0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лекарства по време на бременност
« -: Август 30, 2006, 14:40:22 pm »
Ако ви харесва такава тема,да добавяме кой,каквото знае.На мен Зори ми беше разпечатала какво може да се пие и какво -не.Обаче,аз нали съм завеяна и при ремонта в къщи загубих листата.
ВЪПРОСА ми сега е какво мога да пия за сърце?Валерианче?Валидол?
А има също така лекарства,забранени само през 1вите 3 месеца,за вече ги минах,ама пак ме е страх да пия на своя глава,защото 1вия път загубих бебето,заради антибиотик :x.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Лекарства по време на бременност
« Отговор #1 -: Август 31, 2006, 08:32:26 am »
Сайт,  в който можете да проверите кои лекарства са безопасни по време на бременност и кои са абсолютно забранени.
Медикаментите са разделени в 5 групи според съотношението полза(за майката)-риск(за плада).
  А  - напълно безопасни,при тях няма наблюдения за увреждане на плода при животни и хора .
  В  -- за лекарствата от тази група,проучвания при животни не са доказали съществуването на риск за плода,но няма адекватни и добре контролирани проучвания при бременни жени.Тези лекарства се използват по време на бременност и носят теоретичен риск.Ползата за майката многократно надвишава риска за плода.
  С  -  Лекарства,при които има доказателства за риск и увреждане на плода при опитни животни,но няма адекватно проучване при хора.Очакваната полза може да оправдае прилагането на лекарството при бременни жени,въпреки потенциалните рискове.
  D  -- Лекарства ,за които има доказателства ,че увреждат плода при животни и хора,но потенциалната  полза може да оправдае използването на лекарството от бременни жени,въпреки потенциалните рискове.
  Х  -- тук рисковете при  използването на лекарството от бременни жени явно превишават потенциалната полза.Проучванията върху животни и хора  са доказали риск при животни и хора.

« Последна редакция: Август 31, 2006, 14:47:42 pm от Lali »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Август 31, 2006, 14:37:48 pm »
какво значи "за сърце"? какъв точно ти е проблемът, че трябва да пиеш лекарства? най-добре е да посетиш кардиолог, но след като ти предпише нещо - провери го в сайта, който ти е дала Лали. че често пъти се предписват неподходящи неща.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #3 -: Декември 09, 2006, 16:41:02 pm »
дали използването на Аспирин Протект по време на първите 3 месеца от бременност може да има лоши последствия?
« Последна редакция: Декември 09, 2006, 22:25:49 pm от denito »

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Декември 09, 2006, 17:03:43 pm »
Принципно аспирин протект се изписва в първия триместър, пази изграждата се плацента от тромби и бързо съсирване на кръвта. /най общо казано/
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #5 -: Декември 09, 2006, 18:35:29 pm »
lady_11 благодаря ти за отговора.  :D  Бях се притеснила, защото в упътването пише да се използва с повишено внимание през първия триместър.
« Последна редакция: Декември 09, 2006, 22:25:03 pm от denito »

*
« Отговор #6 -: Декември 09, 2006, 20:24:33 pm »
Една статия по темата - Бременност и лекарства.
*
« Отговор #7 -: Декември 09, 2006, 21:52:00 pm »
За естрофема пише, че е в категория Х, т.е. - да не се приема по време на бременност. Ха сега, де! А аз като съм с положителен резултат какво да правя с тоя естрофем, дето го пия след трансфера! Започва ме нова параноя  :?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Декември 09, 2006, 22:14:17 pm »
За естрофема пише, че е в категория Х, т.е. - да не се приема по време на бременност. Ха сега, де! А аз като съм с положителен резултат какво да правя с тоя естрофем, дето го пия след трансфера! Започва ме нова параноя  :?

