0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Има ли друг вирус освен HPV?
« -: Септември 11, 2006, 19:34:30 pm »
Предварително се извинявам за малко нестандартния въпрос, който даже не касае мен, но освен че става дума за моя близка ми е интересно дали твърдението на италианският й гинеколог е вярно.
Моята приятелка  от година посещава гинеколог в Италия.Имала раничка, била малка, лекарят само я следи,правила била цитонамазки /2 за годината/ и микробиология/в които нямало нищо обезпокоително/.
Та лекарят й казал, че има вагинален вирус 8O, който го е предал мъжа й 8O и щял с времето да изчезне..А дотогава да правели секс с презерватив.
Разберете мойто удивление,казах, насочих я към линкове и теми тук относно папиломния вирус....Но я посъветвах да смени лекаря.
Аз съм озадачена-ако не е папиломен,  има ли друг вирус, който просто ей-така си изчезва...
/останах безмълвна като каза, че вече година само с презерватив са със собствения й съпруг/.
Re: Има ли друг вирус освен HPV?
« Отговор #1 -: Септември 11, 2006, 19:36:51 pm »
Мауси, не знам, мила. Мен друго ме впечатли, извинявай че в твойта тема:
имало било някаква ваксина срещу ХПВ, но щяла да се прилага само при момичета до 15 години. Някой нещо?
« Отговор #2 -: Септември 11, 2006, 19:44:28 pm »
Мауси, не знам, мила. Мен друго ме впечатли, извинявай че в твойта тема:
имало било някаква ваксина срещу ХПВ, но щяла да се прилага само при момичета до 15 години. Някой нещо?
Четох и знам, че не е това границата, до 26 била.Струва 120 евро, поне навън е толкова, тук предполагам е еквивалента във валута.
http://www.blsbg.com/serv/Document?Action=show&OrderBy=CreationTime&Order=DESC&DocID=344315633

http://www.tialoto.bg/article.php?id=3160

http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=5&open_article=2651
« Последна редакция: Септември 11, 2006, 19:53:25 pm от mini_mouse »
« Отговор #3 -: Септември 11, 2006, 20:02:25 pm »
Четох и знам, че не е това границата, до 26 била.

Ееех, аз пак съм вънка :(
« Отговор #4 -: Септември 12, 2006, 07:58:44 am »
а знаете ли какво налага тази граница?
« Отговор #5 -: Септември 12, 2006, 08:04:03 am »
Вероятно да не си бил в контакт с вируса преди.
« Отговор #6 -: Септември 12, 2006, 08:05:37 am »
Вероятно да не си бил в контакт с вируса преди.
Че то изобщо не е гаранция. Заинтригувах се много..
« Отговор #7 -: Септември 12, 2006, 09:29:10 am »
Цитат
В случая в рака на маточната шийка източник на раковите образувания са нормални клетки, които я покриват. Смята се, че в най-голям риск от този тип раково заболяване са жени, които са започнали полов живот преди навършване на 15 години, преживели са ранна бременност (отново до същата възраст), имали са множество сексуални партньори, правили са много аборти, страдат от възпалителни и венерически заболявания, подлагали са се на продължителен прием на хормонални контрацептиви, страдат от имунни нарушения и пушат много.
Като знам от кога започват да водят полов живот днес хората, добре ще им се отрази тази ваксина :roll: Вчера мъжа ми се прибра от работа и беше меко казано ужасен. Вървял след две 9-10 годишни момиченца като се прибирал от работа, и чул следния разговор:"......Ти с език ли се целуваш или не? На мен много ми харесва когато се целувам с език"  :roll: Сори за офф-а, но дано тази превантивна мярка намали случаите на рак на маточната шийка.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Септември 12, 2006, 13:02:11 pm »
Идеята да се ваксинират млади жени и момичета е да се създаде имунитет преди започване на полов живот и съответно преди среща и заразяване с ЧПВ. Но, разбира се, това не означава, че жените (и мъжете също) в по-късна възраст не могат да се имунизират. Напровтив, дори и при заразени и вече развили рак на маточната шийка пак ще е възможно приложението на ваксината.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Септември 12, 2006, 13:50:38 pm »
пак да попитам :D-има или няма друг вирус, предаван по полов път?
Много искам да помогна на приятелката си, то е ясно, че трябва да смени гинеколога, но не искам да я плаша  с мои си твърдения/мисля, че има папиломен такъв/.Защото на мен ми се вижда изключително несериозно гинеколог да ти каже, че имаш вирус, който ще мине от само себе си и цяла година да слагаш презервативи.
« Отговор #10 -: Септември 12, 2006, 14:18:33 pm »
И на мен ми се струва странна цялата тази работа, но идея си нямам какъв друг вирус може да има...и на всичкото отгоре да минава сам..... :roll:
« Отговор #11 -: Септември 12, 2006, 14:48:26 pm »
Това с "ще си мине сам" ми звучи като историята за грипа - лекува се, да - с лекарства минава за една седмица, без лекарства - за 7 дена....

