0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
как се установява хидросалпингс
« -: Септември 05, 2006, 14:44:07 pm »
момичета бихте ли ми казали как се установява имали хидросалпингс на тръбите, тоест това вижда ли се при преглед или може би се установява само с цветна снимка. Сега се връщам от преглед и лекарката ме попита дали съм имала хидросалпингс и тъй като досега никой не ми е казвал, че имам се замислих защо пък тя ме попита за това.?! Може ли да съм го имала и никой да не го е видял, все пак имам зад гърбът си 4 опита инвитро  и 3 извънматочни операции, може ли никой да не го е видял, а може ли да се е появило сега, третият вариант не ми се и мисли - може ли да са ми правили инвитро при наличието на хидросалпингс?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: как се установява хидросалпингс
« Отговор #1 -: Септември 05, 2006, 15:01:20 pm »
Цветна или лапаро.
Дано нямаш, успех!
« Последна редакция: Септември 05, 2006, 15:03:48 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Септември 05, 2006, 17:40:19 pm »
Понякога се вижда и при преглед (вагинален ехограф)- виждала съм снимки с хидросалпингс...много ясно се вижда. Разбира се това са изолирани случаи. Когато е по-малък е възможно и да не се види. Надявам се да не са ти правили инвитрото при наличие на хидросалпингс.......и още повече стискам палци да нямаш и всичко това да е фалшива тревога.
Успех!
« Последна редакция: Септември 05, 2006, 19:17:41 pm от BLACK_ROSE »
« Отговор #3 -: Септември 05, 2006, 19:03:26 pm »
Моят се видя на ехограф, но беше много раздута тръбата. Ако е малък може и да не се види. Знам, че е най-сигурно при лапаро. А за инвитро, док беше категорична, че не може с хидросалпингс. Но при три операции трябваше да са го видяли  8O Може и да е станало сега, за моя имам силни съмнения, че в следствие на операцията. Попитай защо има съмнения. Дано да не е това, че е голяма гадост  :( Успех!

lb2f
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #4 -: Септември 05, 2006, 19:09:31 pm »
Моят се видя на ехограф, но беше много раздута тръбата. Ако е малък може и да не се види. Знам, че е най-сигурно при лапаро. А за инвитро, док беше категорична, че не може с хидросалпингс. Но при три операции трябваше да са го видяли 8O Може и да е станало сега, за моя имам силни съмнения, че в следствие на операцията. Попитай защо има съмнения. Дано да не е това, че е голяма гадост :( Успех!
Подкрепям!
Съжалявам за всичко, което си преживяла!
Добре де, след три лапароскопии, как никой не го е видял?
Може наистина сега да се е появил или да е нещо друго, полип?Но само гадая.
Съветвам те да се консултираш и с друг добър лекар!
Желая ти успех нататък!

*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #5 -: Септември 06, 2006, 06:37:35 am »
моят се видя на ехограф, но беше доста голям и просто нямаше съмнения, че е нещо друго... дано не е това, мила!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!

*
« Отговор #6 -: Септември 06, 2006, 09:28:31 am »
все пак имам зад гърбът си 4 опита инвитро  и 3 извънматочни операции, може ли никой да не го е видял, а може ли да се е появило сега, третият вариант не ми се и мисли - може ли да са ми правили инвитро при наличието на хидросалпингс?

Какви точно са ти операциите, имаш предвид, че си имала 3 пъти извънматочна бременост или някакви други операции? Ако са били други операции може и да не е бил видян, доколкото знам, т.е. ако е бил малък. А доколкото дали може да са ти правили инвитро при наличието на хидросалпингс, мисля че може. Чувала съм доста случай такива. Аз например не съм си прявила нито цветна снимка нито лапароскопия, понеже проблема ни е мъжки, а и съм забременявала 2 пъти. Тъй че никой доктор не ме е пращал на диагностично лапаро, много пъти съм си мислела, ами ако имам хидросалпингс? :balk_159:
Пожелавам ти успех и дано нямаш подобна гадост!!!
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #7 -: Септември 06, 2006, 10:16:25 am »
все пак имам зад гърбът си 4 опита инвитро  и 3 извънматочни операции, може ли никой да не го е видял, а може ли да се е появило сега, третият вариант не ми се и мисли - може ли да са ми правили инвитро при наличието на хидросалпингс?

А доколкото дали може да са ти правили инвитро при наличието на хидросалпингс, мисля че може. Чувала съм доста случай такива.

To че може да се направи инвитро при хидросалпингс - може, но друг е проблемът - какъв ще е резултатът след това...
No body is perfect, i`m NOBODY!!

« Отговор #8 -: Септември 06, 2006, 11:04:58 am »
........в ОГРОМНА част от случаите е негативен за съжаление :(
_tq_  консултирай се с лекар, за да изясниш положението, иначе винаги ще се съмняваш има ли го или не.
КЪСМЕТ, _tq_ !
« Последна редакция: Септември 06, 2006, 11:06:40 am от BLACK_ROSE »
*
от епикризата
« Отговор #9 -: Септември 09, 2006, 11:54:52 am »
взех си епикризата от операцията и естествено се нуждая от превод, ще помагате ли....
1. като за начало пише - "Направи се Лапаросалпингектомия декстра ет миомектомия." - смущава ме думата лапаросалпингектомия, не зная какво означава, а останалата част е явно за махнатият ми миомен възел.
2. какво означава - "Хеморагично имбибирана дясна мат. тръба -
3. Направи се Салпингектомия декстра, адхезио лизис, електрокоагулация на левия мат. рог и се премахна миомен възел. - това цялото изречение не го разбирам.
4. Резултат - мат. тръба, изразен хроничен предимно перисалпингит; тубарна бременност; лейомиома.
Пише ли някъде, че имам клампирана тръба.
Ще съм благодарна ако някой може да ми преведе тези изречения, аз с другите донякъде се справих.
« Отговор #10 -: Септември 09, 2006, 13:48:37 pm »
Лапаросалпингектомия - отстраняване на фалопиева тръба чрез лапароскопия :(. Декстра значи, че е дясната тръба. Не ти ли е казал доктора как е минала операцията и какво е положението в момента?!?

lb2f