Амииии...един от тях ме посети, вярно не точно есента, а в средата на лятото
Историята: почти две години неуспешни опити и всички видове изследвания. Цветната снимка показа пропускливи тръби, а лапароскопията установи, че дясната тръба не пропуска. В крайна сметка се оказа, че дясната тръба вероятно е запушена, а левият яйчник го мързи да произвежда яйцеклетки. Направихме три неуспешни инсеминации, при последната сериозно ме стимулираха с меногон-образувах 5 фоликула и нито един не се спука. Реших, че това е краят на инсеминациите и следващата стъпка е инвитро. Лекарят каза, че заради неуспешните инсеминации няма да рискуваме и ще направим ИКСИ. Започна се на първи юни с Диферелин, по дългия протокол. Същинската стимулация започна на 19-ти юни, слагаха ми Гонал и в последствие меногон. Образувах 9 фоликула, извадиха 8 годни яйцеклетки, 5 от тях се оплодиха. Върнаха ми 5 ембриона на третия ден. От тях остана само един, който вече е малко, сладко човеченце на 11 седмици.
Цялата процедура по инвитрото понесох много добре, бях невероятно спокойна и вътрешно убедена, че ще успеем.
Благодаря на целия екип на д-р Стаменов! Благодаря и на вас, момичета, защото без вашите споделени знания и опит нямаше да намеря верния път!