0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за болки в гърдите ?
« -: Септември 02, 2006, 15:52:11 pm »
Здрасти на всички дами! Въпросът ми се състои от това когато ми наближава М. винаги ме болят гърдите обяснимо защо,но не мога да си обясня това че когато дойде следващия месец за М.този път не ме болят? Нали ме разбирате,всеки месец се редуват,веднъж ме болят следващият месец не? Това е от както се помня,на какво се дължи това?

Страни казано от темата..........ФОРУМА Е ВЪРХЪТ  :balk_602: :balk_81:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Въпрос за болки в гърдите ?
« Отговор #1 -: Септември 02, 2006, 16:15:34 pm »
На хормоните  :D
Мен много рядко ме болят. Мисля, че е индивидуално.
Ако болките са нетърпими - потърси съвет от мамолог.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Септември 02, 2006, 16:18:35 pm »
Мен ме болят, при всяка М.Чувствам напрежение, все едно ще експлоадират всеки момент :(.И така около 1 седмица.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Септември 02, 2006, 18:27:41 pm »
Може да те болят, може и не. Главното е болките да са поносими.
Не мисля, че някакъв проблем.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Септември 02, 2006, 19:39:49 pm »
Цитат
Здрасти на всички дами! Въпросът ми се състои от това когато ми наближава М. винаги ме болят гърдите обяснимо защо,но не мога да си обясня това че когато дойде следващия месец за М.този път не ме болят? Нали ме разбирате,всеки месец се редуват,веднъж ме болят следващият месец не? Това е от както се помня,на какво се дължи това?

Една от причините е прогестеронов дефицит. Обсъди възможността с гинеколога си да ползваш Прогестогел за мазане на гърдите. Само по лекарско пресписание се изписва препарата - не е безвреден!
« Отговор #5 -: Септември 03, 2006, 12:35:51 pm »
Много ви благодаря радвам се че го има този форум защото помага на много жени с проблеми а и не само.Всички много ви обичам  :bighug: :balk_104:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Септември 03, 2006, 22:23:06 pm »
Мен в някои цикли ме болят гърдите, но нямам прогестеронов дефицит.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Септември 03, 2006, 22:25:48 pm »
Мен години наред ме боляха гърдите и то много....,...но от фебруари месец когато направих първото инсе нещата се промениха!Нямам никаква болка в гърдите! :Dнезнам на какво точно се дължи това! :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Септември 03, 2006, 22:26:47 pm »
Мен като че ли след първата стимулация започнаха да ме болят повече.
*

adi

• 7710
« Отговор #9 -: Септември 03, 2006, 22:28:07 pm »
Явно всеки реагира различно и при всеки е индивидуално! :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Септември 03, 2006, 22:30:07 pm »
Да, разбира се.
*
« Отговор #11 -: Септември 04, 2006, 12:23:05 pm »
А при мен винаги досега са ме боляли гърдите преди да ми дойде, а след инвитрото спряха да ме болят. Сега вече трети цикъл нямам никаква болка или напрежение. Първоначално се притесних, но пък съм чувала, че някои жени ги болят, някои не. Незнам има ли нещо необичайно  :roll:, трябва да питам следващият път.
*
« Отговор #12 -: Септември 04, 2006, 20:29:52 pm »
    Когато последния път бях на гинеколог и си чаках сестричката да ми пусне хормонки по касата, гинеколожката въведе в кабинета момиче и лекарка, която му прави ехография на гърдите. Момичето имаше оплаквания за силни болки в гърдите преди цикъл. Явно всичко и беше нормално, а обяснението на лекарката беше, че паренхимът на гърдите бил чувствителен към женските хормони и това било нормално, дори за предпочитане.Защото старческият паренхим не реагирал на женските хормони с набъбване и болка. Може и да не предавам съвсем точно дочутото, но общо взето такъв беше смисълът.А за себе си мога да кажа, че се подуват и наболяват повече, когато имам ову.Когато нямам-не болят. :)
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #13 -: Септември 04, 2006, 20:38:09 pm »
Цитат
а обяснението на лекарката беше, че паренхимът на гърдите бил чувствителен към женските хормони и това било нормално, дори за предпочитане.

Да си гледа работата тази докторка. Когато през кожата на  гърдите ми бяха изпъкнали капилярите и вените,  и дори от сутиена ме болеше, ама хич не ми беше до нивата на хормоните. Моите извинения - иначе на узи паренхима си беше ок.
« Отговор #14 -: Януари 07, 2007, 15:43:18 pm »
А каква е била причината, Lady_11??? 

И мен преди години редовно преди менстуация гърдите ми се подуваха и ме боляха. После, за известен период нямах такива oплаквание ,а сега отново ме болят...

Някой има ли идея какви са възможните причини за това?
« Последна редакция: Януари 08, 2007, 09:36:21 am от pgzenga »
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Януари 07, 2007, 18:06:14 pm »
pgzenga преди време(преди да направя стимулация с Клостилбегит    фебруари месец  2006) гърдите винаги много ми се подуваха и баха болезнени.След  стимулация  този признак изчесна .
От ноември отново се поевиха тези болки и подуване,дори започват още преди ову.
*
« Отговор #16 -: Януари 07, 2007, 19:00:51 pm »
при мен допреди 2 години въобще не са ме боляли.сега са много чувстителни,като се замисля болката стана много по-голяма след първото икси.обикновено ме болят няколко дни  преди М,но този месец учудващо за мен,болката почна още по време на овулацията.
*
« Отговор #17 -: Януари 07, 2007, 19:04:13 pm »
pgzenga преди време(преди да направя стимулация с Клостилбегит фебруари месец 2006) гърдите винаги много ми се подуваха и баха болезнени.След стимулация този признак изчесна .
От ноември отново се поевиха тези болки и подуване,дори започват още преди ову.
Adi, аз в този месец правя за първи път стимулация с Клостилбегит и Парлодел, днес ми е 17 ден от МЦ,обаче от три-четири дни гърдите ми са много повече подути от друг път и ще се пръснат, а и болят ужасно. Аз си го обяснявах със стимулацията, но при теб е имало обратно действие. Сега се замислих каква може да е причината?
« Отговор #18 -: Януари 07, 2007, 19:11:27 pm »
Мен също ме болят гърдите преди М. болката започва седмица преди да ми дойде...Но забелязах,че откакто пия дуфастон тя стана много по силна...:(
*
« Отговор #19 -: Януари 07, 2007, 19:35:00 pm »
При мен нормално има леки болки от деня на овулация, до настъпване на цикъла. През декември за първи път правих стимулация с Клостилбегит и нямах абсолютно никаква болка, даже ако доктора не ме беше гледал на видеозон, щях да си помисля, че не съм имала ову. Явно наистина е различно при всеки.