Утре ми предстоят поредните прегледи. Ще видя колко и дали е пораснала гадинката, а после съм и при гръден хирург. Дано гръдните ми образувания се окажат само мастопатийни, ако не ...
Мога, стига да искам.