0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Очна оптика и корекция, Клокотница 22, София
« -: Септември 10, 2006, 14:48:47 pm »
Някой посещавал ли е тази клиника скоро?

Ходила съм там преди 15 г. за да си купя първите контактни лещи. Преди известно време ми откриха и астигматизъм /+сериозното късогледство, с което съм от години.../. Бих желала да мина на преглед и да си поръчам астигматични лещи.

Може ли някой да ме насочи към конкретен лекар там?
Re: Очна оптика и корекция, Клокотница 22, София
« Отговор #1 -: Септември 10, 2006, 14:54:27 pm »
Аз ходя при д-р Бойчева - млада лекарка, мойта зодия (стрелец), внимателна и мила. Другата седмица ми е време да я посетя...

Ето координати: 0888 36 59 49, служ. 831 01 56.

Доколкото си спомням Бери е посещавала д-р Зайкова (никой да не се смее!) и е доволна. Със сигурност мога да кажа, че лекарят-мъж там не е добър.
« Последна редакция: Септември 10, 2006, 14:57:21 pm от little_rabbit »
« Отговор #2 -: Септември 18, 2006, 19:51:26 pm »
Някой има ли идея колко струват астигматичните лещи?
« Отговор #3 -: Септември 18, 2006, 20:08:47 pm »
Зенга, тоя "някой" по очевидни причини съм аз  :lol:
Да не се вържеш, ей  :bighug:

Понятие "астигматизъм" при лещите доколкото знам няма. Това е понятие при стъклата (очилата). Моите лещи са меки, струват по 13 лв. парчето, безцветни са и са с диоптри за миопия, а имам и астигматизъм. Прегледът струва 10 лв. Миналата седмица бях там, инфото ми е съвсем прясно.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Септември 18, 2006, 23:22:27 pm »
Ако астигматизмът е до 0.5 диоптра и обикновени лещи ще го коригират. Ако е по-голям се правят по поръчка специални лещи. Не знам цените обаче. Моите лещи не са от Клокотница, но вече 10 години си купувам от една и съща фирма и съм много доволна. Бях с малък астигматизъм и вече го няма.
Има възможност да се отиде с направление и в клиника Вижън. Отскоро работят с касата и тяхната апаратура е най-добра, доколкото знам.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #5 -: Септември 19, 2006, 10:33:49 am »
Честно казано аз не бих препоръчала никой от докторите, които останаха да работят на Клокотница. Имам впечатления от Зайкова и не мисля че е добър офталмолог, за мъжа лекар не мога да кажа доколко добър е като специалист, защото само съм си купувала лещи от него. Но не ми хареса твърде отношението му.
Специалистите, които работеха на времето, когато това беше единствената клиника, която се занимаваше с контактни лещи, отдавна, отдавна избягаха оттам. Аз лично продължавам да ходя при д-р Диманова, но не на Клокотница, а на Асен Златарев 21или 22 ( в една оптика, съвсем близо до пресечката с Шипка)
The impossible is often the untried [/i]
« Отговор #6 -: Септември 19, 2006, 16:40:31 pm »
Благодаря много за мненията!
Доколкото знам се предлагат твърди контактни лещи за корекция на астигматизма.... Аз от 15 години нося меки заради късогледство. В последно време ми откриха и астигматизъм...
Предполагам, че астигматичните се правят по поръчка. Към кой специалист на Клокотница бихте ме насочили? Някой ми беше споменал за доц. Цанева? Какво ще кажете за нея??? 8O
*
« Отговор #7 -: Септември 20, 2006, 22:28:15 pm »
Има възможност да се отиде с направление и в клиника Вижън. Отскоро работят с касата и тяхната апаратура е най-добра, доколкото знам.

Каде точно се намира тази клиника? Може ли някакъв телефон за връзка?
« Отговор #8 -: Септември 26, 2006, 10:57:27 am »
Момичета, помогнете ми! Майка ми има голям астегматизъм, късогледство и далекогледство, кератоконус... Положението не е добро. Очните лекари във Варна ("Св. Ана" мисля че се казваше) не се наемат да и направят операция, а зрението и с всеки изминал ден се влушава.
Ако някоя от вас има информаця, къде майка ми може да получи помощ, пишете. 
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #9 -: Септември 26, 2006, 14:50:04 pm »

Каде точно се намира тази клиника? Може ли някакъв телефон за връзка?
Kлиника Вижън ул. Виктор Григорович №8 тел. 9515037, 9515377, 9515655
Това намери гугъл по въпроса...
Близо е до Пирогов.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde