0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, помагайте с инфо! От всичко , което прочетох по темата "хламидии" останах с убеждение, че в Центъра по заразни и празитни болести правят генетичен тест за хламидии, при това надежден.

Днес успях да се свържа с отдел Вирусология , дето е при затвора и там ми казаха че никога не са правили генетични, а само кръвни и то само на Ig G и IgM. Ig A  не правят, не знайно защо.

Възможно ли е на Мадрид, където е централата им да се правят генетичните? Не мога да се свържа с тях да питам!

Има ли друго надеждно място за генетични и кръвни излседвания в СОфия?
The impossible is often the untried [/i]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Прави ли НЦЗПЗ PCR ( генетичен ) тест за хламидии или не?
« Отговор #1 -: Септември 13, 2006, 10:27:32 am »
Аз само съм чувала, че на Мадрид правят надежди кръвни тестове.
*
« Отговор #2 -: Септември 13, 2006, 10:37:42 am »
Е, не, оказа се че кръвните ги правят във Вирусологията при затвора, но там от 30 г никога не са правили генетични. ( Може би и на Мадрид правят кръвни, не знам?) И служителката в приемния кабинет на Вирусологията, която работи там от 30 г не можа да каже правят ли генетични на Мадрид или не! Да не казвам че не знаеше и какво е това... ама това е друга тема!
« Отговор #3 -: Септември 13, 2006, 16:19:45 pm »
Алфи, както ти казах, на Мадрид правят PCR тест за мъже поне 110%. За жени обаче не съм питала, но мисля, че би трябвало и за тях да правят.

Успех :D

П.С. Малко се очудвам, че до Затвора правели само кръвни - там някаква Теохарова (ако не бъркам името) била голям спец по хламидиите.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #4 -: Септември 13, 2006, 17:19:04 pm »
Алфи, както ти казах, на Мадрид правят PCR тест за мъже поне 110%. За жени обаче не съм питала, но мисля, че би трябвало и за тях да правят.

Успех :D

П.С. Малко се очудвам, че до Затвора правели само кръвни - там някаква Теохарова (ако не бъркам името) била голям спец по хламидиите.

Фреш, тъй де тъй, никак не бъркаш- въпросната Теохарова наистина била спец по хламидии, но в момента е в отпуск, а колежката й в приемния кабинет, която работела там от 30 г не беше и чувала за генетичен, хеле пък да го правят при тях.

След като пробвах н на брой пъти да се свържа по тел. с Мадрид на централата, накрая ме хвана яд и се обадих на някакъв телефон на директор ли беше, зам. ли беше , не помня, където вероятно секретарката беше много любезна и ме осветли поне горе-долу. Та след "кратка" разходка през половин София, вече мога да потвърдя, че наистина се правят генетични на Мадрид ( не само за мъже) . Изследват също и очен секрет там, като могат да вземат пробата и на място. Но кръвни излсдвания правели само до Затвора. Поне така каза този "младеж" от лабораторията, с когото говорих и който ми даде средата. Девойката по телефона каза друго, ама българска оправия, тури му пепел...

А пък защо ония образи до Затвора не изследват и Ig A -е това вече съвсем не е ясно, те и без това изследванията за хламидии са толкова мижи ке те лажем, че за какво ти е един маркер повече, да се объркваш още повече... :(