Бори, звънни на Доктора!! На мен също ми го предписа от вчера, заедно с аспирин, утрогестан, фолиева. Ако искаш ще го питам утре, миличка!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #9 -: Декември 09, 2006, 23:51:08 pm »
Каси,Бора,питайте непременно доктора!
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=844&TradeName=Estrofem&TradeId=1115
интересно,защо го е дал след трансфера,аз мислех,че преди това се дава
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #10 -: Декември 09, 2006, 23:59:53 pm »
Каси,Бора,питайте непременно доктора!
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=844&TradeName=Estrofem&TradeId=1115
интересно,защо го е дал след трансфера,аз мислех,че преди това се дава
Морковче, на мен ми го предписа да го взимам веднага след пункцията, моят трансфер още не е минал! Благодаря ти.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #11 -: Декември 10, 2006, 09:51:38 am »
Успех ,Каси!Нашият доктор е най-добрия! :lol: :bighug: :balk_50: :balk_602:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #12 -: Декември 10, 2006, 10:28:04 am »
Да се оплача и аз  :( От 2 седмици съм с цистит.Първата седмица пих Нелидикс (който винаги ми е помагал), но го пих в много малки дози и бактериите станаха резистентни.От миналата седмица съм на Оспексин 1000, но симптомите ту изчезват, ту се появяват отново.Четох, че уринарните инфекции са много опасни за плода и много се притеснявам.Толкова много прием на хапове, дано не навредя на бебката  :(Утре пак ще звъня на док, дано не се налага да пия още 1 седмица друг антибиотик.Моля, ако някой е имал такива проблеми да пише как се е оправил.
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 10:29:53 am от piera »
*

lady_11

• 3217
« Отговор #13 -: Декември 10, 2006, 14:01:59 pm »
Ми ставаме две - аз съм с бактерии в урината, но засега изчакваме с лечението, защото правя второ изследнане, че и аз и док се съмняваме в достоверността на първото.
Да ти кажа честно и аз се чудя кво ще правя...
*
« Отговор #14 -: Декември 10, 2006, 21:01:06 pm »

Бори, звънни на Доктора!! На мен също ми го предписа от вчера, заедно с аспирин, утрогестан, фолиева. Ако искаш ще го питам утре, миличка!
Опитах се да звънна, но не можах да се свържа - изключен му беше телефона - ще се пробвам утре пак...
Каси, надявам се всичко да е минало наред при трансфера и сега да си лежиш блажено 2 седмици до положителния тест  :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Декември 11, 2006, 21:17:28 pm »
Някои лекарства не се препоръчват по време на бременност, но лекарят преценява във всеки индивидуален случай плюсовете и минусите и изписва подходящото лечение.
Така че слушайте лекарите.
Естрофем не се пие първата половина на цикъла /освен при трансфер на замразени ембриони/, защото пречи на образуването на фоликулите.
Във втората повина се приема, че опасността за плода е по-малка, отколкото недостатъчност на лигавицата без приема му.
*
« Отговор #16 -: Декември 12, 2006, 16:03:07 pm »
 Аз също пих Естрофем до 10г.с./края на 9г.с/ и сега като прочетох направо ми стана зле.Аз питах Стаменов до кога да го пия и той ми каза до откриване на сърдечна дейност.Само че при мен това съвпадна с обилното кървене и тогава като му знъннах ми каза да продължавам всички медикаменти.Ох не знам май и мене ме гони параноя.Видях че рискът от Естрофема е Синдром на Даун.Но май и други момичета са го употребявали дори май Боровинка беше писала че го е пила до 11г.с.Май ще е по добре да престана да мисля.
Ако трябва да съм точна и за Прегнила пише че не трябва да се приема по време на бременност а масовото му приложение е факт.
Някоя мама от инвитро може да се включи да ни успокои.
« Последна редакция: Декември 13, 2006, 15:12:17 pm от DESI2 »
*

lady_11

• 3217
« Отговор #17 -: Декември 13, 2006, 05:41:16 am »
Деси, я се успокой! То и за Дуфастона пише , че не е препоръчителен при бременост , но на мен ми е предписан и го пия.
*
« Отговор #18 -: Декември 13, 2006, 09:25:02 am »
Деси, я се успокой! То и за Дуфастона пише , че не е препоръчителен при бременост , но на мен ми е предписан и го пия.
Да ама за Естрофема пише че е абсолютно противопоказен изобщо не става въпрос за препоръчване.Аз не чета добре Английски но виждам че има някакво допълнение за това когато се предписва заедно с прогестерон.Ако някой от Англочетящите има време нека преведе.
Някой май има за честитене а се спотайва.
« Последна редакция: Декември 13, 2006, 15:11:22 pm от DESI2 »
*
« Отговор #19 -: Декември 13, 2006, 16:45:30 pm »
За да приключа личната си драма с Естрофема се обадих на д-р Стаменов и той ме увери че не би могъл да нанесе вреда на Ембриона.Ще спя по спокойно.Все пак той не би го предписал ако има такава.Моето безпокойство се породи от това че съм го приемала малко повече от всички останали които са писали във форума.