Мини, кажи й на твойта дружка да сменя гинката, че ....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #12 -: Септември 12, 2006, 15:24:31 pm »
Това с "ще си мине сам" ми звучи като историята за грипа - лекува се, да - с лекарства минава за една седмица, без лекарства - за 7 дена....

Мини, кажи й на твойта дружка да сменя гинката, че ....
Първосигнално я скастрих да смени лекаря, ама тя е на принципа-щом плащам, значи докторът трябва да си свърши работата.В Италия е, слабо говори езика, английския-хич.А като я питах за подробности относно изследвания, тя каза, че  там процедирали така-нищо не се дава на пациента, всичко стои при лекуващия, че даже и информация не давали.На мен ми се стори небрежно, най-малкото би следвало дълго и подробно да се обясни на пациентката какво,що, коя група е, какви са манипулациите, които й се правят....
Питах я дали е прочела копираното от мен за папиломния вирус, каза че не била, вярвала на доктора, бил й казал, че всичко е ок и толкоз.Съжалявам , че ви товаря косвено с мои задочни грижи, много исках да й помогна.
« Отговор #13 -: Септември 12, 2006, 15:46:36 pm »
Питах я дали е прочела копираното от мен за папиломния вирус, каза че не била, вярвала на доктора, бил й казал, че всичко е ок и толкоз.Съжалявам , че ви товаря косвено с мои задочни грижи, много исках да й помогна.

Тя май е решила, че няма нужда от помощ и обяснението на лекаря й се струва в реда на нещата. Така че каквото и да правиш май няма да е от полза за съжаление :( Поне да беше прочела това което си си направила труда да й пратиш.  :? Дано всичко се оправи....каквото и да й има.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Септември 12, 2006, 20:53:07 pm »
пак да попитам :D-има или няма друг вирус, предаван по полов път?
Много искам да помогна на приятелката си, то е ясно, че трябва да смени гинеколога, но не искам да я плаша  с мои си твърдения/мисля, че има папиломен такъв/.Защото на мен ми се вижда изключително несериозно гинеколог да ти каже, че имаш вирус, който ще мине от само себе си и цяла година да слагаш презервативи.
Абе има и други вируси (примерно херпесни), но като цяло си права, че е несериозно това да не се уточни какъв е вируса. Ами ако е ЧПВ от рисковите генотипове и не мине сам, а предизвика рак на маточната шийка?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #15 -: Септември 12, 2006, 22:43:43 pm »
Цитат
Първосигнално я скастрих да смени лекаря, ама тя е на принципа-щом плащам, значи докторът трябва да си свърши работата.В Италия е, слабо говори езика, английския-хич.
Цитат

Щом не говори езика може да се окаже, че док се е чудел какво да й обясни, за да го разбере... ама това да не се лекува...:((.. не искам да те плаша, ама ако се окаже, че са кондиломи, понякога те растат бързо като във филм на ужасите, ...та да побърза да го изследва тоя вирус.